Capio
Capio
Capio

Broby har blivit med ny barnmorskemottagning – Capio möter det ökade behovet

3 september 2024

Capio Vårdcentral Broby har länge varit en given del av byn. Sedan månadsskiftet erbjuder man även möjligheten att besöka barnmorska på orten, då en filial öppnats för att möta efterfrågan från främst gravida i området. Mottagningen hjälper även till med hälsobefrämjande åtgärder som hjälp med cellprov, pms och lättare gynekologiska besvär.

– Det är tydligt att kvinnors och ickebinäras hälsa är i ropet just nu. Förr hade vi ett tydligt fokus på våra gravida men nu ökar besöken för övriga sökorsaker, säger verksamhetschef Anna Färm.

Kvinnor idag är ofta otroligt pålästa och intresserade av sin hormonella hälsa. Bland annat sociala medier har bidragit till önskad kunskapsspridning och vården har fått ta ett språng för att hinna ikapp. Nuförtiden är medvetenheten större om att hjälp finnas få för besvär kopplade till saker som hormonell hälsa, menstruation och graviditet. Trots det är det vanligt att kvinnor lider i det tysta och inte söker vård för sina besvär.

Capio satsar mycket just detta område, som historiskt varit rätt så eftersatt inom vården generellt. Genom nya utbildningar inom bland annat områden som tidigare hört till gynekologernas expertis, hoppas man på att kunna fånga upp fler kvinnor med exempelvis urininkontinens och underlivsbesvär, i ett tidigt skede.

– Det känns roligt att kvinnors mående är på agendan på så många plan. Jag är glad att vi nu även kan möta livmoderbärare i Broby som vill komma i kontakt med våra barnmorskor, säger Anna.

Capio Barnmorskemottagning Broby är en filial till Capios barnmorskemottagning i Kristianstad och arbetar på uppdrag av Region Skåne.


För vidare information kontakta:
Anna Färm
Verksamhetschef
044-19 06 81
anna.farm@capio.se

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier