Capio
Capio
Capio
Capio på fjärdeplats

Skånes bästa vårdcentral 2023: Capio på fjärdeplats

9 maj 2023

Onsdagen den 26 april delades Region Skånes årliga pris Skånes bästa vårdcentral ut. I år fanns två av Capios vårdcentraler bland de nominerade, Capio Helsingborg Mariastaden och Capio Båstad som hamnade på fjärde respektive åttonde plats.

Capio Helsingborg Mariastaden

Här kan du läsa mer om Capio Helsingborg Mariastaden.

Varje år delar Region Skåne ut priset Skånes bästa vårdcentral. Utmärkelsen tilldelas en vårdcentral i Skåne som förra året visat bäst resultat i årets Nationella patientenkät och uppnått goda kvalitetsindikatorer för vårdcentraler inom Hälsoval Skåne. I år gick priset till Hälsomedicinskt Center i Hjärup för deras stora kvalitetsfokus och patientnöjdhet. Bland de nominerade fanns två Capio vårdcentraler, Capio Helsingborg Mariastaden och Capio Båstad. Även om de inte vann priset är nomineringen en bekräftelse på att deras engagemang för att erbjuda god vård till sina patienter uppskattas stort. Med en fjärde respektive åttonde plats har Capio Helsingborg Mariastaden och Capio Båstad bevisat att de är några av de bästa vårdcentralerna i Skåne.

Capio Vårdcentral Helsingborg Mariastaden

– Vi är oerhört stolta över vår nominering till Skånes bästa vårdcentral 2023 och ser det som ett bevis på att vi bedriver vård av hög kvalitét. Det viktigaste för oss i patientmötet är kvalitet och att patienten känner sig sedd och delaktig i vården. Vi uppmuntrar ständigt våra patienter att svara på enkäter och återkoppla i de fall de är missnöjda för att hela tiden utveckla vår verksamhet, berättar Ulrica Strandeus verksamhetschef på Capio Helsingborg Mariastaden.

Ulrica Strandeus beskriver deras vårdcentral med cirka 8 600 listade patienter som familjär där de känner sina patienter väl.

– Vi är en familjär vårdcentral som känner våra patienter väl. Vi har ett fantastiskt samarbete i arbetsgruppen med hög kompetens, kontinuitet och engagemang som vi tror att våra patienter känner av.

Capio Vårdcentral Båstad

– Denna nominering betyder mycket för oss och motiverar vårt fortsatta arbete. Vi är väldigt tacksamma och glada för att vårt arbete uppmärksammas och uppskattas, säger Ulrica Berggren verksamhetschef på Capio Båstad.

Ulrica Berggren tror att en av anledningarna till deras nominering grundar sig i att de är måna om att vara en välkomnande vårdcentral.

– Vi strävar hela tiden efter att vara en välkomnande vårdcentral som patient ska känna sig trygg med att kontakta oavsett anledning. För oss är det viktigt att våra patienter upplever lyhördhet och delaktighet.

Här kan du läsa mer om Capio Vårdcentral Båstad.

Skånes bästa vårdcentraler 2023:

  • Hälsomedicinskt Center i Hjärup
  • Båstad-Bjäre Läkarpraktik
  • Vårdcentralen Dalby
  • Capio Vårdcentral Helsingborg Mariastaden
  • Kry Vårdcentral Laurentii
  • Vårdcentralen Påarp-Mörarp
  • Vårdcentralen Lunden
  • Capio Vårdcentral Båstad
  • Hälsomedicinskt Center i Landskrona
  • Brahehälsan Eslöv

Capio Helsingborg Mariastaden

Här kan du läsa mer om Capio Helsingborg Mariastaden.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier