Capio
Capio
Capio

Hannah Wiblom, verksamhetschef Ultraljudsbarnmorskorna

"Det är så fint att få möta och arbeta med gravida kvinnor, att få vara en liten del av ett stort ögonblick. "

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv!

Jag jobbar som barnmorska på Capio Ultraljudsbarnmorskorna i Stockholm. Jag har varit här i snart 4 år och arbetat som barnmorska i 8 år. Vi arbetar med fosterdiagnostik och undersöker med hjälp av ultraljud gravida kvinnor. Vår uppgift är att bekräfta det normala samt att upptäcka avvikelser. 

Hur kom det sig att du började jobba inom vården?

Jag har jobbat inom sjukvården länge. Först som sjuksköterska, men med tiden växte en önskan om att vidareutbilda mig till barnmorska fram och jag kände att det här är det jag vill göra. Det är så fint att få möta och arbeta med gravida kvinnor, att få vara en liten del av ett stort ögonblick. 

Hur ser verksamheten ut som du jobbar på?

Här på Ultraljudsbarnmorskorna är vi är totalt 12 barnmorskor som är specialiserade på ultraljud, och vi undersöker ungefär 16 500 kvinnor per år. Här erbjuder vi bland annat tidigt ultraljud, KUB-test och rutinultraljud men vi tar även emot överburna kvinnor för kontroll. 
 
Vi är den näst största ultraljudsmottagningen i Stockholm. Här i Liljeholmen ligger vår stora mottagning men vi har även en mottagning i Täby.  

Hur känner du att du gör skillnad i ditt jobb?

Jag känner verkligen att jag gör skillnad i mitt jobb. Vi är måna om att alla våra patienter ska känna sig trygga och välinformerade när de går härifrån.  
 
Vi håller en mycket hög kvalitet på våra ultraljudsundersökningar och använder oss av kvalitetsrapporter för att kontinuerligt se över vår statistik och bekräfta att vi bibehåller vår goda kvalitet. Vi tar oss tid att reflektera över resultaten men även lyssna på vad våra patienter har för åsikter – det pågår ett ständigt förändring- och förbättringsarbete. 
 
Den här verksamheten växer, och vi vill växa tillsammans. Alla som jobbar här är väldigt engagerade, lyhörda och ödmjuka vilket skapar en fin och trygg kultur. Vi har olika erfarenheter och kunskaper i bagaget men gemensamt att vi älskar att göra ultraljud! 

Vad är det bästa med att jobba som barnmorska på Capio? 

Capio är en trygg och innovativ arbetsgivare som alltid har patienten i fokus. Som medarbetare blir man lyssnad på, och det i sin tur skapar engagemang. 
 
Det är ett otroligt roligt och stimulerande arbete och vi har en stark yrkesstolthet här. Vi har en bra blandning av medarbetare – vissa är relativt nya, vissa har jobbat länge. Men gemensamt är att alla är väldigt ödmjuka inför det jobbet vi har. Det är väldigt högt i tak, det finns ingen prestige. Alla kan hamna i svårundersökta fall, men då finns vi här för varandra och hjälper till. 

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!