Kvinna speglar sig Kvinna speglar sig

Viktoperation - så går det till

Nedan kan du ta del av hur processen på Capio CFTK går till, från första kontakt till den support vi erbjuder efter operationen.

Steg för steg

Räkna ut ditt BMI

Om du har ett BMI mellan 30 och 55 är det aktuellt med viktoperation

Varför välja Capio CFTK?

Det är ett stort och viktigt beslut att bestämma sig för en viktoperation. Vi har lång erfarenhet och erbjuder ett gediget supportprogram.

CFTK först i Sverige med metoden sleeve gastrectomy

År 2007 introducerade docent Dag Arvidsson och Centrum för Titthålskirurgi (CFTK) en ny metod i Sverige för patienter med fetma, sleeve gastrectomy. Sedan dess har vi hjälpt mer än 4500 patienter till ett hälsosamt liv och bättre livskvalitet.

Hög medicinsk kvalitet på viktoperationer

Capio CFTK erbjuder kirurgi med högsta tänkbara medicinska kvalitet.Samtliga operationer registreras till SOReg, som är ett kvalitetsregister för obesitaskirurgi. Enligt utdrag ur registret har Capio CFTK:s viktminskningsoperationer mycket goda resultat.

Två vårddygn i samband med din viktminskningsoperation

De flesta andra kliniker erbjuder en övernattning, men för din trygghet ingår två övernattningar. Vill du åka hem redan efter en natt får du självklart göra det, men de flesta brukar tycka att det är skönt att stanna en extra natt.

Personlig support efter operationen

För att ge dig som patient de bästa förutsättningarna att lyckas efter din viktoperation erbjuder vi dig ett 2-årigt supportprogram där kirurg, sjuksköterska och dietist finns tillgängliga efter ditt behov. Läs mer om vårt supportprogram

Korta väntetider

Våra väntetider ligger i snitt mellan 2-4 veckor efter konsultationstillfället.

Centralt beläget i Stockholm

Vår klinik ligger på Drottninggatan, centralt i Stockholm city som nås med en 15 minuters promenad från centralstationen. Det gör att det är enkelt att ta sig till oss oavsett var i landet du bor. 

Bor du inte i Stockholmsområdet?

Vi är vana att ta emot patienter från hela landet. För dig som inte bor i närområdet har vi utformat ett upplägg som gör att du endast behöver komma till kliniken i samband med din operationsvecka. Konsultation inför din operation går bra per telefon. Likaså uppföljningen efteråt. 

Erfaret team

  • Våra kirurger har mycket lång erfarenhet av överviktskirurgi.
  • I teamet finns två dietister, Therese och Jeanette, som finns tillgängliga under hela din supportperiod. 
  • Vår sjuksköterska Karin finns tillgänglig alla vardagar för att besvara dina frågor innan och efter din operation.
  • I vårt erfarna team finns dessutom narkosläkare, sjuksköterskor, narkossjuksköterskor, operationssjuksköterskor och undersköterskor som ger dig en trygg och kvalitetssäkrad vård.

Kontakta Capio CFTK

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig. Du är även välkommen att ringa oss på 08-32 62 20.

Samtycke