Capio
Capio
Capio
Gustaf Storm

Gustaf Storm utses till ny VD för Capio S:t Görans sjukhus

17 april 2023

Capio Sverige har idag utsett Gustaf Storm till ny VD för Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Gustaf efterträder Peter Holm och påbörjar sin nya tjänst den 24 april 2023. Gustaf kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef för Akutkliniken på sjukhuset och kommer att rapportera till Britta Wallgren, chef för Capio Sverige och ingå i den svenska ledningen för Capio.

Capio S:t Görans Sjukhus

Här kan du läsa mer om Capio S:t Görans sjukhus.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Gustaf Storm som ny VD för Capio S.t Görans sjukhus. Gustaf har en stor bredd och erfarenhet från sina tidigare roller att leda och utveckla modern sjukvård. Tillsammans med sjukhusets ledning och personal, är jag övertygad om att Gustaf kommer att utveckla Capio S:t Görans sjukhus att fortsatt ligga i framkant av vården i Stockholm och Sverige. Samtidigt vill jag tacka Peter Holm som har gjort betydande insatser för sjukhuset, inte minst under pandemiperioden säger Britta Wallgren, VD Capio Sverige.

Gustaf Storm började på Capio S:t Görans sjukhus redan 2006, när han under läkarlinjen vikarierade som undersköterska på sjukhusets IVA. Därefter arbetade han som vik. underläkare och gjorde sedan AT på sjukhuset. Efter legitimationen arbetade Gustaf som managementkonsult, affärsutvecklare för Capio Sverige och som VD på Capio Artro Clinic. Sedan 2022 är Gustaf verksamhetschef på sjukhusets akutklinik.

– Det är en ära att ha blivit utsedd till Capio S:t Görans Sjukhus nye VD. Capio S:t Görans sjukhus har en ny strategisk plan med en tydlig målbild för 2030 som ledstjärna och närmar sig en upphandlingsprocess. Vi behöver därför fortsätta att vara steget före i vårdens utveckling genom ständiga förbättringar, digitalisering och utvecklade arbetssätt för våra patienters bästa. Jag ser fram emot att göra detta tillsammans med alla medarbetarna på sjukhuset säger Gustaf Storm, blivande VD på Capio S:t Görans sjukhus.

För ytterligare frågor vänligen kontakta:
Britta Wallgren, VD Capio Sverige på: Britta.Wallgren@capio.com
Liza Manestam, Marknad & Kommunikationsdirektör på: Liza.Manestam@capio.com

Capio S:t Görans Sjukhus

Här kan du läsa mer om Capio S:t Görans sjukhus.

Presskontakt

Liza Manestam

Marknad & Kommunikationsdirektör

liza.manestam@capio.com072-0707190
Liza Manestam

Följ Capio i sociala medier