Capio
Capio
Capio

Jörgen Malmenskog ny vd för Läkargruppen i Örebro

16 september 2024

Capio Specialistkliniker har utsett Jörgen Malmenskog till ny vd för Läkargruppen i Örebro. Jörgen kommer närmast från vd-rollen för svenska verksamheten hos IVF Nordic, som har inriktning mot IVF, reproduktionsmedicin och gynekologi.

– Jörgens breda erfarenhet och hans stabila ledarskap blir ett bra komplement till all den gedigna kompetens vi har på Läkargruppen. Att vården får möjlighet att ha ledare med erfarenhet från både vården och andra branscher ger bland annat möjlighet att lära av andra organisationer, säger Victoria Bohlin, vd Capio Specialistkliniker. 

Jörgen Malmenskog har lång ledarskapserfarenhet från flera branscher och företag. Före rollen inom IVF Nordic har han bland annat varit koncernchef/vd för Avonova som är verksamma inom företagshälsovård och tidigare även inom primärvård.  

Capio Läkargruppen i Örebro grundades 1982 och har genom åren utvecklats till ett närsjukhus som erbjuder specialistvård och företagshälsovård. Verksamheten är i huvudsak inriktad på mottagningsverksamhet och dagkirurgi men erbjuder även sluten vård med nio vårdplatser. 

– Läkargruppen i Örebro har under många år erbjudit vård med hög kvalitet, omtanke och medkänsla. Jag ser fram emot att nu, tillsammans med verksamhetens alla kompetenta medarbetare, vara med i arbetet att förbättra människors hälsa varje dag, säger Jörgen Malmenskog. 

Jörgen Malmenskog tillträder som vd 1 november. 

För frågor vänligen kontakta Victoria Bohlin, Affärsområdeschef Capio Specialistkliniker: Victoria.Bohlin@capio.com 

Presskontakt

Nanna Isaksson Samara

Presskommunikatör

press@capio.com
Nanna Isaksson Samara

Sociala medier