Capio
Capio
Capio
barn vid strand

Capio öppnar Barn-och ungdomspsykiatri i Falun

17 augusti 2022

Om två månader, den 17 oktober, öppnar Capio Psykiatri en barn-och ungdomspsykiatrisk verksamhet i Falun. Verksamheten kommer att erbjuda specialiserad barn- och ungdomspsykiatri av erfarna medarbetare som tillsammans arbetar för att tillgodose varje barn eller ungdoms unika behov.

Capio Psykiatri har verksamheter på flera orter i Sverige, vi finns i Stockholm, Varberg, Örebro, Motala och Mjölby. Nu vill vi utvidga vår verksamhet genom att öppna en helt ny mottagning för Barn- och ungdomspsykiatri i Falun.

– Vi är väldigt glada över att få bli en del och få vara med och utveckla Dalarnas barn- och ungdomspsykiatri tillsammans med regionen. Vår mottagning är centralt belägen i Falun så att man lätt kan nå oss från hela Dalarna med kommunala färdmedel, säger Maria Bejhem, VD för Capio Psykiatri.

Specialiserade medarbetare

Mottagningen i Falun kommer att erbjuda specialiserad barn- och ungdomspsykiatri. På mottagningen arbetar flera yrkeskategorier tillsammans i team. Det finns bland annat läkare som är specialiserad inom barn-och ungdomspsykiatri, psykologer, sjuksköterskor med specialistutbildning inom psykiatri, legitimerade psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeut och fysioterapeut.   

– Hos oss arbetar personalen i team runt barnet eller ungdomen, utifrån sin specifika kompetens. Vi kommer ha erfarna medarbetare som jobbar personcentrerat kring varje enskild individ, för att möta varje patients behov, säger Maria Bejhem.

Det kommer att finnas cirka 25 medarbetare på mottagningen och ett stort fokus för verksamheten är tillgänglighet och samverkan med andra aktörer, bland annat vårdgivare, skolor, kommuner och Socialtjänst i Dalarna. Målet är att erbjuda en sammanhållen vård där patienten inte faller mellan stolarna.

– När våra medarbetare upplever en hög grad av delaktighet och känsla av eget ansvar då vi vet att det ger förutsättningar för en vård vi kan vara stolta över. En vård där patienterna känner tillit till oss och delaktighet i sin egen vård. Vårt mål är att varje barn eller ungdom och dess närstående ska känna sig vänligt bemötta, välinformerade och delaktiga i sin vård, säger Maria Bejhem, VD för Capio Psykiatri.

Hur kommer man i kontakt med mottagningen?

För att komma till Capios Barn- och ungdomspsykiatri i Falun behöver du antingen en remiss från annan vårdgivare så som bland annat vårdcentral, sjukhus eller annan psykiatrisk mottagning. Du kan också skicka en egenremiss via 1177, där du själv beskriver dina besvär. Från den 15 september tar vi emot remisser.

Du kan också ringa direkt till oss på 023–6640550 för att få svar på dina frågor om vår mottagning, hur man söker sig till oss eller vill ha råd.

Här hittar du all samlad information om mottagningen: Capio Barn- och ungdomspsykiatri Falun | Capio

Vårt uppdrag inom psykiatrin

Capio är en av Sveriges största privata vårdgivare inom Psykiatrisk Specialistvård med fokus på att bedriva psykiatrisk vård med hög kvalitet. Vi har verksamheter inom specialistpsykiatrisk vård, som allmänpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, transkulturell vård, vård för hemlösa, ätstörningsvård och neuropsykiatri.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla oss själva och vår verksamhet och tror på att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare att känna engagemang och stimulans i sitt arbete. Jag längtar tills vi öppnar dörrarna till vår verksamhet i Falun för jag vet att vi kommer kunna göra skillnad för så många barn och ungdomar som mår dåligt, avslutar Maria Bejhem.

Kontaktperson för frågor

Kontakta Maria för frågor om verksamheten eller om du är intresserad av att göra ett reportage om verksamheten. Press och media är välkomna att besöka verksamheten.

Maria Bejhem, VD för Capio Psykiatri.
maria.bejhem@capio.se
Tel: 0732–018 760

Följ Capio i sociala medier

barn med sköterska

Capio Barn-och ungdomspsykiatri i Falun

Läs mer om vår mottagning och hur du kan komma i kontakt med oss.

Mer om mottagningen i Falun