Capio
Capio
Capio
Bild på händer
Manshälsa

Manshälsa: Så söker du vård

Erektionsproblem, prostatafrågor eller psykisk hälsa. Vi på Capio vill jobba för att sänka trösklarna till att söka hjälp, oavsett vad det gäller. Läs mer om hur du gör för att starta ett besök hos oss, hur ett psykologbesök online funkar och var du kan fördjupa dig i ämnet manshälsa.

Sök vård digitalt

Få hjälp direkt i vår app, smidigt och tryggt! Logga in med ditt BankID för att söka vård.

Enligt Folkhälsomyndighetens undersökning har 34% av män i Sverige besvär av oro och ångest. Andra undersökningar visar även att många män drar sig för att söka vård eller söker vård i ett senare skede än kvinnor. Du är aldrig ensam om dina tankar eller frågor. Vi finns här för dig, och med oss kan du prata både via chatt eller video och fysiskt besök. Det som passar dig.

Starta ett besök hos Capio

Börja med att kontakta oss, antingen via appen, online eller genom ett fysiskt besök. Under besöket ser vi över vad du besväras av och hur vi bäst kan hjälpa dig. Vid behov får du en remiss vidare till rätt vårdnivå.

Capio finns från norr till söder, både fysiskt och digitalt, med allt från vårdcentraler, sjukhus och specialistmottagningar. Hos oss är din hälsa i trygga händer.

Hur fungerar psykologbesök online?

Du kan träffa en psykolog online som kan hjälpa dig att förstå och hantera dina symptom. Vi kan hjälpa dig vid besvär med nedstämdhet, stress, ångest, oro, kris eller sömnbesvär. Förutom videobesök kan vi även erbjuda behandling med iKBT för en mer omfattande behandling. Om det behövs ordnar vi kontakt åt dig med en av våra vårdcentraler som hjälper dig vidare.

  • Psykologhjälp direkt via videomöte eller chatt
  • Öppet vardagar 8-17
  • Tid på en Capio-vårdcentral vid behov
  • Från 18 år och ingen remiss krävs

Vad händer om jag inte är nöjd med min psykolog? 

Kontakten med den man talar med är en stor del i psykologisk behandling, och den kontakten är så klart olika med olika personer. Det är viktigt att du ska känna dig nöjd med din psykolog och du kan därför byta behandlare om du inte trivs med den du har träffat. Innan du byter kan det vara en god idé att fundera lite kring vad det är som inte känts bra med din nuvarande, för att kunna hitta rätt nästa gång. Om det inte finns någon annan behandlare på din vårdcentral kan du alltid vända dig till våra psykologer online.

Sök vård digitalt

Få hjälp direkt i vår app, smidigt och tryggt! Logga in med ditt BankID för att söka vård.