Capio
Capio
Capio
Läkare Utan Gränser
Foto: Oliver Barth

Capio i samarbete med Läkare Utan Gränser

1 juni 2023

Capios vision är att förbättra folkhälsan, en individ i taget. Som vårdgivare i ett nationellt sjukvårdssystem är Capio en viktig samhällsaktör och med detta följer ett samhällsansvar. Idag skriver Capio och Läkare Utan Gränser under ett samarbetsavtal, där vi tillsammans vill ta ansvar och utveckla ett hållbart samhälle med god hälsa, både i Sverige och i resten av världen.

– Vi är mycket glada över att inleda ett samarbete med Capio. Vi står inför stora utmaningar framöver, och tillsammans kan vi fortsätta att rädda liv och erbjuda medicinsk hjälp där det behövs som mest, säger Oliver Schulz, Generalsekreterare på Läkare Utan Gränser Sverige. 

Läkare Utan Gränser – räddar liv och lindrar nöd

Läkare Utan Gränser är en internationell medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs som mest. Organisationen bistår människor som drabbats av naturkatastrofer, konflikter och andra nödsituationer med medicinsk hjälp och stöd.  

Som en del av samarbetet kommer Capio och Läkare Utan Gränser att genomföra olika aktiviteter för att öka medvetenheten och engagemanget hos både medarbetare och patienter. Det inkluderar en kännedomskampanj, där syftet är att informera och uppmuntra till donationer eller personligt engagemang i Läkare Utan Gränsers arbete. Capio kommer även att ta fram fysiskt material och kommunikation till patienter, i syfte att ge patienter möjlighet att bidra till Läkare Utan Gränser. Det kan till exempelvis handla om material som kan finnas i väntrum i Capios verksamheter.  

– Vi kommer även att arrangera föreläsningar tillsammans för Capios medarbetare för att ytterligare stärka förståelsen och engagemanget för Läkare Utan gränser, säger Matthias Dierauer, ansvarig för samarbeten på Läkare Utan Gränser Sverige. 

Nästa steg i samarbetet 

Capio har i flera år varit en partner till Läkare Utan gränser. Flera av företagets medarbetare har arbetat för Läkare Utan Gränser i något av deras projekt runt om i världen. När kriget i Ukraina bröt ut valde Capio att skänka 1 miljon kronor till Läkare Utan Gränsers livräddande arbete.  

– Läkare Utan Gränser är en modig och livgörande organisation som arbetar på några av jordens mest utsatta platser med medicinska humanitära insatser. Nu vill vi ta nästa steg i samarbetet och göra det möjligt för fler att engagera sig i Läkare Utan Gränsers viktiga arbete. Vi vill vara med och göra skillnad och skapa förutsättningar för våra medarbetare och patienter som vill engagera sig och bidra på olika sätt. Därför är vi väldigt glada för det nya partnerskapet vi har startat mellan Capio och Läkare Utan Gränser, säger Liza Manestam, kommunikationsdirektör på Capio.  

För intervjuer eller frågor kontakta Läkare Utan Gränsers presstjänst: 0708-33 77 40 eller Capios presskontakt nedan.   

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier