Kirurger under operation Kirurger under operation

Capio Ortopediska Huset Stockholm

Vi är en ortopedisk specialistklinik i Stockholm med målet att förbättra hälsan och höja livskvaliteten för alla våra patienter.
Information om Coronaviruset och ditt besök Läs mer

Vid symptom på möjlig Covid-19 infektion får du inte komma till Capio Ortopediska Huset. Om du vill boka av/omboka ditt besök kan du gå in på 1177.se, eller ringa till vår reception:
08-546 20 400

Det går också bra att kontakta oss via vår chatt:

Läs mer om vad som gäller kring ditt besök/operation här 

Sök vård

Capio Ortopediska huset är en av de största ortopediska klinikerna i landet utanför akutsjukhusen. Du som patient erbjuds här kvalificerad vård och rehabilitering för skador och besvär i leder, muskler och skelett. 

Vi är den enhet som utför flest höft- och knäplastikoperationer i Stockholm men har även en bred verksamhet som omfattar alla typer av ortopedisk kirurgi, såsom meniskoperationer, korsband, axelledsbesvär samt all typ av fotkirurgi, allt från enklare tillstånd i framfoten till komplicerade felställningar och avancerad fotledsartros. 

Vi hjälper dig med

Medarbetare på Capio Ortopediska Huset

Remittera till oss

Välkommen att remittera dina patienter till oss för ortopedisk specialistbedömning av besvär i höft, knä, underben, fot, axel, armbåge och hand/handled. 
Vi utför ett stort antal ortopediska operationer, framför allt höft- och knäplastiker relaterade till artros. Vi är också Stockholms största regionanslutna enhet för fot- och fotledskirurgi. 

Din vårdresa

Patient konverserar med sjukvårdpersonal vid reception

Inför ditt besök

Ta med legitimation, du ska legitimera dig när du registrerar dig i kassan. Betalning sker i första hand med betalkort.

Under ditt första besök träffar du en ortoped för bedömning av din skada eller sjukdom. Utifrån läkarens bedömning bestämmer ni sedan gemensamt hur ni ska gå vidare med eventuell behandling eller operation.

Sjukvårdsklädd kvinna vid arbetsstation

Operation

På Capio Ortopediska Huset bedriver vi högkvalitativ ortopedisk sjukvård både i öppenvård (läkarbesök och dagkirurgi) och slutenvård (operation med övernattning).

När det är dags för din operation kan du hjälpa till att förbereda dig med allt från hälsodeklaration, fasta och mycket mer. 

Inlagd patient rehabtränar benen i sjukhussäng

Rehabilitering

I vissa fall kan träning/rehab räcka som behandling för dina besvär helt och hållet, i andra fall ses det som en komplettering till din operation. Genom att träna upp styrka och rörlighet har du bättre förutsättningar till ett lyckat resultat av din operation.

Vi samarbetar bland annat med Capio Artro Clinic Rehab.

Benbanken på Capio Ortopediska Huset

I samband med höftprotesoperation kan du donera den utslitna höftkulan till vår benbank. Höftkulan kan sedan användas vid andra komplicerade operationer för att ersätta saknat ben, tex vid tumörkirurgi, allvarliga benbrott eller komplicerade ryggoperationer.
Läkare utanför operationssal

Våra läkare

Våra läkare är specialiserade inom narkos och ortopedi och alla har mångårig yrkeserfarenhet. Flera av våra specialister har tjänstgjort som överläkare.

Kontakta oss

Capio Ortopediska Huset Stockholm

Arenavägen 21, 121 77 Johanneshov

Region Stockholm Logotyp På uppdrag av Region Stockholm