Capio
Capio
Capio
Kvinna hoppar på grönskande äng

Supportprogram

För att ge dig som patient de bästa förutsättningarna att lyckas ändra ditt beteendemönster efter en viktoperation stöttar vi dig genom ett gediget supportprogram. Vi vill vara med på din resa!

Hur kan vi hjälpa?

Vi har lång erfarenhet av överviktskirurgi och har utfört mer än 5 500 operationer.

En viktoperation hos Capio CFTK är en nystart i livet, men det är ingen mirakelkur för att bli hälsosam. Direkt efter operationen börjar ett nytt liv med ändrade matvanor och motion.

2-årigt supportprogram med 10 års uppföljning

Eftersom viktoperationen ska ge ett bestående resultat har vi utarbetat ett 2-årigt supportprogram för att kunna ge dig hjälp på vägen mot den nya livsstilen. 

Personlig support

Under ditt supportprogram är du välkommen att kontakta våra kirurger, sjuksköterskor och vår dietist när du behöver vägledning och har frågor om näring, motion eller annat som rör operationen. Du kan exempelvis få ditt matintag näringsberäknat, ta del av träningsprogram och få reda på din kroppssammansättning för att motivera dig att fortsätta leva sunt. Direkt när du kommer hem efter din viktoperation sätter supportprogrammet igång och du kan ringa, chatta eller besöka oss så ofta du behöver. 

Återträff

I supportprogrammet ingår också Återträffen, en inspirationsdag där du tillsammans med andra patienter får motivation att komma igång eller behålla en hälsosam livsstil. Du får också möjlighet till viktkontroll samt personliga samtal med din dietist och sjuksköterska. 

Vårt supportprogram innefattar:

  • Kontakt via chatt, telefon eller mottagningsbesök med kirurg, sjuksköterska och dietist när du behöver vägledning eller har frågor.
  • Dietist eller sjuksköterska ringer en vecka efter operation för uppföljning. 
  • Dietist eller sjuksköterska ringer 6 veckor efter operation för uppföljning. 
  • Återträffens endagsprogram, 4 till 8 månader efter operation, där vi fokuserar på hur du bevarar sunda kostvanor och kommer igång med bra motionsaktiviteter. Träffen är ett utmärkt tillfälle att dela erfarenheter med andra opererade.
  • Baribuddy, appen som är ett stöd i din viktresa.
  • Boken ”Ett liv med sleeve eller gastric bypass” och kokboken ”PoP- Postoperativa Portioner", skrivna av Capio CFTK´s dietist Therese Goding.
  • Receptförskrivning av läkemedel som är kopplade till din operation.
  • Uppföljning via telefon eller enkät för patienter som är registrerade i SORegs kvalitetsregister. Detta sker ca 6 veckor, 1, 2 och 10 år efter din viktoperation.
  • Inbjudan till olika hälsoevent, som ex springlopp.

Vi finns tillgängliga på telefon mån till tors mellan kl. 9.00-15.00 och fredagar 9.00-11.30. Önskar du komma på mottagningsbesök kontaktar du oss innan för tidsbokning på telefon 08-32 62 20.

Det är viktigt för oss att veta att våra patienter mår bra, att kosten fungerar och att viktnedgången går som planerat. Därför är vi väldigt stolta över att kunna erbjuda ett 2-årigt supportprogram.  

Hur kan vi hjälpa?

Vi har lång erfarenhet av överviktskirurgi och har utfört mer än 5 500 operationer.

Kontakta Capio CFTK

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig. Du är även välkommen att ringa oss på 08-32 62 20.

Samtycke