Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Kungsbacka
Capio Rehab Kungsbacka
Välkommen till din rehab i Kungsbacka. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Vårt utbud
Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Bäckenbotten är underlivets muskler och formar ett golv i bäckenet. Denna muskulatur gör det möjligt att kontrollera urinblåsa och ändtarm.
Bäckenbottenmuskulaturen försvagas ofta under graviditet och efter förlossning, men även kvinnor som inte fött barn kan uppleva problem. Tunga lyft, övervikt, kronisk hosta, kronisk förstoppning, hormonella förändringar under klimakteriet eller enbart stigande ålder kan vara andra orsaker till att muskulaturen i bäckenbotten försvagas.
Vi har specialiserad sjukgymnastik inom detta område och erbjuder undersökning av bäckenbottenmuskulatur samt ett individanpassat träningsprogram för att förbättra funktion.
Vi erbjuder olika typer av behandlingar i grupp. Gruppverksamheterna kan till exempel bestå av föreläsningar och samtal eller olika typer av träning.
Att delta i en gruppverksamhet kan vara ett bra tillfälle att träffa och utbyta erfarenheter med andra personer som har liknande besvär.
Artrosskola
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre. Vi träffas vid tre tillfällen.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Bassängträning
I vattnet tränar vi kondition och styrka i behaglig vattentemperatur på 26 grader. Träningen består av rörelser till musik. Syftet är att komma igång med fysisk aktivitet i vattnet, efter rekommendation av läkare. Bassängträningen sker ofta i grupp men är individuellt anpassad. Du har ett eget träningsprogram och en fysioterapeut närvarande som stöd under passet.
Seniorgympa
I gruppen tränar vi hela kroppen till musik. Träningen består av enkla rörelser som sjukgymnasten visar. Vi kombinerar styrketräning, sitträning och balans. Syftet är att få rörelseglädje och social gemenskap.
Smärtskola
Kursen är till för dig som lever med långvarig smärta eller fibromyalgi. Målsättningen är att du ska lära dig mer om de verktyg som finns för att hantera din vardag på bästa sätt.
Stresskola
I vår stresskola lär du dig uppmärksamma hur du reagerar i påfrestande situationer och får verktyg för att hantera stress i vardagen. Vi pratar även om vad som händer i kroppen när du utsätts för stress. Stresskolan hålls i grupp.
Sömnskola
Lär dig mer om vad som händer i kroppen när vi sover för lite eller när sömnkvaliteten brister. I vår sömnskola pratar vi om vad som kan orsaka en sömnstörning och vad du kan göra för att sova bättre.
Qi-gong
Qigong är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten, en gammal gymnastikform som i modern tid börjat användas flitigt som ett komplement till fysioterapi och annan behandling eller träning. Mjuka och cirkelformade rörelser kombineras med andningsteknik.Övningarna utförs i stående och sittande med fokus på balans, andning samt axlar, bål/mage och höfter.
Qigong kan användas som behandling vid muskelspänningar och ledstelhet, huvudvärk och stressproblem, yrsel eller balanssvårigheter.
Kontakta oss gärna, eller tala med din kontaktperson på rehab för att boka plats på någon av gruppträningarna.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel.
Vi erbjuder snabbt omhändertagande för alla aktiva idrottare, på alla nivåer, som har besvär från rörelseapparaten i samband med idrottsutövning. Du är välkommen oavsett vilken vårdcentral du tillhör,
Vid ditt besök görs en bedömning av fysioterapeut/sjukgymnast. Vi har tillgång till läkare vid behov av snabb remiss till ortoped eller röntgen.
På vår mottagning arbetar våra engagerade och kompetenta fysioterapeuter med lång erfarenhet inom fysisk aktivitet, idrottsmedicin och ortopedi. Vårt mål, förutom att rehabilitera, är att arbeta skadeförebyggande och förhindra överbelastningsskador.
Då vi ingår i Region Hallands vårdval behövs ingen remiss. Ett besök hos fysioterapeut kostar 100 kronor. Besöket är frikortsgrundande. Kostnadsfritt för alla under 20 år.
Boka tid via 1177.se eller genom att ringa vårt växelnummer.
Inkontinens är ett vanligt förekommande problem. Upplever du problem med urin- och/eller avföringsinkontinens är du välkommen att boka en tid hos oss för att få råd, hjälp och stöd.
Det finns många olika sjukdomar och besvär som på olika sätt är kopplade till vår livsstil. Hos sjukgymnasten kan du få hjälp att komma igång att träna på rätt sätt.
Vi kan till exempel hjälpa dig vid:
- Övervikt/fetma
- Undervikt
- Högt blodsocker eller blodtryck
- Höga blodfetter
- Kontakt med dietist
Ibland kan man behöva göra en grundlig genomgång av sin kost för att må bättre. Då kan det vara aktuellt att träffa en dietist. Vi har själva inga dietister på vårdcentralen men kan remittera dig till någon av de dietister som finns inom Region Halland.
Vill du veta mer om träning?
Träning är vår vanligaste typ av behandling. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att bli starkare och få bättre kondition.
Det finns många olika anledningar till att det kan vara svårt att utföra vardagliga aktiviteter. Det kan till exempel bero på en sjukdom som gör att du har svårt att förflytta dig i hemmet eller att komma ut. I andra fall kan det vara svårt att till exempel komma ihåg saker.
Vi kan till exempel hjälpa dig som:
- Har svårt att komma ut, ta sig till affären eller göra ärenden
- Behöver hjälp med att förflytta sig
- Har svårt att planera och organisera
- Har svårt att komma ihåg saker
För att hjälpa dig på bästa sätt får du ibland hembesök av en arbetsterapeut eller en sjukgymnast. Vi kan hjälpa dig att få de hjälpmedel du behöver eller med en ansökan om bostadsanpassning.
Olika typer av neurologiska skador eller sjukdomar kan göra att du får nedsatt balans, muskelfunktion, koordination eller kondition. Då kan du få hjälp med rehabilitering och träning hos en sjukgymnast.
Vi kan till exempel hjälpa dig med rehabilitering vid:
- Stroke (blodpropp eller blödning i hjärnan)
- Hjärnskada
- Parkinsons sjukdom
- MS
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar. Vid behov kan vi även skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Stötvågsbehandling, eller tryckvågsbehandling, är en behandlingsmetod för skador i muskler och senor.
Stötvågsbehandling kan bland annat prövas vid:
- Hälsporre
- Tennisarmbåge
- Löparknä
- Axelproblem
- Benhinneinflammation
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Våra produkter är noggrant utvalda av våra leg. fysioterapeuter / sjukgymnaster för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett aktivare liv. Produkterna kan köpas av dig som är listad på vårdcentralen och som varit i kontakt med en fysioterapeut/sjukgymnast.
Fråga oss om du är intresserad av någon av produkterna - vi hjälper gärna till!
Gummiband
Används för alla former av muskelträning oavsett skada eller besvär. Gummibanden finns i färgerna vit, gul, grön och röd som varierar i hårdhetsgrad.
Kryckor
Med anatomiska hårda handtag. Justerbar längd mellan 76-96 cm. Vikt 600 g. Max. belastning 140 kg. Säljes både styckvis och i par.
Priser
- Gummiband100 kr
- Kryckor70 kr/st
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient. Capio bedriver vård på uppdrag av flera regioner i Sverige och vårt löfte är att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Hälso- och vårdvalet är fritt och personligt.
Vår personal
Charlotte Lagerqvist
Verksamhetschef
Sara F Edenström
Fysioterapeut
Lena Appelgren
Fysioterapeut
Jenniefer Kundrat
Fysioterapeut
Caroline Thollén
Fysioterapeut (föräldraledig)
Fredrik Andreasson
Fysioterapeut
Emelie Stalfors
Rehabkoordinator/Fysioterapeut
Ingrid Jönsson
Arbetsterapeut
Anette Johansson
Arbetsterapeut
Under samma tak
Barnavårdscentral
Vårdcentral
Kontakta oss
Telefon (växel)
Telefontider:
Måndag kl. 7.30-16.00
Tisdag kl. 7.30-16.00
Onsdag kl.7.30-16.00
Torsdag kl. 7.30-16.00
Fredag kl. 7.30-15.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jour- eller akutmottagning.
Adress:
Nygatan 10 D, 434 30, Kungsbacka
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Observera att vi endast tar emot bokade besök på rehabmottagningen.
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Capio Närakut Kungsbacka
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Om du har synpunkter på vården är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef. När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
