Capio
Capio
Johan Ellegård

Johan Ellegård utses till ny VD för Capio Lundby sjukhus

10 oktober 2023

Capio Specialistkliniker har idag utsett Johan Ellegård till ny VD, tillika verksamhetschef, för Capio Lundby sjukhus i Göteborg. Johan efterträder Agnetha Folestad som efter 10 år som VD går i pension i början av nästa år. Johan Ellegård arbetar sedan många år inom Capio Närsjukvård och kommer närmast som verksamhetschef för Capios verksamheter på Orust. I sin nya tjänst som VD för Capio Lundby sjukhus kommer han rapportera till Victoria Bohlin och vara en del av affärsområdet Capio Specialistklinikers ledningsgrupp.

Om Lundby sjukhus

Här kan du läsa mer om Capio Lundby sjukhus.

Jag är glad att kunna presentera Johan som ny VD för Capio Lundby sjukhus. Med hans starka ledarskapsförmåga och ständiga fokus på kvalité och utveckling är jag övertygad om att han är rätt person för uppdraget. Johan har i sina tidigare ledarrollen lett flera utvecklingsprojekt med uppmärksammade resultat. Kombinerar vi det med Capio Lundby sjukhus förmåga att leverera högkvalitativ vård på ett effektivt sätt så borgar det för god utveckling framgent. Jag vill även passa på att tacka Agnetha Folestad för hennes ovärderliga insatser där hon under 10 års tid har utvecklat Capio Lundby sjukhus till ett sjukhus med hög tillgänglighet, högkvalitativ vård och fantastiskt bemötande, säger Victoria Bohlin, Affärsområdeschef för Capio Specialistkliniker.

År 1966 flyttade Lundby sjukvårdscentral till den nya byggnaden vid Wieselgrensplatsen i Göteborg, 1976 blev namnet Lundby sjukhus, och sedan 1994 har sjukhuset varit en del av Capio Sveriges verksamhet.Sjukhuset erbjuder specialistvård med hög medicinsk kvalitet och personligt omhändertagande i sina lokaler på Hisingen. Med hög tillgänglighet och kontinuitet genom hela vårdkedjan tog man under 2022 emot över 100 000 patienter, vilket sker i nära samarbete mellan såväl sjukhusets specialiteter som med övriga sjukhus inom regionen och primärvården. 

Delaktighet och decentralicering i fokus

Johan Ellegård arbetar sedan 2019 inom Capio Närsjukvård och kommer senast från rollen som verksamhetschef för verksamheten på Orust. Johan som är utbildad sjuksköterska har en gedigen erfarenhet av ledarskap och chefskap som sträcker sig tillbaka till tiden i militärtjänst där han var sjukvårdsbefäl. Han har därefter arbetat som sektionsledare och avdelningschef inom NU-sjukvårdens kirurgiska verksamhet och de senaste åren framgångsrikt som verksamhetschef för Capio Närsjukvård på Orust. Med stort fokus och engagemang har Johan ägnat sig åt ledarskap inom vården med delaktighet och decentralisering som ledstjärna, vilket kommer komma Capio Lundby sjukhus väl till pass i Johans nya roll.  

– Det är med stor ödmjukhet och ära jag fått förtroendet att bli ny VD för Capio Lundby sjukhus, ett specialistsjukhus i framkant som alltid prioriterar patienternas bästa. Att få vara med på resan, tillsammans med alla engagerade medarbetare och få fortsätta utveckla sjukhuset mot framtidens sjukvård är något jag ser mycket fram emot, säger Johan Ellegård, blivande VD för Capio Lundby sjukhus.  

Johan Ellegård tillträder sin nya tjänst i januari.

Kontaktperson för frågor

För ytterligare frågor vänligen kontakta:  

Victoria Bohlin, Affärsområdeschef Capio Specialistkliniker: Victoria.Bohlin@capio.com 

Om Lundby sjukhus

Här kan du läsa mer om Capio Lundby sjukhus.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier