Capio
Capio
Capio
Capio Centrum för smärta och utmattning
Capio Centrum för smärta och utmattning vann årets patientpris

Patientpriset gick i år till Capio Centrum för smärta och utmattning

11 juli 2024

Capios Patientpris är ett pris där patienterna själva får nominera sin vårdgivare eller vårdenhet. I år gick priset till Capio Centrum för smärta och utmattning, för deras stöttning, vägledning, guidning, vänlighet och värme. Catarina Stenmark, verksamhetschef på enheten, berättar att det här är ett erkännande från dem som vi faktiskt är här för.

Catarina Stenmark har arbetat på Capio sedan 2011 och är verksamhetschef på Capio Centrum för smärta och utmattning och nu också Capio Hjärnhälsan Privat som är en mottagning för försäkringskunder och privatbetalande. Att få ta emot årets patientpris var både hedrande och ett erkännande. 

– Det känns jättebra och fint att få ta emot priset. Vi har en patientgrupp som ofta ger tillbaka väldigt mycket genom att visa sin uppskattning på olika vis. Därför är det extra roligt att få detta pris vilket ger extra energi till hela arbetsgruppen, säger Catarina.  

På enheten är teamarbete centralt där man uppskattar varandras olika kompetenser och bakgrunder. Catarina poängterar att medarbetarnas stora engagemang och arbetsglädje smittar av sig på patienterna. 

– Trots våra olika professioner och bakgrunder så pratar vi samma språk och arbetar för samma mål där patienten är i fokus, fortsätter Catarina.  

Priset betyder väldigt mycket för hela mottagningen, som tyvärr kommer att stänga ner efter årsskiftet på grund av att vårdvalet upphör under 2025. Man har fått mycket uppskattning från patienterna genom åren och i personalrummet hittas flertalet fina vykort till personalen.  

 – I vykorten kan man läsa om uppskattning från patienternas rehabilitering och hur den har förändrat deras liv. Att få avsluta det sista året med patientpriset tar vi med oss i framtiden. Arbetsgruppen är väldigt glada och vi alla tycker att det här är det finaste priset, avslutar Catarina.  

Nomineringen 

”Capio Centrum för smärta och utmattning har förändrat mitt liv. Inte bara hjälpt mig att få rätt verktyg till att ta mig tillbaka från en utmattning, men också att lära känna mig själv på djupet och fått mig att skapa en förändring som kommer hjälpa mig fortsatt genom hela livet. Jag är så oerhört tacksam för all stöttning, vägledning, guidning, vänlighet och värme som man fick av sitt team och grupp. Att få träffa andra i samma situation och tillsammans kämpa mot förändring, men samtidigt veta att man aldrig är ensam i det tack vare Capios team. Jag är för evigt tacksam för min tid hos Capio Centrum för smärta och utmattning och kommer alltid ha med mig den verktygslådan vi fått, tillsammans med allt annat. Från djupet av mitt hjärta, tack för allt!” 

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier