Vård online
Vård online

Boka tid för vaccination mot covid-19 i Västra Götalandsregionen

Vi vaccinerar enligt Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens prioritetsordning.

Uppdaterad: 2022-04-26 kl. 15.59

Det är många som vill komma till oss och vi vaccinerar i hög takt, men ibland har vi inte möjlighet att möta efterfrågan. Om det inte finns några tider på den vårdcentral du planerat att besöka, eller om din vårdcentral inte haft möjlighet att öppna tidböckerna för din åldersgrupp än, är du välkommen att boka en vaccinationstid på en annan vårdcentral. Se samtliga vaccinatörer på vgregion.se.

 • Vi vaccinerar för närvarande både med Modernas Spikevax och Pfizers/Biontechs Comirnaty men vilket/vilka av vaccinen som erbjuds varierar mellan vårdcentralerna. Folkhälsomyndigheten rekommenderar fr.o.m. 21/10 att Pfizer/Biontechs vaccin används för alla personer födda 1991 eller senare. Det gäller även personer som redan fått en första dos av Modernas vaccin Spikevax.
 • Nedan hittar du information kring bokningsförfarande på respektive Capio-vårdcentral.
 • Om du saknar BankID eller av andra skäl inte kan boka tid digitalt kan du boka tid via telefon.

Vem kan boka dos 1 och 2?

I Västra Götalandsregionen vaccineras nu alla personer som är 12 år eller äldre. Barn 12-15 vaccineras i samverkan mellan skola, elevhälsa och vaccinatörer. Dessa vaccinationer sker primärt i skolan. Läs mer här. Ungdomar över 16 år får själva fatta beslut om vaccination och boka en vaccinationstid, men en medtagen samtyckesblankett från vårdnadshavare underlättar vaccinationsprocessen. Du kan ladda ner samtyckesblanketten här.

Tiden mellan första och andra vaccindosen ska i Västra Götaland vara minst 4 veckor. Om den tid du bokar inte följer gällande dosintervall kommer vi inte att kunna vaccinera dig.

Vem kan boka dos 3?

I Västra Götalandsregionen erbjuds alla som har fyllt 18 år att boka dos 3 så länge det har gått minst 3 månader sedan dos 2.

Dos 4

Folkhälsomyndigheten har beslutat om att man nu rekommenderar en andra påfyllnadsdos (dos 4) för följande grupper:

 • Boende på särskilda boende (SÄBO)
 • Personer med hemtjänst eller hemsjukvård
 • Alla över 65 års ålder
 • Personer med Downs syndrom och har fyllt 18 år eller är äldre.
 • Personer med måttligt till kraftigt nedsatt immunförsvar som har fyllt 18 år eller är äldre. Läs mer om vaccination mot covid-19 vid nedsatt immunförsvar.

Du kan ta dos 4 när det har gått fyra månader sedan du fick din senaste dos.

Påfyllnadsdos från 1/9 2022

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya rekommendationer för vaccination mot covid-19 som börjar gälla 1 september 2022, oavsett tidigare antal påfyllnadsdoser rekommenderas en påfyllnadsdos till: 

 • alla från 65 års ålder och personer som bor på särskilt boende, personer med hemtjänst och personer med hemsjukvård från 18 år
 • alla från 18 års ålder i riskgrupp
 • alla från 18 år med måttlig och allvarlig immunbrist (särskilda rekommendationer och individualiserade scheman kan gälla för denna grupp)

