Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Gårda
Capio Rehab Gårda
Välkommen till din rehab i Gårda, Göteborg. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Av- eller omboka
Här kan du när som helst be om att av- eller omboka en tid hos oss. Vi svarar under vardagar.
Aktuellt

Vårt utbud
Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
Akupunktur kan till exempel användas vid:
- Smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna
- Tennisarmbåge
- Knäartros
Så går behandlingen till
Akupunkturen utförs av en person som är vidareutbildad i akupunktur. Vid behandlingen får du ta av dig kläderna på den del av kroppen som ska behandlas. Oftast får du sitta eller ligga ner under behandlingen. Den som utför behandlingen sätter ett antal tunna sterila nålar i muskler, senor eller bindväv. Nålarna kan sättas i det område du har ont, men även på andra delar av kroppen.
Att få akupunktur kan kännas på olika sätt. Det kan till exempel kännas pirrande, tryckande, värmande eller kylande. Det kan också göra lite ont eller kännas avdomnat i området där nålarna sätts.
Kompletterande behandlingar
Beroende på vilka besvär du har kan det vara aktuellt att komplettera akupunktur med andra behandlingar, till exempel träning.
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Har ditt barn svårt med vardagliga aktiviteter eller nedsatt motorik jämfört med sina jämngamla? Kanske hen inte har börjat krypa eller gå och du som förälder oroar dig. Vi kan utreda vad detta beror på och hjälpa till med träning för att utveckla motoriska färdigheter
Har ditt spädbarn under 1 år fått en sned huvudform eller sned hållning av nacken är det viktigt att behandla detta så snabbt som möjligt. Lättaste tiden att korrigera detta är då bebisen är under 6 månader men går att påverka upp till 1 år. Fysioterapeuten kan hjälpa till med information/råd och övningar
Besvär med stress och oro kan ge uttryck som ont i magen eller en ovilja att gå till skolan. Vår fysioterapeut kan genom samtal, fysisk aktivitet och avslappning lindra dessa besvär. Vid sömnbesvär kan vår fysioterapeut och vår arbetsterapeut hjälpa till att hitta aktivitetsbalans och förbereda kroppen för sömn.
Vi kan erbjuda dig hjälp med bedömning och behandling av smärta och dysfunktion i bäckenbotten t ex urininkontinens, samlagssmärta, besvär efter förlossning etc
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppbehandlingarna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.
Att delta i en gruppbehandling kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.
För att delta i en gruppbehandling behöver du först träffa någon av våra fysioterapeuter eller arbetsterapeuter. Din kontakt på rehab kan då rekommendera dig lämplig gruppbehandling om det är aktuellt.
Artrosskola
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Artrosskolan börjar med tre föreläsningar. Efter det påbörjas en träningsperiod på sex veckor då du får ett individuellt anpassat träningsprogram. Du kan välja att träna i vårt gym två gånger per vecka eller träna hemma.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Läs mer om BOA
Film om artrosskola
Seniorträning
Detta är gruppen för dig som är 75+ och som vill ha stöd och hjälp i din träning. Att vara regelbundet fysiskt aktiv även när vi blir äldre kan både förebygga och reducera åldersrelaterade fysiska och psykiska förändringar. Oavsett ålder kan vi bli starkare, få bättre kondition, rörlighet och balans. Alla dessa effekter kan bidra till att minska risken för ex. fallolyckor och frakturer.
Vid de första tillfällena kommer fysioterapeuten att instruera er i övningarna som innehåller både balans, styrka, rörlighet och kondition. Träningen sker i form av stationsträning. Innan gruppen börjar kommer du få träffa en fysioterapeut för att se vilken nivå du kan börja träna på. Fysioterapeuten kommer sedan att finnas med vid varje träningstillfälle.
Vi träffas en gång i veckan under en timme. Träningen sker under 10 veckor. Kostnad 50 kr/gång, frikort gäller och är du äldre än 85 år tränar du gratis.
Balansgrupp
Som deltagare i gruppen får du träna styrka och balans under ledning av våra fysioterapeuter. Syftet är att förbättra och bibehålla styrka, balans och gångförmåga för att förebygga fall och funktionsnedsättning. Vi träffas under tio tillfällen. Ett grupptillfälle leds av arbetsterapeut.
Capio Active Training - CAT
CAT är en aktiv rehabilitering och träning. Vårt fokus ligger på de besvär som kan uppkomma i rörelseapparaten eller den smärta, nedstämdhet och oro i kroppen som du kan känna vid psykisk ohälsa. Under 8 veckor, en gång i veckan, tränar vi tillsammans med ett syfte att du ska stärka dig själv och bättre kunna hantera vardagen.
Vid varje tillfälle ingår:
- Lätt cirkulationsträning
- Träning av styrka och smidighet med rehabyoga
- Pedagogisk egenvårdsundervisning, för att jobba med din egen smärtlindring i din hemmiljö.
- Mindfulness - träning med djupavslappning.
- Stresskola
Vi träffas åtta gånger per kurs, en gång i veckan, i en och en halv timme per tillfälle. Varje tillfälle inleds med en kort sittande avslappningsövning och avslutas med en längre liggande avslappningsövning. Under kursen diskuterar vi olika teman samt gör övningar som kan hjälpa dig att lindra din stress.
I grundkursen ingår teman som:
- Information om hur kroppen reagerar på stress, både fysiskt och psykiskt
- Stressorer
- Hanteringsstrategier
- Andning
- Hållning
- Fysisk aktivitet
- Sömnskola
I sömnskolan träffas vi vid sju tillfällen. Kursen är en gång i veckan, en och en halv timme. Mellan varje kurstillfälle får du olika hemuppgifter att öva på hemma inför nästa tillfälle.
Vi diskuterar bland annat:
- Hur man skriver sömndagbok
- Fakta om sömn
- Sömnråd
- Sömnhygien
- Sömnstrategier
- Oro och tankarnas betydelse för sömnen
- Avslappnings- och insomningstekniker
- Kvinnohälsa
Vi har hjälp att erbjuda dig med smärta, spänning, läckage eller andra besvär från bäckenregionen.
För dig med dessa besvär har vi behandling individuellt samt i grupp.
I gruppen får du lära dig mer om hur du kan hantera dina besvär med hjälp av bland annat fysisk aktivitet, andningsövningar och avslappning. Ett teoriavsnitt ingår varje gång.
Gruppträffarna pågår under sju veckor, en och en halv timme varje tillfälle, en gång i veckan. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment med hemuppgifter.
Välkommen att kontakta oss för mer information.
Kontakta oss om gruppbehandling
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel.
Om du har skrivits ut från sjukhuset och är i behov av fortsatt rehabilitering är du välkommen att vända dig till oss. Vårt hemrehabteam består av sjukgymnast och arbetsterapeut.
Rehabilitering i hemmet erbjuds dig som bedöms ha bättre möjlighet att uppnå målen för din rehabilitering genom insatser i hemmet än på mottagningen.
Vi kan bland annat hjälpa dig med:
- Träning och aktiviteter i vardaglig miljö
- Strategier/alternativa sätt att utföra aktiviteter
- Råd om ergonomi i vardagen
- Fallprevention
- Utprovning och förskrivning av hjälpmedel
- Intyg för bostadsanpassning
- Kostrådgivning hos dietist
Våra besök hos dig
Tillsammans ser vi över din situation och vi tar gemensamt fram en individuell plan för din återhämtning. Rehabiliteringen kan till exempel innebära träning av rörelseförmåga och balans. Vi tränar i vardagliga situationer i och kring din bostad. Behöver du hjälpmedel eller bostadsanpassning ser vi tillsammans över ditt behov.
Målet är att få din vardag att fungera på bästa sätt trots den sjukdom eller skada du drabbats av.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Stress är i viss mån en del av livet, det är normalt att bli stressad ibland. Men att vara stressad under en längre period kan göra att kroppen tar skada. Om du ofta upplever stress eller känner dig utmattad och till exempel får sömnproblem, ångest eller huvudvärk kan vi hjälpa dig.
Under kursen diskuterar vi olika teman samt gör övningar som kan hjälpa dig att lindra din stress.
Se gruppbehandlingar för mer information.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Vi erbjuder distansbesök via video. Dessa alternativ är möjliga för flertalet av våra patienter. Kontakta oss om du vill veta mer.
Låt oss ta hand om dig

I Västra Götalandsregionen finns Vårdval Rehab. Det innebär att du som är i behov av rehabilitering själv kan välja vilken mottagning du vill besöka. När du behöver hjälp av en arbetsterapeut eller fysioterapeut kontaktar du din rehabmottagning direkt, du behöver inte gå via din läkare och du behöver ingen remiss.
Vår personal
Martin Jensen
Sofie Madsen
Leg. fysioterapeut
Bitr. Verksamhetschef
Sofia
Leg. Fysioterapeut
Sofia
Leg. Fysioterapeut
Lilly
Leg. Fysioterapeut
Emil
Leg. Fysioterapeut
Moa
Leg. Arbetsterapeut
Gustav
Leg. Fysioterapeut
Praktisk information
Telefon (växel):
Lämna gärna ditt namn och nummer via vår telefonsvarare, så återkommer vi till dig senast nästkommande vardag.
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Anders Personsgatan 12, 416 64 Göteborg
Öppettider:
Måndag kl. 7.30-16.00
Tisdag kl. 7.30-18.00
Onsdag kl. 7.30-18.00
Torsdag kl. 7.30-16.00
Fredag kl. 7.30-14.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Om du har synpunkter på vården är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef, Martin Jensen. När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.

På uppdrag av Västra Götalandsregionen