Capio
Capio
kvinna som tränar

Capio Artro Clinic förvärvar Sports Medicine Umeå AB

20 maj 2022

Capio Ortopedi förstärker sin idrottsmedicinska profil, breddar sin geografiska närvaro och möjliggör för fler patienter att få snabb och professionell hjälp vid Sports Medicine i Umeå.

– Sports Medicine i Umeå med sina erfarna idrottsinriktade ortopeder och fysioterapeuter, blir ett viktigt komplement i Capios strävan att utveckla svensk sjukvård, säger Tobias Wirén affärsområdeschef för Capio ortopedi.

Både elitidrottare och motionärer kan se fram emot fortsatt vård och behandling av högsta klass där Capio Artro Clinics resurser och kompetens möjliggör utveckling av både den kliniska verksamheten och FoUU.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Sports Medicine Umeå in i Capiofamiljen. Nu får vi tillsammans en betydligt bättre möjlighet att erbjuda högkvalitativ vård till patienter även i norra Sverige, säger Gustaf Storm, VD för Capio Artro Clinic.

Sports Medicine Umeå ser fram emot att bli en del av Capio och tillsammans fortsätta att utveckla ortopedin i Västerbotten. Capio och Sports Medicine har sedan flera år tillbaka bedrivit gemensam forskning vilket resulterat i flera vetenskapliga publikationer. Båda strävar efter att alltid sätta patientens behov i första rummet och bidra till snabba utredningar och högkvalitativa behandlingar.

– Capio Artro Clinic är en idealisk samarbetspartner och var en viktig inspirationskälla när vi startade kliniken 2010. Vi har haft samarbeten kring patienter i många år och varit mycket nöjda. Tillsammans får vi ett stort nätverk av kollegor och klinker som ger oss ännu bättre möjligheter att ge god vård, säger Magnus Högström verksamhetschef på Sports Medicine Umeå och en av klinikens grundare.

Kontaktperson för frågor
Tobias Wirén, affärsområdeschef för Capio ortopedi
Tobias.Wiren@capio.com

Följ Capio i sociala medier