Capio
Capio
Capio

Capio Ortopediska Huset

Välkommen till Sveriges ledande centrum för höft och knäproteskirurgi och avancerad fotkirurgi. Kort väntetid till operation av höft/knäplastik: ca 2 veckor. Scrolla ner och se hur du blir patient.

Kirurg

Vårdgaranti

Står du i kö hos en annan vårdgivare?

Har du blivit remitterad till en specialist, men väntat över 90 dagar? Då har du enligt vårdgarantin rätt att få hjälp hos en annan vårdgivare. Kontakta den vårdgivare där du står i kö för att se om du kan bli remitterad till oss.

Läs mer om vårdgarantin

Vi är en av Sveriges största kliniker för ortopedisk kirurgi. Vi har utmärkta resultat i nationella kvalitetsregister och en mycket låg risk för infektion. Hos oss kan du känna dig trygg i att du är i de bästa händer.

  • Capio Ortopediska Huset är ett av Sveriges största centra för höft- och knäproteskirurgi.
  • Vi erbjuder precisionskirurgi med datorstöd s.k. ”Robot
  • Vi utför höft och knäproteskirurgi med möjlighet till hemgång samma dag eller med övernattning
  • Vi är Stockholms centrum för avancerad fotkirurgi.
  • På vår dagkirurgiska enhet utförs alla typer av artroskopiska ingrepp i knä och axel.
  • I samarbete även med såväl akutsjukhus som försäkringsbolag utförs även andra typer av operationer. 

Några omdömen om oss

"Jag har fått så enorm hjälp. Innan operation kunde jag inte stå på benen. Dagen efter kunde jag gå med gåstol. Efter operationen vaknade jag utan värk. Jag hade inte kunnat röra mig på flera månader. Nu är jag är smärtfri och klarar mig på Alvedon. Tack till en underbar personal"  

  "Vad jag är glad! Jag har det så bra. Ni är professionella, jag har aldrig sett på maken! Ni har gett mig förtroende för vården tillbaka. Alla sköterskor, nattsjuksköterskor, hela baletten. Ni är oersättliga. Den arbetsglädje era medarbetare har".  

  ”Tänk om all sjukvård vore så här! Från det att jag kom in till dig till dess att jag skrevs ut. Vilket gäng! Vilka glädjespridare - rakt igenom! Och det här trevliga sättet; ett streck på knäet, in på operation, inte känt ett dugg av sticket i ryggen.”  

"Ni är jätteprofessionella och duktiga. Jag känner mig så trygg". 

”Det är såå sällsynt med så fint bemötande som hos er. Varje möte - från reception, till avdelning. När man ringer får man så fint bemötande."  

"Jag har fått jättefin information av er, ni har så trevlig personal."

Sök vård

Bli patient

Vi tar emot dig som har ortopediska besvär i axel, fot, hand, höft och knä, oavsett var i landet du bor.

Chatta med oss

Du kan påbörja ditt ärende i chatten dygnet runt. Vi svarar på vardagar kl 8-13.

Kontakta oss

Vill du boka om en tid eller behöver rådgivning? Våra sjuksköterskor i receptionen hjälper dig med ditt ärende.

Hitta hit

Vi finns i Globenområdet nära Gullmarsplan i Stockholm.

Våra väntetider

Sjuksköterska flyttar säng

Läkarbesök till ortoped

Höft- & knäartros 2 veckor
Fot 9 veckor
Knä mjukdelar & hand 7 veckor
Axlar 7-13 veckor beroende på diagnos
Övriga 7 veckor

Operation 

Höft- och knäprotes 1-3 veckor
Fotoperation dagkirurgi 2-10 mån
Fotoperation slutenvård 8-12 mån
Handoperation 1-2 mån
Artroskopi knä 1-2 mån
Axeloperation 1-2 mån

Vi hjälper dig med

Remittera till oss

Ortoped undersöker knä

Välkommen att remittera dina patienter till oss för ortopedisk specialistbedömning av besvär i höft, knä, underben, fot, axel, armbåge. 
Vi utför ett stort antal ortopediska operationer, framför allt höft- och knäplastiker relaterade till artros. Vi är också Stockholms största regionanslutna enhet för avancerad fot- och fotledskirurgi. 

Läs mer om att remittera till oss

Våra läkare

Martin Thorsell

Martin Thorsell

Verksamhetschef

Verksamhetschef sedan 2017. Specialist Ortopedi sedan 2006. Tidigare bitr. verksamhetschef på Ortopedkliniken Capio S:t Görans sjukhus. Specialiserad på ledplastiker i höft & knä sedan 2008. Publicerat vetenskapliga artiklar kring ämnet höft- & knäproteskirurgi.

Porträtt på Dr Lars Jonsson

Lars Jonsson

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 1996. Specialiserad på ledplastiker i höft & knä. Tidigare arbetat som ortoped & överläkare på Capio St Görans sjukhus, Löwenströmska sjukhuset & har även varit verksam som ortopedkirurg i England. Bedrivit kvalitetsarbeten för att minska blödning efter höft- & knäproteskirurgi. Specialiserad på ledplastiker i höft & knä.

