Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Vårdcentraler
Capio Hälsocentral Norrlandskliniken
Capio Hälsocentral Norrlandskliniken
Välkommen till din hälsocentral i Umeå. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud, digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.

Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Ring oss
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning, återbud och receptförnyelse.
Aktuellt

Vårt utbud
I samband med graviditet så vänder du dig till vår barnmorskemottagning/mödravårdscentral. Här får du även hjälp med frågor om preventivmedel och vissa vaccinationer. Här genomförs även cellprovtagning som alla kvinnor i Sverige erbjuds från 23 års ålder. Våra erfarna barnmorskor arbetar enligt nationella riktlinjer för mödrahälsovård.
Kontakta barnmorskemottagningen för rådgivning. Våra telefontider är kl. 8.00-9.30.
För mer information om mödrahälsovård och graviditeter i Västerbotten besök 1177.
På Norrlandsklinikens barnavårdscentral arbetar läkare och specialistsjuksköterskor för att stödja barn och föräldrar under barnets 6 första levnadsår. Vi följer det nationella barnhälsovårdsprogrammet och har nära kontakt med sjukhusets resurser inom barnhälsovård.
För rådgivning ring oss.Vi ringer upp mellan 08.50-09.30, alla vardagar, men du kan ringa in redan från kl. 08.00.
När en sjuksköterska eller läkare har ordinerat prover ska du besöka laboratoriet. Om du ska ta blodprover behöver vi veta om du använder blodförtunnande medicin. Kom gärna till mottagningen minst en kvart innan avtalad tid och glöm inte dina ID-handlingar.
Den 6 maj stänger vi drop-in mottagningen på labbet vilket innebär att du som patient behöver boka tid för att lämna prover.
Du bokar tid för provtagning via vår e-tjänst Boka tid direkt. Du kan även avboka och omboka din tid via e-tjänsten Av/omboka tid direkt.
- Bokningsbara tider finns måndag-fredag mellan klockan 08-15.30.
- Om du inte har möjlighet att boka på nätet kan du ringa 090-785 93 22
(knappval 3) för att bli uppringd. - Besöket kostar 300 kronor. Frikort gäller.
Önskar du utföra ett självtest Covid -19 endast för Vård & Omsorgspersonal hämtas ut vid infektionsingången på Capio Dragonens vårdcentral (till höger om huvudentrén) mellan 8-8.30 samt 13-13.30. Arbetsplatskod erhålls av sin chef. Inlämning sker i utmärkt låda vid samma ingång.
Vi kan bland annat hjälpa dig som upplever nedstämdhet, sömnproblem, stress, panik, oro, utmattning, likgiltighet, sorg eller koncentrationssvårigheter. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Du kan kontakta våra fysioterapeuter direkt för råd och tidsbokning.
Nummer till telefonrådgivning (fysioterapeut/arbetsterapi):
090 785 93 67
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-9.00
Tisdag kl. 8.00-9.00
Onsdag kl. 8.00-9.00
Torsdag kl. 8.00-9.00
Fredag kl. 8.00-9.0
Arbetsterapins mål är att du ska bli så självständig och delaktig som möjligt i de vardagsaktiviteter du vill och behöver kunna göra.
Arbetsterapins fokus är personens aktivitetsförmåga och delaktighet genom hela livet.
Därför jobbar vi med hälsofrämjande och rehabiliterande insatser för dig som har någon form av funktions eller aktivitetsnedsättning.
Sedan 2014 arbetsterapin i Västerbotten uppdelad mellan kommunen och primärvården. Det kan tyckas rörigt, men i stort innefattar det att kommunen tar hand om all hemsjukvård, dvs utprovning av hjälpmedel i hemmet och primärvården har hand om allt som du kan ta dig till hälsocentralen för att få hjälp med.
Några av de insatser du kan få hjälp med hos vår arbetsterapeut är:
- Hjälp med att skapa struktur och rutiner i vardagen, där vår målsättning är att hitta en aktivitetsbalans och en tillfredsställande vardag med ökad livskvalitet.
- Utprovning av kognitiva hjälpmedel.
- Sömnutredning och utprovning av tyngdtäcke vid svåra sömnbesvär.
- Utprovning av förflyttningshjälpmedel utanför hemmet.
- Bedömning och insatser för rehabilitering av smärtor och skador kopplade till hand och handled. Utprovning av stöd, samt rådgivning gällande ergonomi, träning och funktion.
- Demens och minnesutredning.
- Övriga aktivitetsproblem.
Tveka inte att kontakta vår arbetsterapeut vid minsta fundering.
Nummer till telefonrådgivning (fysioterapeut/arbetsterapi):
090-785 93 67
Vi vaccinerar gammal som ung från 1 års ålder. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen. Välkommen att kontakta oss vid frågor kring vårt vaccinationsutbud.
Nu kan du som tillhör riskgrupp boka tid för influensa vaccinering
Hos oss kan du få hjälp med olika intyg. Exempelvis för sjukskrivning, vård av barn, färdtjänst eller inställd resa på grund av sjukdom. Vissa intyg är avgiftsbelagda. Kontakta oss gärna för mer information.
Se länken nedan för kostnad för olika typer av intyg.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Erika Nilsson
Verksamhetschef
erika.nilsson@capio.seUnder samma tak
Praktisk information
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår heldigitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och receptförnyelse.
Önskar du boka tid för provtagning välj knappval 3
Nummer till hälsocentralens telefonrådgivning:
090-785 93 22
Telefontider:
Vi ringer upp mellan kl. 8.10-12.00 samt 13.30-16.30 vardagar.
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Övriga mottagningar:
Barnmorskemottagning
Telefontid 8.00-9.30
090-785 91 53
Barnavårdcentral
Telefontid 8.00-9.30
090-785 93 28
Fysioterapeut
Telefontid 8.00-9.00
090-785 93 67
Adress
Glimmervägen 5E, 907 40, Umeå
Öppettider
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Lunchstängt kl. 12.00-12.45.
Avvikande öppettider
Röda dagar är hälsocentralen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Även efter stängning når du oss via vår chatt. Om du är i behov av ett fysiskt besök är du välkommen att kontakta Primärvårdsjouren Umeå. Läs mer om jourmottagningen här.
För sjukvårdsrådgivning ring 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation. Här hittar du våra e-tjänster.
Välkommen att kontakta oss via e-post för allmänna frågor. När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Region Västerbotten