Capio
Capio
Capio

Annika Olofsson, Läkare Capio Lundby

"Här har jag förutsättningarna att göra ett gott arbete. Jag har de redskap jag behöver, jag har tiden jag behöver, jag får stödet jag behöver. Sen är det väldigt kul att jag får lov att följa patienterna hela vägen."

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv! 

Jag är kardiolog MAL (medicinskt ansvarig läkare) här på medicinenheten på Capio Lundby Specialistsjukhus. Jag delar den tjänsten med en utav våra diabetesläkare. 

Jag började som konsult här hösten 2018 och anställdes i mars 2019. Innan dess har jag jobbat på Kungälvs sjukhus under många år. 

Allt som allt har jag jobbat ungefär 18 år inom vården. Det har alltid funnits en önskan inom mig att hjälpa till, att få finnas där.  

Hur ser verksamheten ut som du jobbar på? 

Vi har en medicinmottagning för diabetes, gastro och kardiologi. Dessutom har vi njurmedicin som en del, men de sorterar för sig själva. Vi handlägger det mesta inom kardiologi, t.ex. arytmier och hjärtsvikt men vi bedriver ingen invasiv verksamhet, som kirurgi. 

Våra patienter kommer hit och sen går de hem samma dag, vi har alltså ingen inneliggande slutenvård. Främst kommer våra patienter från vårdcentralen, men vi har även en liten del privatpatienter. 

Vi har en väldigt välfungerande verksamhet. Vi är många kardiologer, vi gör många undersökningar per år – och vi har väldigt nöjda patienter.  

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?  

Jag börjar halv åtta, och då startar vi med ett kort möte, ett pulsmöte som vi kallar det. 
Sen kommer patienterna vid kl. åtta. Och då är det antingen nybesök, eller återkommande patienter. Vi får följa våra patienter under många år och ta hand om dom, följa upp hur allt går - det är väldigt trevligt!  

Vad är det bästa med att jobba på Capio Lundby?  

För mig är det bästa att jag här har förutsättningarna att göra ett gott arbete. Jag har de redskap jag behöver, jag har tiden jag behöver, jag får stödet jag behöver. Sen är det väldigt kul att jag får lov att följa patienterna hela vägen.  

Vi har en väldigt hjärtlig kultur med mycket glädje och humor. Det finns en stor vilja att göra gott hos hela personalstyrkan, vilket jag tycker är enastående. Det har spridit sig åt alla håll och kanter – vi jobbar tillsammans för patienten. 

Är det något mer som du vill lyfta lite extra? 

Här finns verkligen möjligheten att göra ett riktigt bra jobb! Många kan nog känna igen sig i en arbetsmiljö där man hela tiden jagar, behöver komma i kapp – så då är det här fantastiskt. Här hinner vi tänka efter, tänka om. Det pågår ett ständigt förbättringsarbete och det märks väldigt tydligt. Och att det alltid, alltid, alltid är patienten som är i fokus. 

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!