Capio
Capio
Capio
Bild på ögon

Capio Ögon skänker glasögon till behövande på Capio Vård för hemlösa

18 oktober 2022

I flera år har Capio Ögon samlat in glasögon från patienter som inte längre behöver dem. De har sorterat, tvättat, mätt och märkt ut glasögonen – för att sedan hitta ett nytt ansikte att vila sina bågar på.

Capio Ögon

Läs mer om Capio Ögon Stockholm Östermalmsgatan​.

- I början skickade vi glasögonen till Vision for all. Men efter några år övergick vi till att samarbeta med Stadsmissionen för att fortsätta arbetet här på hemmaplan med att hjälpa människor till bättre syn, säger Jeanette Lindahl, marknadsansvarig på Capio Ögon.

Det var innan pandemin som samarbetet mellan Capio Ögon på Östermalmsgatan i Stockholm och Capio Vård för hemlösa påbörjades. Pandemin satte tyvärr käppar i hjulet för detta under en lång tid, men nu är samarbetet i gång igen. Just nu förbereds tvätt, mätning och märkning av glasögonen, så att de sedan kan skickas till Capio Vård för hemlösa. Flera av de hemlösa har inte kunnat se på många år då de saknat glasögon. Andra har inte haft möjligheten att byta glasögon till rätt styrka. Därför är det här arbetet så otroligt viktigt – att kunna ge synen tillbaka till fler människor.

- Innan pandemin hade vi stora glascylindrar på alla våra kliniker där vi bad våra patienter att lämna sina glasögon som de inte längre behöver. Ibland har vi även annonserat efter glasögon som kan skänkas. En gång när vi annonserade i Stockholm – en lördag – blev det sådant gensvar att människor direkt gick och lämnande sina glasögon i vår brevlåda. Tamburen blev helt full av alla glasögon som lämnades in så att till och med larmet gick, avslutar Jeanette Lindahl.

Vi ser mycket fram emot att kunna hjälpa till och förhoppningsvis göra så att några människor kan se bättre.

Capio Ögon

Läs mer om Capio Ögon Stockholm Östermalmsgatan​.