Boka vaccinationstid

Capio Vårdcentral Almö
Myggenäsvägen 4, 471 60, Myggenäs
Du som är 12+ kan boka dos 1 och 2 hos Capio Vårdcentral Almö här. Du som är 18+ är även välkommen att boka dos 3 på samma sätt. Vid vaccinering 12-15 år krävs en medhavd samtyckesblankett signerad av båda vårdnadshavarna. Besök capio.se/almo för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Amhult
Flygfältsgatan 23, 423 37, Torslanda
Du som är 12+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Amhult här. Om tiderna är slut på länken ovan, kan det finnas lediga tider här. Om du är över 65 år kan du vaccinera dig mot influensa vid samma tillfälle. Besök capio.se/amhult för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Angered
Kultivatorgatan 3, 424 65, Angered
Du som är 12+ är välkommen att boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Angered här. Besök capio.se/angered för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Axess
Södra Allégatan 6, 413 01, Göteborg
Du som är 60 år och äldre kan boka tid hos Capio Vårdcentral Axess via denna länk.
Riskgrupper över 18 år samt du som vill boka tid för dos 1 och dos 2, vänligen kontakta oss via chatt, Mina sidor i 1177, eller telefon. Besök capio.se/axess för mer info och kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Grästorp
Jon Jespersgata 28, 467 31, Grästorp
Du som är 12+ boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Grästorp här.
Besök capio.se/grastorp för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Gårda
Anders Personsgatan 12, 416 64, Göteborg
Du som är 18 år och äldre kan boka vaccinationstid för dos 1,2 eller 3 här. Du som är 12-17 år behöver kontakta oss antingen via telefon eller vår chatt för bokning. Du hittar våra kontaktuppgifter på vår hemsida www.capio.se/garda.

Capio Vårdcentral Hjortmossen
Lasarettsvägen 2, 461 52 Trollhättan
Du som är 12+ erbjuds covidvaccin på NEVS. Välkommen att boka din vaccinationstid här.

Capio Vårdcentral Hovås
Hedtångsvägen 8, 436 53, Hovås
Du som är 18+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Hovås här för dos 3. Övriga: Besök capio.se/hovas för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Kvillebäcken
Borstbindaregatan 6, 417 22 Göteborg
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Kvillebäcken här.
Besök capio.se/kvillebacken för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Lundby
Wieselgrensplatsen 21, 417 39, Göteborg
Du som är 12+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Lundby här. Om du är över 65 år kan du vaccinera dig mot influensa vid samma tillfälle.
Besök capio.se/lundby för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Lysekil
Södra Hamngatan 4, 453 33 Lysekil
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Lysekil här. Du kan även boka tid via telefon. Den 15 december erbjuder vi drop-in för vaccination kl. 8.00-21.00.
Besök capio.se/lysekil för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Lödöse
Klostergatan 1F, 463 71, Lödöse
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Lödöse här.
Besök capio.se/lodose för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Mölndal
Bergmansgatan 17-23, 431 30, Mölndal
Du som är 16 år eller äldre är välkommen att boka tid för vaccination mot covid-19 på Capio Vårdcentral Mölndal här. Du kan även boka via telefon. Besök capio.se/molndal för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Orust
Kaprifolvägen 2E, 473 32 Henån
Du som är 18+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Orust här. Du kan även boka tid via chatten eller ringa. Om du är 12-17 år är du välkommen att ringa oss för tidsbokning. 
Besök capio.se/orust för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Selma
Selma Lagerlöfs torg 1, 422 48, Hisings Backa
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Selma här.
Besök capio.se/selma för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Stenungsund
Strandvägen 23 D, 444 31 Stenungsund
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Stenungsund här.
Besök capio.se/stenungsund för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Strömstad
Oslovägen 44, 452 35, Strömstad
Du som är 16+ kan boka en vaccinationstid hos Capio Vårdcentral Strömstad här. Du är även välkommen att boka via telefon, chatt eller 1177. 
Besök capio.se/stromstad för kontaktvägar.

Capio Vårdcentral Sävedalen
Vallhamra Torg, Sävedalen
Välkommen att boka tid via våra webbtidböcker.
Vi erbjuder vaccinationsdos 1 och 2 från 12 år och uppåt, samt dos 3 till dig som är 18 år och uppåt. Det ska ha gått 3 månader mellan dos 2 och dos 3. För bokning och mer information: Capio Vårdcentral Sävedalens hemsida.


Att vaccinera sig mot covid-19 är inte obligatoriskt, men vi rekommenderar alla att vaccinera sig. För information om de olika faserna och nationella nyheter om vaccinationen, klicka här. Ta del av Västra Götalandsregionens vaccinationsplan här

Information kring av- och ombokning av tid ges i samband med bokningen. Om du saknar BankID eller möjlighet att boka en vaccinationstid digitalt ber vi dig ta kontakt med mottagningen du önskar besöka via telefon.