Capio
Capio
Capio

Karolina Frisk, läkare Capio Vårdcentral Tyresö Strand

”Jag upplever att jag har stora möjligheter att delta i utvecklingen av vårdcentralen och att påverka mitt eget arbetssätt.”

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team.

Berätta lite om dig själv och din roll? ​

Jag heter Karolina, är 50 år gammal, gift och har tre barn. Jag bor i Tyresö, ett stenkast från Capio Vårdcentral Tyresö Strand, där jag jobbar som läkare.

Hur har din resa inom Capio sett ut? ​

Innan jag började på Capio jobbade jag på två olika vårdcentraler inom regionen; i Nacka respektive på Lilla Essingen i Stockholm. I Nacka arbetade jag tillsammans med min nuvarande verksamhetschef – Linda Roos Murphy. Jag började på Capio i oktober 2022 och är nu ensam anställd läkare på vårdcentralen, men har hjälp av en inhyrd läkare. Jag är MAL och deltar i ledningsgruppen för vårdcentralen. 

Varför har du valt att jobba på Capio Tyresö Strand?

Anledningen till att jag började jobba här är att jag kände till verksamhetschefen sedan tidigare och att jag bor nära. Jag är väldigt nöjd med mitt val av arbetsplats. Det innebär en del utmaningar att vara ensam läkare men jag har bra stöd av övriga medarbetare och gillar att det är litet. Man arbetar mer tillsammans och beslutsvägarna är korta. Det är också intressant och lärorikt att få pröva på MAL-arbete, det ansvaret hade jag nog inte tagit på mig på en större arbetsplats.

Hur upplever du att du kan påverka i din roll?  ​

Jag upplever att jag har stora möjligheter att delta i utvecklingen av vårdcentralen och att påverka mitt eget arbetssätt. Det finns möjligheter till utveckling och fortbildning och MAL-uppgiften gör att jag utvecklas kontinuerligt. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt arbete är variationen, att man lär sig något nytt varje dag genom de patienter man träffar och att man känner att man gör skillnad. 

Jag är glad över min arbetsplats. Alla som jobbar här är patientfokuserade och gör det "lilla" extra. Det tror jag att patienterna känner.

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team.