Mina sidor

Ta del av våra guider och expertintervjuer, helt kostnadsfritt.

Vård online

Mina sidor

Ta del av våra guider och expertintervjuer, helt kostnadsfritt.

Kirurger opererar

Operation

På operationsavdelningen träffar du personal som ser till att du är väl förberedd inför din operation och som även hjälper dig efteråt.

Hur kan vi hjälpa?

Vi är en ortopedisk specialistklinik i Stockholm med målet att förbättra hälsan och höja livskvaliteten för alla våra patienter.

Capio Ortopediska Huset är en av Sveriges största kliniker för ortopedisk kirurgi. Vi har 4 operationssalar och 19 vårdplatser för dygnet-runt vård. Vi gör vårt yttersta för att du under din tid hos oss ska känna dig trygg och omhändertagen. Hur länge du stannar kvar hos oss efter din operation beror på vilken typ av operation du ska göra.

För din egen säkerhet och för att ditt tillfrisknande ska ske så snabbt och smärtfritt som möjligt så har vi vissa riktlinjer vi vill att du följer innan din planerade operation. Det finns till exempel vissa läkemedel som du måste sluta med ett visst antal dagar innan operationen. Du får informationen hem i brevlådan tillsammans med din kallelse.

Vi har koll på riskerna

Operationen är ett rutiningrepp för kirurgen, men medför liksom alla kirurgiska ingrepp vissa risker för till exempel infektion och blodpropp. Infektionsrisken förebyggs med noggrann hudtvätt och medicinering när det behövs. Risken för blodproppar förebyggs med tidig rörelse efter operation samt i vissa fall mediciner.

Vi har utmärkta resultat i nationella kvalitetsregister och en mycket låg risk för postoperativ infektion.

Rehabilitering

I vissa fall kan träning/rehab räcka som behandling för dina besvär helt och hållet, i andra fall ses det som en komplettering till din operation. Genom att träna upp styrka och rörlighet har du bättre förutsättningar till ett lyckat resultat av din operation.

Vi samarbetar bland annat med Capio Artro Clinic Rehab.

Hur kan vi hjälpa?

Vi är en ortopedisk specialistklinik i Stockholm med målet att förbättra hälsan och höja livskvaliteten för alla våra patienter.

Operationsalternativ

Har du frågor inför din operation?

Sjuksköterska tar emot samtal

Våra operationsplanerare svarar på frågor som rör din operation som förberedelser, läkemedelsintag eller väntetider till operation. 

De kan också hjälpa dig att boka in eller ändra din operationstid. 

Chatta med oss

Du kan också ringa oss på tel 08-546 20 400

 

Benbank vid höftprotesoperation

I samband med höftprotesoperation kan du donera höftkulan till vår benbank. Den kan sedan användas för att ersätta saknat ben vid t ex tumörkirurgi.

LÄS MER OM BENBANKEN