Capio
Capio
Capio
Margareta Danelius
Margareta Danelius, Ramsay Santés nya Chefläkare

Margareta Danelius är Ramsay Santés nya Chefläkare 

23 april 2024

Den 11 april meddelade Ramsay Santé att man tillsatt Margareta Danelius som Group Chief Medical Officer i Europa. I och med sin nya roll kommer Margareta även vara en del av Ramsay Santé Executive Committee.

Margareta Danelius är i grunden specialist inom internmedicin, gastroenterologi och hepatologi och har över 35 års erfarenhet inom sjukvårdssektorn som läkare men också i många ledande positioner inom sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler. Att nu ha fått frågan om att arbeta som Chefläkare för Ramsay Santé är något hon är oerhört stolt över.  

– Det är ett fantastiskt förtroende jag har fått. Jag är glad att kunna använda min kunskap och erfarenhet till gagn för patienter, både i och utanför Sverige, säger Margareta.   

– Som Chefläkare för Ramsay Santé kommer Margareta vara ansvarig för att leda och samordna arbetet som utförs i de olika länderna samt dela bästa praxis inom koncernens kliniska verksamheter. Jag, tillsammans med medlemmarna i koncernensledningen vill önska Margareta all framgång i sin nya roll, säger Pascal Roché, VD för Ramsay Santé.    

Margareta kommer behålla sin chefläkarroll för Capio Sverige men kommer släppa en del uppgifter för att kunna frigöra tid till den nya rollen. Enligt henne själv kommer det att ge andra utrymme att växa och utvecklas. Hennes nya uppdrag kommer också underlätta arbetet i Capio Sverige.  

– Inom kvalitet och patientsäkerhet har vi mycket gemensamt mellan de olika länderna i Ramsay Santé, fortsätter Margareta.  

Att hon har haft en otrolig karriär hittills inom Capio går ingen onoterad. Från Regional Medicinsk Chef för Närsjukvården till Chefläkare för Capio Go, Chief Medical Officer för Capio Sverige och nu för Ramsay Santé. Margaretas framgångsrecept är att ha kunnat matcha sina egna drivkrafter med organisationens, vilket är ett tips till andra – och att man aldrig får glömma vem man är till för.  

– Jag sökte mig till Capio för att jag ville lära mig mer om kvalitetsarbetet och Capio anställde mig för att förstärka arbetet med patientsäkerheten och delaktigheten. Det är viktiga pusselbitar för att kunna bygga en god och säker vård, säger Margareta.  

Det bästa med att jobba inom Capio, enligt Margareta, är närheten till patienterna och medarbetarna. Men även Capiomodellen som ständigt hjälper oss att utvärdera och bli bättre.  

Med betoning på att aldrig glömma vem man är till för och ett ständigt lärande tog hon tjänstledigt i augusti 2023 för att åka med Läkare Utan Gränser till Libanon där hon har varit i åtta månader som Medical Manager för två kliniker. En uppgift som givit intensiv träning i medicinsk etik och prioriteringar, något som vi på Capio och våra patienter kommer ha stor nytta av.  

– Genom Capios partnerskap med Läkare Utan Gränser har jag förstått hur vi alla kan bidra till humanitär hjälp på olika sätt, inte enbart vi som åker i väg och arbetar ute i verksamheterna, avslutar Margareta.  

Vi vill önska Margareta ett stort lycka till på en spännande resa framåt i sin nya roll och kan skatta oss lyckliga att ha en ledare, medmänniska och en så kunnig kollega mitt bland oss. 

Presskontakt

Amanda Hallesjö

Kommunikatör

press@capio.com
Amanda Hallesjö

Följ Capio i sociala medier