Kirurger opererar Kirurger opererar

Operation

På operationsavdelningen träffar du personal som ser till att du är väl förberedd inför din operation och som även hjälper dig efteråt.

Vi gör vårt yttersta för att du under din tid hos oss ska känna dig trygg och omhändertagen. Hur länge du stannar kvar hos oss efter din operation beror på vilken typ av operation du ska göra.

För din egen säkerhet och för att ditt tillfrisknande ska ske så snabbt och smärtfritt som möjligt så har vi vissa riktlinjer vi vill att du följer innan din planerade operation. Det finns till exempel vissa läkemedel som du måste sluta med ett visst antal dagar innan operationen. Du får informationen hem i brevlådan tillsammans med din kallelse.

Vi har koll på riskerna

Operationen är ett rutiningrepp för kirurgen, men medför liksom alla kirurgiska ingrepp vissa risker för till exempel infektion och blodpropp. Infektionsrisken förebyggs med noggrann hudtvätt och medicinering när det behövs. Risken för blodproppar förebyggs med tidig rörelse efter operation samt i vissa fall mediciner.

Operationsalternativ

Mer information

Operationskoordinator svarar på frågor

Har du frågor inför din operation?

Våra operationskoordinatorer svarar på frågor som rör din operation som förberedelser, läkemedelsintag eller väntetider till operation.

De kan också hjälpa dig att boka in eller ändra din operationstid.

Telefontider:

Mån till tors kl. 13.00-15.00
08-546 20 400

Röntgenbild på höft

Benbank vid höftprotesoperation

I samband med höftprotesoperation kan du donera höftkulan till vår benbank. Den kan sedan användas för att ersätta saknat ben vid t ex tumörkirurgi.