Personal lutar sig fram över sängen och samtalar med patient Personal lutar sig fram över sängen och samtalar med patient

Capio Geriatrik Nynäshamn

Hos oss vårdas äldre patienter för bland annat infektioner, hjärt- och kärlsjukdom, KOL och diabetes. Vi erbjuder även stroke- och ortopedrehabilitering.

Hitta hit

Nynäshamns sjukhus, Idunvägen 1

149 31 Nynäshamn

Karta

Öppettider

Dygnet runt

Besökstid: 14:00-19:00. Önskar du komma på besök andra tider är du välkommen att kontakta personalen.

Kontakta oss

Telefon

08-120 665 50

För övriga telefonnummer se nedan.

(dygnet runt)

Verksamhetschef

Hans Sundell

08-120 665 50

Vi är lokaliserade i Nynäshamns centrum och vårt upptagningsområde är framförallt Nynäshamns kommun, men vi tar även emot patienter från andra områden i Stockholm. Vi är i huvudsak till för patienter över 65 år, men tar även emot yngre patienter som är i behov av geriatrisk kompetens. Vi har direktintag via bland annat akutmottagning, vårdcentral och ambulans dygnet runt. 

Vår geriatriska avdelning är specialiserad på geriatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering. På avdelningen arbetar vi i team bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kurator. Vi har även tillgång till logoped. 

För patienter som behöver minnesutredning samverkar vi i dagsläget med Handengeriatriken som utför dessa utredningar för vår räkning.

Tyck till om oss! Det är viktigt för oss att ge dig en god vård och ett gott bemötande. Vill du hjälpa oss att fortsätta att utveckla och förbättra vår verksamhet så får du gärna skriva ner dina synpunkter och lämna dem i brevlådan utanför matsalen. Tack! 

Välkommen till oss!

Praktisk information

 • Kontaktuppgifter till den geriatriska vårdavdelningen

  Vänligen notera att vi, med hänvisning till sekretess, inte hanterar patientärenden, medicinska frågor eller beställning av recept via e-post. Gäller det medicinska frågor ber vi dig istället att ringa till respektive verksamhet.

  Expeditionen: 08-120 665 10
  Patienttelefonen: 08-120 665 17
  För att tala med ansvarig personal ring på klockan inne på salen.

 • Övrig information

  Tänk på att du vid hemgång behöver ha tillgång till en uppsättning privata kläder, skor och hemnycklar!

  Öppettider

  Dygnet runt
  Besökstid 14:00-19:00. 

  Hitta hit 

  Nynäshamns sjukhus, Idunvägen 1
  149 31 Nynäshamn
  Länk till karta

  Besökstider

  Besökare är varmt välkomna alla dagar mellan kl. 14.00-19.00. Sjukhusets entré stänger kl. 19.00 och öppnar igen kl 06:00. Önskar du komma på besök under andra tider är du välkommen att kontakta personal på avdelningen (se telefonnummer ovan).

  Värdesaker

  Det går bra att ta med sig egna saker till sjukhuset men vi kan tyvärr inte ansvara för värdesaker som förvaras på patientsalen. Det finns möjlighet att få värdesaker inlåsta, kontakta personal för mer information.

  Patientkläder

  Det finns kläder att låna. Du får gärna använda dina egna kläder under vårdtiden, men vi kan tyvärr inte hjälpa till med att tvätta. Kom ihåg att du behöver ha egna kläder och skor vid utskrivningen.

  Trådlöst nätverk (WIFI)

  Ett trådlöst nätverk finns tillgängligt och personalen hjälper dig gärna med inloggningsuppgifter.

  Rökförbud

  Rökning är endast tillåtet på anvisad plats utanför sjukhusets huvudentré.

  Kiosk

  Kiosk med cafeteria hittar du på entréplanet.
  Öppettider: kl. 8.00-16.00 vardagar. Är semesterstängd ett par veckor under sommaren.

  Sjukhuskyrka

  Personalen kan förmedla kontakt med präst eller diakon. De kan också förmedla kontakt med andra trossamfund. På onsdagar besöker en diakonissa avdelningen. 

Hundkex i kvällssol

Vårdas av oss

Vi erbjuder specialiserad medicinsk behandling och rehabilitering med målsättning att hjälpa dig nå bästa möjliga livskvalitet.

För läkare

Våra medarbetare har lång erfarenhet av geriatrisk vård och specialistkompetens inom exv. geriatrik, invärtes medicin och smärtbehandling.