Capio
Capio
Capio
Fotograf: Jonathan Ingman
Fotograf: Jonathan Ingman, SOK.

Capio Artro Clinic stärker OS-trupperna

3 juni 2024

Capio Artro Clinic blir medicinsk partner till Sveriges Olympiska Kommitté och OS-trupperna. Samarbetet ger olympierna bättre förutsättningar att hålla sig hela och friska.

Capio Artro Clinic är en av Sveriges ledande idrottskliniker och en högspecialiserad ortopedisk klinik som behandlar knä, axel, höft, armbåge och fotled samt idrottsrelaterade skador. I och med avtalet blir Capio Artro Clinic en officiell partner till Sveriges Olympiska Kommitté där även våra andra kliniker, Capio Sports Medicine, Capio Spine Center Stockholm, Capio Ortho Center Göteborg, Capio Movement och Capio Ortho Center Skåne, kommer ingå som medicinska samarbetspartners.

Fokusområden inom partnerskapet är:

  • Bästa möjliga stöd till SOK:s Topp och Talanggrupper, där god hälsa och prestationsutveckling ska säkras för idrottarnas satsningar mot och i världstopp.
  • Starkare OS förberedelser som värnar om en frisk, skadefri och stark svensk OS-trupp.
  • Utveckling genom kontinuerligt kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan organisationerna.

Capio är oerhört stolta över det inledda partnerskapet och ser möjligheten att tillsammans kunna inspirera fler att utvecklas genom och inom idrott. Fokus ligger på att möjliggöra detta genom att skapa förutsättningar till att hålla idrottarna friska och skadefria.

– Som Sveriges ledande klinik inom idrottsskador är kopplingen till elitidrottare en naturlig del och vi tycker det är väldigt spännande att ta detta steg tillsammans med SOK. Vi kommer komplettera SOK:s hälsoteam med fokus på ortopedi och rehabilitering där vi också drar nytta av vår geografiska närvaro från Malmö till Umeå. Vi ser fram emot att jobba förebyggande och säkerställa en frisk och stark OS-trupp men också för att få skadade idrottare tillbaka i tävling, säger Erik Rönnblad, vd för Capio Artro Clinic.

– Samarbetet med Capio Artro Clinic gör att vi stärker SOK:s hälsoarbete och stödet till svensk olympisk idrott betydligt. Vi kommer snabbare och säkrare att kunna hitta bästa möjliga medicinska insatser för våra idrottare i Topp och Talanggruppen. Det innebär att förutsättningarna för att våra OS trupper kommer att vara hela och friska samt ännu bättre förberedda förbättras avsevärt, säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo.

Avtalet gäller till en början över OS i Paris och Milano-Cortina 2026.

 

 

Kontaktperson kring samarbetet:

Lars Markusson

Mediechef SOK

070-568 90 31

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier