Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Fysio Limhamn
Capio Fysio Limhamn
Välkommen till din fysiomottagning i Limhamn. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling hos fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist.
Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Av- eller omboka
Här kan du när som helst be om att av- eller omboka en tid hos oss. Vi svarar under vardagar.
Aktuellt
Samarbete med Apex Rehab
Vårt utbud
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.
Det finns många olika riskfaktorer eller diagnoser som på något sätt är kopplade till vad du äter och dricker. Hos en dietist kan du få hjälp med olika typer av besvär som rör kost. Vid ett besök hos dietisten får du hjälp att förändra din kost och din livsstil för att förbättra din hälsa.
Har du under en längre tid mått psykiskt dåligt och lidit av värk i nacke, rygg, skuldror eller axlar är du välkommen att prova multimodal rehabilitering (MMR).
MMR är ett rehabiliteringsprogram där ett team bestående av bland annat fysioterapeut, psykolog och läkare samarbetar för att hjälpa dig på bästa sätt. Vår uppgift är att minska din smärta och höja din livskvalitet genom vägledning, utbildning och behandling.
Om du är intresserad kan du be din läkare om en remiss till oss. Programmet är till för dig i arbetsför ålder.
Vårt team består av:
- Läkare
- Sjukgymnast/Fysioterapeut
- Psykolog
- Sjuksköterska
Dina besök hos oss
Vid inskrivningsbesöket pratar vi om dina besvär och dina behov, samt hur dina mål och förhoppningar ser ut. Därefter får du träffa teamets medlemmar som tillsammans med dig lägger upp en plan för din rehabilitering.
Smärthantering
Under våra fortsatta möten får du bland annat lära dig om smärthantering, var smärtan kommer ifrån, varför du får den och vad du kan göra åt den. Vi jobbar både med fysisk och psykisk smärta.
Täta besök i början
Vi vill gärna att du träffar oss ofta i början av rehabiliteringen. Vanligt är 2-3 besök hos sjukgymnast och 1-2 besök hos psykolog/terapeut per vecka, men besöksfrekvensen varierar beroende på dina behov och möjligheter. Det är viktigt att du är motiverad att genomföra en förändring och avsätter tid för din rehabilitering.
Möten med teamet
Du kommer kontinuerligt att bli kallad till möten där du träffar hela rehabiliteringsteamet samtidigt. Syftet med mötena är att vi ska få en samlad bild av dina framsteg, utvärdera behandlingen och diskutera hur vi ska fortsätta. Ibland bjuds även din arbetsgivare, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan in till dessa möten. Om vi bjuder in någon utomstående ber vi dig alltid om ditt skriftliga samtycke. I samtycket står vilken eller vilka myndigheter vi får kontakta. Avsikten är att hjälpa dig och att du ska känna dig trygg.
Programmets längd
Rehabiliteringen pågår i cirka tolv veckor. Förhoppningen är att dina fysiska och psykiska besvär ska ha minskat och att du ska ha de verktyg du behöver för att fortsätta förbättras på egen hand när vi avslutar programmet.
Vår fysioterapeut är vidareutbildad inom ortopedisk medicin, ett specialområde inom fysioterapi och medicin. Utbildningen ger fördjupade kunskaper i diagnostik och behandling av besvär från bland annat muskler, senor, leder och slemsäckar.
Rehabilitering i hemmet erbjuds dig som bedöms ha bättre möjlighet att uppnå målen för din rehabilitering genom insatser i hemmet än på mottagningen.
Tillsammans ser vi över din situation och vi tar gemensamt fram en individuell plan för din återhämtning.
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
På mottagningen säljer vi olika produkter som är noggrant utvalda av våra fysioterapeuter/sjukgymnaster för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett mer aktivt liv.
Just nu erbjuder vi:
- Kryckor för vuxna/barn
Kryckor för vuxna. Kryckorna har anatomiska hårda handtag. Säljes både styckvis och i par.
Pris: 150 kr
Låt oss ta hand om dig
När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Under samma tak
Praktisk information
Telefon (växel):
040-36 26 00
Telefontid: helgfri måndag-fredag kl. 7.45-16.45
Telefon kostrådgivning/dietist:
0708-53 58 28
Telefontid helgfri måndag och onsdag kl. 11.00-12.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Järnvägsgatan 56, 216 16 Limhamn
Öppettider:
Måndag-fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Region Skåne