Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Vallda
Capio Rehab Vallda
Välkommen till din rehab i Vallda. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.
Hur kan vi hjälpa dig?
Av- eller omboka
Här kan du när som helst be om att av- eller omboka en tid hos oss. Vi svarar under vardagar.
Vårt utbud
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.
Att delta i en gruppbehandling kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.
Alla grupper kostar 100 kr per tillfälle och frikort gäller. (Uteblivet besök debiteras).
Balansgrupp för äldre
Efter konsultation med fysioterapeut/sjukgymnast kan man deltaga i en balansgrupp där vi tränar upp balansen på olika stationer och du kan få med dig övningar hem. Vi träffas vid fem tillfällen.
Medicinsk yoga
Vi erbjuder gruppbehandlingar regelbundet.
Medicinsk yoga kan vara ett kraftfullt redskap vid stressrelaterade besvär, sömnsvårigheter, utbrändhet, högt blodtryck och kronisk smärta.
Övningarna är testat i vetenskapliga studier på Karolinska institutet.
Stresshantering
Stresshanteringsgruppen vänder sig till dig med utmattningssyndrom som varat sex månader eller kortare och upplever sömnproblem. Kursen behandlar stressteori, fysisk doserad aktivitet samt vardagsstruktur. Vi träffas vid sex tillfällen. Kursen innehåller teori samt övningar framför allt i Mindfulness.
Konceptet följer riktlinjer för stresshantering utarbetade av Institutet för stressmedicin, VG-regionen.
Artrosskola
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Artrosskolan börjar med två föreläsningar.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Läs mer om BOA
Film om artrosskola
Kontakta oss gärna för mer information om våra gruppbehandlingar.
Kontakta oss
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel.
Vid vissa smärttillstånd från muskler och leder kan injektionsterapi (sprutor) med läkemedel i form av lokalbedövningsmedel eller kortison erbjudas. I många fall bör injektionerna kombineras med andra åtgärder, såsom träning av rörlighet eller förbättrad muskelstyrka.
Injektionsterapi kan till exempel användas vid:
- Axelbesvär subakromialt smärtsyndrom
- AC-leds besvär
- Trochanteritbesvär
Har du under en längre tid mått psykiskt dåligt och lidit av värk i nacke, rygg, skuldror eller axlar är du välkommen att prova multimodal rehabilitering (MMR).
MMR är ett rehabiliteringsprogram där ett team bestående av bland annat fysioterapeut, psykolog och läkare samarbetar för att hjälpa dig på bästa sätt. Vår uppgift är att minska din smärta och höja din livskvalitet genom vägledning, utbildning och behandling.
Om du är intresserad kan du be din läkare om en remiss till oss. Programmet är till för dig i arbetsför ålder.
Vårt team består av:
- Läkare
- Sjukgymnast/Fysioterapeut
- Psykolog
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar. Vid behov kan vi även skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Stötvågsbehandling, eller tryckvågsbehandling, är en behandlingsmetod för skador i muskler och senor. Stötvågsbehandling kan bland annat prövas vid hälsporre, tennisarmbåge, löparknä, axelproblem eller benhinneinflammation.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Klippkortsträning
Efter konsultation med fysioterapeut/sjukgymnast så erbjuder vi köp av klippkort. Av sjukgymnasten får du ett personligt träningsprogram som du kan använda dig av i vårt gym. All träning sker under eget ansvar.
- Klippkort400 kr för 12 gånger
Låt oss ta hand om dig
När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Anna Hedén Rosengren
Verksamhetschef
Ingrid Jönsson
Arbetsterapeut
Manos Roussakis
Sjukgymnast
Paula Fischer
Sjukgymnast
Annielle Lindqvist
Sjukgymnast
Föräldraledig
Eva Hammarsten Brywe
Sjukgymnast
Hanna Lagerqvist
Sjukgymnast/ Rehabkoordinator
Under samma tak
Praktisk information
Telefon (växel):
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud. Lämna ditt namn och telefonnummer via vår telefonsvarare, så återkommer vi så fort vi kan.
Efter stängning:
Helger och röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Valldavägen 29 A, 434 90 Vallda
Öppettider:
Måndag kl. 7.30-19.00
Tisdag kl. 7.30-15.00
Onsdag kl. 7.30-17.00
Torsdag kl. 7.30-17.30
Fredag kl. 7.30-12.00
Lunchstängt kl. 12.00-12.45
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.