Capio
Capio
Capio
Jeanette och Angelica

Capio Ögon delar ut glasögon hos Capio vård för hemlösa

21 december 2022

Capio Ögon Östermalmsgatan fick den fantastiska möjligheten att vara hos Capio Vård för hemlösa och dela ut glasögon till behövande. Innan pandemin samlades glasögon in från deras opererade patienter som inte längre behöver dom. Efter att ha tvättat, mätt och sorterat var det dags för glasögonen att få nya ägare.

Capio Ögon

Capio Ögon har lång erfarenhet av ögonsjukdomar och ögonoperationer. Vi har funnits i mer än 35 år och har utfört över 500 000 ögonoperationer.

På plats från Capio Ögon var optiker Angelica Grimheden och marknadsansvarig Jeanette Lindahl, som fick assistens från teamet på Capio Vård för hemlösa.

En fin dag för många

Det var en enorm glädje att kunna hjälpa så många människor. Tjugofem personer hann mäta sin syn och prova ut glasögon och på tre av besökarna upptäcktes gråstarr, där man direkt kunde ge en tid till Capio Ögon på Östermalmsgatan. Det var lyckotårar, glädjetjut och varma kramar från besökarna som äntligen kunde få en bättre syn. En del av besökarna fick två par glasögon som inte trodde att de kunde ha en sådan tur. Flera kunde endast läsa första raden på syntavlan, men efter att ha fått glasögon såg de 1.0, vilket är normalsyn.

– Det var en fantastisk känsla att få dela så mycket glädje med de besökande. Deras glädje över att kunna se bättre värmde ända in i själen, säger Jeanette Lindahl.

Ett initiativ som pågått i många år

Capio Ögon har under många, många år arbetat med insamling av glasögon för att kunna skänka dom vidare till behövande. Vision for all och Stadsmissionen har framför allt varit de som fått hjälp tidigare, men det är extra roligt att kunna arbeta tillsammans inom Capio för att kunna skapa skillnad utöver det vanliga.

Tack till alla som har gjort det här möjligt – både hos Capio Ögon och Capio Vård för hemlösa, men inte minst till våra patienter som har skänkt glasögonen och bidragit till en lite bättre vardag hos de som behöver det som mest.

– Inom Capio Ögon jobbar vi ofta med att hjälpa människor att bli glasögonfria eller minska behovet av glasögon. Men det är viktigt att tänka på att för andra är det en lycka att bara få ett par glasögon för att kunna se bättre. I det här fallet har det varit en fantastisk kombination – de som inte längre behöver sina glasögon har skänkt dom till oss så vi kan hjälpa andra, avslutar Jeanette Lindahl.

 

Capio Ögon

Capio Ögon har lång erfarenhet av ögonsjukdomar och ögonoperationer. Vi har funnits i mer än 35 år och har utfört över 500 000 ögonoperationer.

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier