Capio
Capio
Capio
Handledare på Äldre mobil vård

Sjukvårdsstudenter rankar Capio på andraplats

8 juni 2023

Engagerade och professionella medarbetare är nyckeln i arbetet mot att utveckla framtidens hälso- och sjukvård. Inom Capio tar vi varje år emot ett stort antal studenter som gör praktik i våra verksamheter. I Studentenkäten 2022, som undersöker studenternas upplevelse av praktikperioden på Äldre och mobil vård, framgår att studenterna är väldigt nöjda med sina praktikplatser. Utöver den egna undersökningen har Mecenat lanserat en utmärkelse till de mest attraktiva arbetsgivarna bland studenter 2023. Här hamnar Capio i topp, på en andraplats inom kategorin hälsa och sjukvård.

Intresserad av att jobba på Capio?

Här har vi samlat alla lediga tjänster som finns på Capio just nu. Vi vill göra skillnad. Vill du vara med?

Varje år tar Capio Äldre och mobil vård emot studenter som gör praktik på våra verksamheter. I den senaste undersökningen fick studenterna svara på frågor och beskriva sin upplevelse av sina praktikperioder under förra året. Sammantaget visar undersökningen ett högt nöjdhetssnitt.

Johanna Fredenstedt är sjuksköterska och AKA (Adjungerad klinisk adjunkt) på Capio Geriatrik Sollentuna och ansvarar för studenter inom samtliga professioner på geriatriken i Sollentuna. Hennes ansvarsområden innefattar till stor del administrativa uppgifter samt att finnas som stöd för handledarna.

– När jag fick frågan om att bli AKA kändes det självklart att tacka ja. Jag har alltid tyckt om att handleda kollegor och har en bred erfarenhet inom det. Det är kul att få vara med och se kollegor växa och bli bättre i sina roller, säger Johanna Fredenstedt.

En av frågorna som ställdes i enkäten var om studenterna var nöjda med sin praktikperiod på Äldre och mobil vård, där resultatet visade på ett nöjdhetssnitt över 90 procent. Vi frågade Johanna vad hon tror detta beror på.

– Jag tror att det höga nöjdhetssnittet beror på våra handledare som är så engagerade när studenterna kommer hit. De har ett bra bemötande gentemot våra studenter, är flexibla och ser verkligen till att de blir inkluderade i teamet. Många studenter har som lärandemål att vara självständiga under sin praktik, vilket våra handledare är bra på att uppmuntra till. Jag finns med som stöd men det är handledarna som gör det stora arbetet i att vägleda studenterna, det tycker jag är viktigt att lyfta.

Viktigt med stöd från sin handledare

Ytterligare en fråga som ställdes i studentenkäten var ”Har din handledare gett dig det stöd och uppmuntran du har behövt?” Även här visade resultatet på ett nöjdhetssnitt över 90 procent.

Isminni Hoang, sjuksköterskestudent från Sophiahemmets Högskola, har nyligen genomfört sin första praktikperiod och blev placerad på Capio Geriatrik Sollentuna. Vi frågade Isminni hur hon upplevt sin praktikperiod hos oss.

– Eftersom min praktikperiod på Capio var min första VFU-placering så var allt nytt och intressant. Mina handledare var mycket hjälpsamma och vi hade god kommunikation mellan varandra där jag som student kunde ställa frågor utan problem. Samverkan i teamet fungerade utmärkt och arbetsbelastningen kändes inte allt för stor. Geriatriken är en väldigt bred avdelning vilket är jättebra och lärorikt som student. Jag är så nöjd med min placering på Capio Geriatriken Sollentuna, säger Isminni Hoang.

Mecenat Students Award

Mecenat Karriär har genomfört en undersökning där över 16 200 studerande har fått ranka sina mest attraktiva arbetsgivare i Sverige. Frågeställningen har varit vilket företag de helst vill arbeta hos efter avslutade studier och varför? Undersökningen är indelad i olika kategorier av arbetsgivare, bland annat lärare, ekonomi, juridik, teknik, inköp, HR och personal. I kategorin hälsa och sjukvård hamnar Capio på en andra plats. På första plats hamnar Karolinska och tredje plats Region Stockholm.

Läs mer om undersökningen här: Mecenat lanserar utmärkelse till de mest attraktiva arbetsgivarna - Mecenat Students’ Award - Mecenat Partners

Intresserad av att jobba på Capio?

Här har vi samlat alla lediga tjänster som finns på Capio just nu. Vi vill göra skillnad. Vill du vara med?

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier