Capio
Capio
Capio
På bilden ser vi Capios medarbetare

Capio på första plats när sjuksköterskor rankar arbetsgivare

24 november 2022

I Universums senaste undersökning där sjuksköterskor själva får ranka sin mest ideala arbetsgivare, hamnar Capio på första plats. Attributen som sjuksköterskorna tycker är viktigast hos en arbetsgivare är trygg anställning och respekt för medarbetarna, något som Capio arbetar med ständigt.

Vill du också jobba som sjuksköterska hos oss?

Här hittar du alla våra lediga tjänster

I årets undersökning från Universum har sjuksköterskor som är Young Professionals, det vill säga personer som jobbat i max åtta år eller är under 40 år, rankat Capio på första plats som sin mest ideala arbetsgivare. I undersökningen har sjuksköterskor fått svara på frågan om vilka attribut de värderar högst hos en arbetsgivare. På listan över de högst rankande attributen hamnar trygg anställning och respekt för sina medarbetare, attribut som sjuksköterskorna även associerar Capio som arbetsgivare med.

– Det här är ett fint bevis på att vi är på rätt väg och det är roligt att det uppmärksammas. Våra ledare lägger stor kraft på att få våra medarbetare att trivas och utvecklas med oss, och vi arbetar ständigt med att skapa delaktighet och möjligheter till kontinuerligt lärande på arbetsplatsen. Vårt värde ligger i våra medarbetares kompetens, säger Maria Pewe, HR-chef Capio Norden.

Vad säger Capios medarbetare?

I Capios egen medarbetarundersökning ser vi att de allra flesta medarbetare upplever att de blir bemötta med omtanke på sin arbetsplats samt att de anser att Capio som arbetsgivare tar tillvara på medarbetarnas förmågor och kompetens. Hur vi bemöter varandra och våra patienter är något vi kontinuerligt arbetar med i olika utbildningar, mätningar och dialoger.

– Vi ser att det ger resultat och vi kommer fortsätta att arbeta med det i olika former för att säkerställa att våra medarbetare och patienter känner att de blir bemötta med respekt och omtanke. Det är viktigt att alla medarbetare känner att de kan vara sig själva, vi är beroende av att få in olika tankesätt och nya perspektiv för att vi ska kunna fortsätta att utveckla vården och göra skillnad, säger Maria Pewe, HR-chef Capio Norden.

Om Universums undersökning

Universum genomför varje år olika undersökningar med över 2000 universitet, alumni-grupper och arbetsgivare på över 50 olika marknader världen över för att sammanställa data från studenter och yrkesverksamma. Cirka 16 628 personer har svarat på årets undersökning som pågått mellan april och augusti 2022.

Vill du också jobba som sjuksköterska hos oss?

Här hittar du alla våra lediga tjänster

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier