- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Specialistvård
- Röntgen
Capio Movement Röntgen och CT
Capio Movement Röntgen och CT
Välkommen till Capio Movement Röntgen och CT i Halmstad. Vi erbjuder slätröntgen, ultraljud och datortomografi (CT).

Sök vård
Kontakta oss
Vill du boka om en tid eller behöver du hjälp med något annat? Tveka inte att kontakta oss.
Hitta hit
Vi finns på andra våningen vid Nyhems vårdcentral som ligger mitt emot Trade center och Halmstads högskola.
Aktuella väntetider

Vi hjälper dig med
Röntgenundersökningen är ett viktigt hjälpmedel för att du ska få rätt behandling.
Alla röntgenundersökningar som utförs är berättigade vilket innebär att en bedömning görs att nyttan med undersökningen överstiger risken. Det innebär att det bedömts vara viktigare att ta reda på vad som kan vara orsak till dina besvär och att du får rätt vård, än att undvika den lilla risk som röntgenundersökningen innebär. Undersökningarna är utformade så att stråldosen till dig som patient ska bli så låg som möjligt. De bilder vi tar gör vi enligt utarbetad metodbok. Vi följer Strålsäkerhetsmyndighetens direktiv och lagar.
Röntgenundersökningar utförs i regel inte genom buken på gravida kvinnor om det inte är ett akut läge.
Meddela din doktor om du är eller kan vara gravid
Capio Movement Röntgenavdelning
Medicinskt ansvarig röntgenläkare Elena Blain Wong
Strålsäkerhetsansvarig röntgensjuksköterska Gisela Andersson och enhetschef Johan Winter.
Mer information
På strålsäkerhetsmyndighetens hemsida finns mer information om strålning i vården:
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/stralning-i-varden/
Röntgenundersökningar av skelett och lungor utförs av en röntgensjuksköterska och är oftast enkla och okomplicerade att genomföra. Röntgenundersökningen av skelett kan visa om om du har brutit ett ben, om du har artros eller tecken på reumatisk sjukdom. Det krävs inga förberedelser för skelett - eller lungröntgen. Svaret på undersökningen får du av den läkare som har skrivit remissen.
Datortomografi eller skiktröntgen, som även förkortas CT eller DT, utförs med en särskild röntgenapparat där röntgenstrålkällan roterar runt dig. Tekniken används idag för att undersöka de flesta av kroppens organ och metoden är snabb och enkel.
Så går undersökningen till
Undersökningen utförs av en röntgensjuksköterska. Du ligger på ett undersökningsbord som går att höja och sänka. Under undersökningen rör sig bordsskivan fram och tillbaka och ett röntgenrör roterar runt kroppen. Det är viktigt att Du ligger stilla under bildtagningen.
Vid vissa undersökningar behövs kontrastmedel. Oftast ges kontrastmedlet via en nål i armvecket direkt i blodet. Du kan då uppleva en värmekänsla i hela kroppen. Detta är helt normalt och försvinner inom någon minut. Ibland behöver Du dricka vatten fördelat under en timma före undersökningen.
Röntgensjuksköterskan är hos dig utom just när bilderna tas. Sköterskan är då i rummet intill undersökningsrummet, men kan se dig genom ett fönster och höra dig via en mikrofon.
Efter undersökningen
För att skölja ut kontrastmedlet ur kroppen är det bra om du dricker mycket vatten under det första dygnet efter undersökningen. Svaret på undersökningen får du av den läkare som har skrivit remissen.
Ultraljud används för att undersöka kroppens mjuka organ, såsom bukorgan, njurar, urinblåsa, halsens mjukdelar, testiklar, rörelseorgan och mjukdelar.
Så går undersökningen till
Undersökningen utförs av en röntgenläkare. Istället för röntgenstrålning används ljudvågor. Läkaren stryker ut ett gel över området som ska undersökas och för sedan en sändare, kallad ultraljudsgivare, över området. Ljudvågor skickas in mot ett organ i kroppen genom sändaren/givaren och reflekteras sedan tillbaka mot ultraljudsgivaren som även fungerar som en mottagare.
Remittera till oss

Vi erbjuder specialistsjukvård med hög medicinsk kvalitet inom bilddiagnostik. Välkommen att remittera dina patienter till oss!
Ring oss
Våra andra mottagningar
Praktisk information
Till oss kommer du med remiss från din läkare.
Vår målsättning
- Korta väntetider
- Personligt och vänligt bemötande
- Hög undersökningskvalitet
- Ge snabba svar.
010-200 73 60
Mån till fre kl. 6.00-14.30
Öppettider
Mån till fre kl. 8.00-16.30
Besöksadress
Långgatan 32, 302 49 Halmstad
Hitta hit
Vi finns på andra våningen på Långgatan 32, vid Nyhems vårdcentral som ligger mitt emot Trade center och Halmstads Högskola.
Parkering
Kostnadsfri parkering finns utanför avdelningen vid Nyhems vårdcentral. Registrera ditt registreringsnummer på bilen i terminalen innanför entrén till vårdcentralen.
Är det fullt på parkeringen finns möjlighet att parkera kostnadsfritt vid Martin Luther kyrkan eller på omkringliggande gator.
Kollektivtrafik
Du åker buss med lokaltrafiken till oss med linje 2, 3 eller 19 och stiger av vid hållplats Högskolan.
Från Laholm åker du med Hallandstrafiken linje 324 och stiger av vid Halmstads Högskola.
Från Falkenberg åker du tåg till Halmstads centralstation. Från Resecentrum Viktoriagatan vidare med buss 2, 3 eller 19 till hållplats Högskolan.
Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.
För oss på Capio IM Röntgen är kvalitetsarbetet en självklar del av vår dagliga verksamhet. Genom att göra rätt från början, får vi goda medicinska resultat, nöjda patienter och ett bättre resursutnyttjande.
Certifieringar
Capio IM Röntgen är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015. Miljöledningssystemet har granskats av Qvalify AB och är i överensstämmelse med kraven i SS-EN ISO 14001:2015.
Om du har synpunkter på vården är du välkommen att kontakta mig.
Verksamhetschef
Jennie Sandberg
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
Ibland kan du behöva lämna prover i vården, till exempel blodprov eller vävnadsprov. En liten andel prover sparas i biobanker.
Vad är en biobank?
En biobank är en samling av prover, som går att koppla ihop med en individ. Handhavandet regleras i Biobankslagen. Proverna förvaras så att obehöriga inte kan komma åt dem.
På sidan Om prover som sparas i vården hittar du information om vad proverna används till och vad du kan göra om du vill begränsa att de förvaras eller används.

Capio Movement har avtal med Region Halland. Det innebär att vi har samma patientavgifter och följer samma regler för frikort och sjukresor som inom Region Hallands egen vård.