Capio
Capio
Capio
Gravid kvinna med bebiskläder

Nu kan gravida välja BB S:t Göran

1 december 2022

Den 1 april nästa år öppnar Capio S:t Görans Sjukhus sin förlossningsklinik – BB S:t Göran. Från och med idag kan gravida börja välja BB S:t Göran, som sin förlossningsklinik, via appen Alltid öppet.

Mer om BB S:t Göran

Här kan du läsa mer om förlossningskliniken BB S:t Göran.

Förlossningskliniken BB S:t Göran ligger centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och är en del av Capio S:t Görans Sjukhus. Födelserummen är inredda för hemlik miljö och har samtidigt akutsjukhusets alla fördelar. Från den 1 december kan gravida innan graviditetsvecka 22 välja BB S:t Göran via appen Alltid öppet. Och från 1 april 2023 tar BB emot födande som har nått graviditetsvecka 37.

– Vi är så glada att gravida nu kan välja BB S:t Göran som sin förlossningsklinik, via appen Alltid öppet, säger Malin Thorsell, verksamhetschef på BB S:t Göran.

I trygga händer

– Vi arbetar i team med undersköterskor, barnmorskor och förlossningsläkare. Och vi strävar alltid efter att ha en barnmorska närvarande i rummet, och erbjuda både ett fysiskt och emotionellt stöd vid födseln. Det ger delaktighet och trygghet, säger Hanne Fjellvang, vårdenhetschef på BB S:t Göran.

– I vårt team ingår även neonatalläkare och barnsköterskor. Vi jobbar med familjecentrerad vård och separerar inte våra nyfödda från deras föräldrar. Våra rum är anpassade för både neonatalvård och eftervård för att underlätta för familjerna, säger Malin Thorsell.

Efterlängtad verksamhet

– Det känns jättebra att vi nu är i startgroparna för vår verksamhet och att gravida nu kan börja välja oss. Det här är en fördel inte bara för alla gravida utan även för alla som jobbar inom förlossningsvården i regionen. Förlossningsvården har varit ansträngd. Och att vi nu öppnar är något som är efterlängtat av väldigt många. Vi mycket glada att kunna hälsa alla gravida välkomna till vår förlossning, som öppnar den första april 2023, avslutar Malin Thorsell.

Så väljer du BB S:t Göran

Här hittar du information om hur du väljer BB S:t Göran. 

Mer om BB S:t Göran

Här kan du läsa mer om förlossningskliniken BB S:t Göran.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier