Capio
Capio
Capio
Promenerande par håller varandra i handen

Anhörig

Att se någon nära drabbas av ätstörning kan vara svårt. Hos oss på Capio Ätstörningscenter i Varberg får både du som närstående och den som är sjuk hjälp.

Hur kan vi hjälpa?

Vi är en specialiserad ätstörningsklinik som behandlar alla ätstörningar oavsett vikt.

Som anhörig är det viktigt att få rätt stöd och kunskap för att kunna finnas där för den som är sjuk. Det är ofta svårt för den drabbade att själv hitta motivationen till att förändra sin situation och söka hjälp, därför är det viktigt att som närstående våga lyssna och bemöta de svåra tankar och känslor som finns.

Att se någon nära drabbas av ätstörning kan vara både frustrerande och svårt. Ofta har sjukdomen hunnit gå ganska långt innan man som närstående börjar ana vad som pågår.

När någon får en ätstörning drabbas även de som står nära av själva ätstörningen. Som anhörig är det lätt att ta på sig skulden för att någon blivit sjuk, eller känna rädsla för att säga fel saker. Man önskar att man hade receptet på vägen till bättring. Du kanske själv behöver någon att prata med för att hantera dina egna tankar och känslor i situationen.

Samarbete med organisationen Frisk & Fri

Vi samarbetar med organisationen Frisk och Fri. Här finns bland annat Närståendelinjen, bara ett telefonsamtal bort kan du få prata med personer som har egen erfarenhet att vara närstående till någon drabbad av en ätstörning.

Närståendelinjen

Hur kan vi hjälpa?

Vi är en specialiserad ätstörningsklinik som behandlar alla ätstörningar oavsett vikt.

Tips och råd