Capio
Capio
Capio
På bilden ser vi en familj

Capio öppnar barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Hovsjö

24 oktober 2022

Den 14 november öppnar Capio barnavårdscentral och barnmorskemottagning i ett av Sveriges mest utsatta område - Hovsjö. Verksamheterna kommer att vara en del av Hovsjö familjecentral där även föräldrastödjare och öppna förskolan ingår och är ett samarbete mellan Capio och Södertälje kommun.

År 2017 öppnade Capio tillsammans med Södertälje kommun den första familjecentralen, Geneta familjecentral som sedan dess varit en värdefull samlingsplats för barnfamiljer i Södertälje. Det har under en längre tid diskuterats om att öppna Södertäljes andra familjecentral – nu sker det äntligen! Den 14 november välkomnas småbarnsföräldrar till nyrenoverade lokaler i Hovsjö.

– Att även Hovsjös familjer kommer få stöd av vår engagerade och kompetenta personal känns fantastiskt och jag är så glad för att det vi arbetat för så länge nu äntligen blir verklighet säger Jenny Andersson, samordnare för Hovsjö och Geneta familjecentraler samt enhetschef för Capio BVC och BMM Wasa.

Bakgrunden till uppstart av Hovsjö familjecentral där Capio barnavårdscentral och barnmorskemottagning ingår grundar sig i antalet anmälningar som ökat gällande våld i nära relationer. Södertälje utmärker sig i förhållande till Stockholms län med att vara ett utsatt område där barn i högre grad riskerar att utveckla fetma, diabetes, karies och psykisk ohälsa.

– Det är hemskt att säga det, men i dessa tider där skjutningarna pågår precis där vi befinner oss, är det viktigare än någonsin att vi arbetar för att få ge tidiga insatser i människors närområde, säger Jenny Andersson.

– Vi ser också mycket positivt som växer fram i området och föräldrar som verkligen kämpar. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers kartlagda behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson.

Hur kommer man i kontakt med mottagningarna?

Vill du komma i kontakt med oss redan nu för att få mer information eller svar på dina frågor om våra mottagningar, hur man söker sig till oss eller vill ha råd - är du varmt välkommen att ringa oss på:

Capios Barnavårdscentral Hovsjö

Hemsida: Capio Barnavårdscentral Hovsjö | Capio
Tel: 08-550 288 66

Capio Barnmorskemottagning Hovsjö

Hemsida: Capio Barnmorskemottagning Hovsjö | Capio
Tel: 08-5500 288 77

Kontaktperson för frågor

Press och media är välkomna att kontakta Jenny Andersson för frågor om verksamheten eller om du är intresserad av att göra ett reportage om verksamheten.

Jenny Andersson, samordnare för Hovsjö och Geneta familjecentraler samt enhetschef för Capio BVC och BMM Wasa.
jenny.andersson@capio.se
Tel: 076 050 40 73

Följ Capio i sociala medier