Porträtt av Dr Erik Lind

Erik Lind

Specialist i ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2013. Utbildad vid Karolinska Universitetssjukhuset. Har arbetat på Södertälje sjukhus de senaste 10 åren med huvudsakligen proteskirurgi i höft och knä.

Nicolas Martinez Carranza

Nicolas Martinez Carranza

Specialist i ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2002. Tidigare tjänstgjort som biträdande överläkare på Karolinska Sjukhuset fram till 2021, där ansvarig för knäprotesrevisioner. Disputerat på Karolinska institutet 2016 på en avhandling om ledytesparande knäprotesoperationer. Specialiserad på ledplastiker i höft och knä

Porträtt av Dr Ferenc Schneider

Ferenc Schneider

Specialist i ortopedi

Specialist i Ortopedi sedan 2001. Utbildad i Ungern vid Semmelweis Universitet. Har varit verksam i Sverige sedan 2007. Lång erfarenhet av höft- och knäledskirurgi, både primära och revisioner samt frakturkirurgi. Har varit ledare för ledprotesteamet på Södertälje sjukhus.

Porträtt av Aamir Mahdi

Aamir Mahdi

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2012. Inriktning höft & knäproteskirurgi. Tidigare tjänstgjort vid Örebro Universitetssjukhus & Södertälje sjukhus. Disputerat på nöjdheten efter knäplastikoperation (PhD). Medlem i Europeiska (FEBOT), Engelska (FRCS) & amerikanska (FACS) ortopedi- & kirurgiföreningarna. Specialiserad på ledplastiker i höft & knä.

Porträtt av Dr Stefan Ljunggren

Stefan Ljunggren

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 1996. Tjänstgjort som överläkare & ansvarig för ortopediverksamheten på Södertälje sjukhus. Doktorerat på Karolinska Institutet. Medicinskt ansvarig för dagkirurgiska enheten, mest inriktad på avancerade artroskopiska operationer i axelled & knäled samt handkirurgi. Utför även diagnostiska ultraljudsundersökningar

Porträtt av Dr Thomas Risberg

Thomas Risberg

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2010. Tidigare tjänstgjort på bl a Södertälje sjukhus & Cityakuten Ortopedicenter. Inriktad på artroskopisk kirurgi i axlar & knän. Utför även handkirurgiska ingrepp samt diagnostiska ultraljudsundersökningar. Tjänstgör även på Capio Artro Clinic Gärdet.

Porträtt av dr Kristian Xintaris

Kristian Xintaris

Specialist i Ortopedi

Medicinsk ansvarig läkare för fotsektionen. Specialist i Ortopedi sedan 2012. Tjänstgjort vid Falu Lasarett, Örebro universitetssjukhus & som överläkare på Södertälje sjukhus. Medlem i svenska & europeiska fotföreningarna. Styrgruppsmedlem svenska fotledsregistret. Inriktad på diagnostik & behandling av avancerade fotkirurgiska diagnoser med särskilt intresse inom artroskopisk fotkirurgi.

Porträtt av Dr Mia Pellovaara

Mia Pellovaara

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2013. Sedan dess inriktad på fotkirurgi inklusive avancerade fotkirurgiska diagnoser. Innan detta arbetat med käk- & plastikkirurgi vid Sunderby sjukhus & Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Porträtt av Dr Petter Ek

Petter Ek

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2015. Tidigare tjänstgjort vid Helsingborgs Lasarett och Capio S:t Görans sjukhus. Inriktning på diagnostik & behandling av avancerade fotkirurgiska diagnoser.

Porträtt av Alexandra Thune

Alexandra Thune

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedi sedan 2018. Sedan dess inriktad på diagnostik & behandling av fotkirurgiska diagnoser. Tidigare tjänstgjort vid Danderyds sjukhus.

Porträtt av Dr Pär Nordell

Pär Nordell

Specialist i Ortopedi

Specialist i ortopedisk kirurgi sedan 1990. Tidigare arbetat som ortoped och överläkare på Södersjukhuset och Täby närsjukhus och även som medicinsk sakkunnig på försäkringskassan. Publicerat vetenskapliga artiklar.

Porträtt av dr Felix Liebau

Felix Liebau

Specialist i anestesi och intensivvård

Medicinsk ansvarig läkare för anestesisektionen. Specialist i anestesi & intensivvård. Ansvarar för narkos & bedövning i samband med operation. Har även narkosbedömningsmottagning för patienternas säkerhet inför större operationer.

Porträtt av Johan Sandberg

Johan Sandberg

Specialist i Anestesi

Specialist i anestesi & intensivvård sedan 1993. Ansvarar för narkos & bedövning i samband med operation. Har även narkosbedömningsmottagning för patienternas säkerhet inför större operationer.

Porträtt av Dr Anders Söderlund

Anders Söderlund

Specialist i Anestesi

Specialist i anestesi & intensivvård. Ansvar för narkos & bedövning i samband med operation. Har även narkosbedömnings-mottagning för patienternas säkerhet inför större operationer.

Porträtt av dr Hannes Lewné

Hannes Lewné

Specialist i Anestesi

Specialist i anestesi & intensivvård. Ansvar för narkos & bedövning i samband med operation. Har även narkosbedömnings-mottagning för patienternas säkerhet inför större operationer.

Kontakta oss

Region Stockholm Logotyp