Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Fysio Malmö Centrum
Capio Fysio Malmö Centrum
Välkommen till din rehab i Malmö Centrum. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.
Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Av- eller omboka
Här kan du när som helst be om att av- eller omboka en tid hos oss. Vi svarar under vardagar.
Vårt utbud
Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar.
Våra produkter är noggrant utvalda av våra leg. fysioterapeuter/sjukgymnaster för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett aktivare liv.
Fråga oss gärna om du är intresserad av produkterna.
Foglossningsbälte - 300 kr
För dig med ländryggssmärta under graviditeten. Ger stöd för magen och är justerbart mellan 80-130 cm (one size).
Gummiband - 50 kr
Används för alla former av muskelträning oavsett skada eller besvär. Gummibanden finns i färgerna röd, grön och blå som varierar i hårdhetsgrad. Motståndet ökar gradvis med 25% per band, där röd har lättast motstånd och blå svårast.
Kryckor - 70 kr/st
Med anatomiska hårda handtag. Justerbar längd mellan 76-96 cm. Vikt 600 g. Max. belastning 140 kg. Säljes både styckvis och i par.
Redondoboll - 130 kr
Är en mjuk greppbar boll med trög yta som passar för övningar inom pilates, yoga, rehab och friskvårdsträning. Levereras platt och blåses enkelt upp med medföljande "sugrör". Max 120 kg belastning vid liggande träning. Instruktionsplansch medföljer.
Boll för handträning - 20 kr
Boll som du kan använda i din handträning. Finns med olika motstånd.
Deg för handträning - 20 kr
Degen finns med olika motstånd och hjälper dig träna dina händer.
Handledsstöd - 300 kr
Används till personer med reumatiska sjukdomar, artros, överbelastning, nervinklämning och/eller inflammation i hand/underarm.
Slo-foam/svamp - 20 kr
Används för handträning. Finns i olika motstånd.
Broschyr om diskrubbning - 30 kr
Vad är en bakre diskrubbning? Information med råd och övningar för dig som fått diagnosen bakre diskrubbning.
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre
Artrosskolan börjar med tre föreläsningar. Efter det påbörjas en träningsperiod på sex veckor då du får ett individuellt anpassat träningsprogram. Du kan välja att träna i vårt gym två gånger per vecka eller träna hemma.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Här arbetar vi med så kallad progressiv avspänning, vilket innebär att ömsom spänna olika muskelgrupper och ömsom låta dem slappna av, för att uppnå en djup avslappning i kroppen. Syftet med träningen är att minska stress och få dig att må bättre.
Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
Datum: Grupperna bildas löpande. Kontakta oss gärna för mer information och anmälan.
Upplever du stressrelaterad ohälsa såsom ryggont, sömnsvårigheter, högt blodtryck, utmattning/utbrändhet, kroppssmärta eller migrän? Forskning visar att medicinsk yoga är ett av de mest effektiva verktygen för att minska och lära sig att hantera stress. Minskad stress kan bland annat resultera i bättre minne och sömnkvalitet, ökat immunförsvar, minskad smärtkänslighet, förbättring i symptom från mage/tarm, förbättrad hormonbalans, sänkt blodtryck, färre hudutslag, minskad huvudvärk/migrän, minskad oro/ångest/nedstämdhet och ökad kroppskännedom.
Om du vill bli skapa mer balans i livet, bli av med stelhet, förbättra immunförsvaret och lära dig att andas bättre är du välkommen att anmäla dig till vår kurs i medicinsk yoga. Alla kan vara med, oavsett tidigare erfarenhet. Vi sitter på stol eller på matta på golvet. Det är bra om du har mjuka kläder som du enkelt kan röra dig i.
Datum: Fortlöpande (5 tillfällen /1,5 timme per gång). Kontakta oss för mer information och anmälan.
En grupp för dig med besvär i händerna, t ex ledvärk och ledstelhet. Vi träffas veckovis. Varje tillfälle är 45-60 minuter där vi börjar med paraffinbehandling följt av rörelseträning och styrketräning för händerna.
Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
Datum: Grupperna bildas löpande. Kontakta oss gärna för mer information och anmälan.
Cirkelträning för dig som är 65+ och behöver komma igång med eller öka din fysiska aktivitet. Träningen hålls en gång per vecka i 10 veckor.
Pris: 200 kr per tillfälle (högkostnadsskydd / frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
Mindfulness innebär enkelt uttryckt att vara medvetet närvarande i nuet. Utgångspunkten är att träna på att vara här och nu och bli medveten om hur vi känner oss inombords. Vi övar på att lyssna på kroppen, tankar och känslor utan att värdera eller döma.
Gruppen träffas vid 4 tillfällen. Antal deltagare cirka 10. Gruppen är sluten, vilket innebär att inga nya gruppdeltagare tillkommer efter första tillfället. Vi kommer prata om vad mindfulness är och göra olika guidade övningar samt hemuppgifter. Om du är intresserad av att delta i gruppen boka tid till psykolog, kurator eller arbetsterapeut för mer information.
Tid: Onsdagar 8.15-9.15.
Plats: Vi träffas i väntrum 5. Anmäl dig i receptionen, debitering som vanligt besök. OBS tänk på att lämna återbud vid förhinder!
Vi har tyvärr inte tillgång till egen bassäng just nu, däremot kan vi efter en fysisk bedömning remittera vidare.
Låt oss ta hand om dig
När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Sara Nilsson
Leg. fysioterapeut
Carl Wirén
Leg. fysioterapeut
Daniel Jensen
Arbetsterapeut
Anneli Truedsson
Biträdande Verksamhetschef
Ellen Larsson
Leg. fysioterapeut
Joakim Åberg
Leg.fysioterapeut
Under samma tak
Praktisk information
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Studentgatan 1, 211 38, Malmö
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår digitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Region Skåne