Capio
Capio
Capio
Bebis

Aki – första bebisen på BB S:t Göran

2 april 2023

Den 1 april klockan 8:00 öppnades dörrarna till BB S:t Göran, den nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus. Klockan 21:39 föddes den första bebisen, Aki, efter en snabb förlossning.

Mer om BB S:t Göran

Här kan du läsa mer om den nya förlossningskliniken BB S:t Göran.

– Det gick jättefort, 18 minuter efter att vi kommit till BB S:t Göran, så var han ute, berättar Akis pappa Magnus Dannersten. 

Paret var planerade att föda på Karolinska, men fick i stället åka hit till BB S:t Göran.

–  Det känns fantastiskt att vi fick komma hit, vi har fått ett fantastiskt bemötande och känt oss så välkomna, berättar Akis mamma Janna Olander. Alla var väldigt måna om oss. Det känns som att personalen uppskattade att de fick ta det lugnt och göra sitt jobb och ta hand om oss på bästa sätt, säger hon.

Lugn första helg på BB S:t Göran

Den första dagen på BB S:t Göran blev lugn, med en födsel och ett antal mottagningsbesök, berättar Malin Thorsell, verksamhetschef för BB S:t Göran, och Hanne Fjellvang, vårdenhetschef på BB S:t Göran.

– Det har varit en lugn helg generellt i förlossningsvården i Stockholm, och det har blivit en bra start för oss. Våra medarbetare har kunnat bekanta sig med våra arbetssätt och IT-system ännu mer, och träffa medarbetare från anestesi-, operation, service med mera och knyta kontakt. Nu känner vi oss väl förberedda inför nästa vecka, förklarar Malin Thorsell. 

Mer om BB S:t Göran

Här kan du läsa mer om den nya förlossningskliniken BB S:t Göran.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier