Capio
Capio
Capio
Kollegor

Capio Kista – bästa vårdcentral när patienterna själva får välja

19 juni 2023

Enligt årets nationella patientenkät, där patienterna själva får betygsätta sin vårdcentral, hamnar Capio Vårdcentral Kista på första plats i området Rinkeby Kista i Stockholm. Här är bemötande, tillgänglighet och kontinuitet alltid i fokus, något som även patienterna intygar.

Läs mer om vårdcentralen

Här kan du läsa mer om Capio Vårdcentral Kista och komma i kontakt med vårdcentralen.

Capio Vårdcentral Kista öppnade 2019 och ligger i en modern stadsdel med en mix av bostäder, företag, omsorg och service. Just nu är det är hög aktivitet och investeras mycket i stadsområdet vilket i framtiden ska resultera i 8000 nya bostäder med tillhörande förskolor, butiker och kulturlokaler. 

– Vi ser fram emot att kunna ta emot ännu fler patienter till vår fina vårdcentral, säger Heidi Hopea Adolfsen, verksamhetschef på Capio Vårdcentral Kista. 

Höga betyg i årets patientenkät 

Idag har vårdcentralen 6500 listade patienter och får mycket fina betyg i årets patientenkät. När det kommer till helhetsintryck får Capio Vårdcentral Kista 81,4 poäng av 100 möjliga vilket är högst i området. 

– För oss är det allra viktigaste att patienten bemöts med respekt och kan lita på att vården ges på lika villkor och förtroende. Det är också viktigt att patienten är delaktig i sin vård och behandling. De patientmöten som är som bäst är när det finns en ömsesidig kommunikation, säger verksamhetschefen Heidi Hopea Adolfsen. 

Bakgrunden till det fina resultatet tror verksamhetschefen Heidi Hopea Adolfsen framför allt grundar sig i bemötande, tillgänglighet och kontinuitet. 

– Vi har tänkt mycket på bemötande, men också på att vi är tillgängliga och har en bra kontinuitet. Patienter ska om det är möjligt få träffa samma vårdgivare när de kommer till oss. Vi har också öppnat en drop-in mottagning för att vara mer tillgängliga för våra patienter och har även kontakt med patienter digitalt. Idag har vi många olika kanaler som vi kan kommunicera med och träffa våra patienter genom, säger Heidi Hopea Adolfsen. 

Så säger patienterna 

Capio Vårdcentral Kista ligger i fina och fräscha lokaler som är lättillgängliga då de är placerade i gatuplan. Ett särskilt utbud som vårdcentralen erbjuder är deras lättakut som har öppet 3 dagar i veckan vilket uppskattas av patienterna. När vi har frågat patienterna vad de tycker om sin vårdcentral så är omdömena väldigt positiva. Här kommer ett axplock med citat av patienterna själva: 

”Här får jag alltid ett bra bemötande och det finns kunnig personal” 

”Jag är både glad och nöjd med vårdcentralen och det känns tryggt att mitt barn och jag bemöts med respekt och vänlighet” 

”Det bästa på vårdcentralen är bemötandet, flexibiliteten och tillgängligheten. Jag fick tid jättesnabbt! ” 

”Jag önskar att jag hade valt Capio tidigare. Min husläkare är så empatisk och professionell. Och personalen är alltid så välkommande” 

– Jag blir både stolt och rörd när jag ser vad patienterna säger om vårdcentralen. Självklart ska det fina resultatet firas med alla fantastiska medarbetare som jobbar här, avslutar Heidi Hopea Adolfsen. 

Kontaktperson för frågor 
Press och media är välkomna att kontakta Heidi Hopea Adolfsen för frågor om vårdcentralen, eller om det finns intresse av att göra ett reportage på vårdcentralen. 
 
Heidi Hopea Adolfsen  
Tel: 070-378 92 52 
Heidi.HopeaAdolfsen@capio.se 

Läs mer om vårdcentralen

Här kan du läsa mer om Capio Vårdcentral Kista och komma i kontakt med vårdcentralen.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier