Barn som knyter sina skor. Barn som knyter sina skor.

Capio Barnavårdscentral Dragonen

Välkommen till din BVC i Umeå. Vi följer ditt barns hälsa, trygghet och utveckling under de första sex levnadsåren. Vi finns här för både dig och ditt barn.

Hur kan vi hjälpa dig?

Nybliven förälder?

Välkommen att hör av dig för en första kontakt med oss!

Kontakta oss

Adress & öppettider

Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.

Adress och öppettider

Ring oss

Om ditt barn redan är inskrivet på vår BVC är du varmt välkommen att kontakta din BVC-sjuksköterska direkt för rådgivning, tidsbokning och återbud.

Nummer till våra BVC-sjuksköterskor
Äldre par i soffa.

Har du frågor om covid-19-vaccination?

Vaccinationen mot covid-19 pågår. Via länken nedan får du uppdaterad information om coronavaccination och svar på några av de vanligaste frågorna.
Poddmottagningen, illustration

Graviditet i coronatider - podd

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Denna gång hör du våra barnmorskor berätta om hur man ska tänka kring att vara gravid under coronapandemin.

Så tar vi hand om ditt barn

Mamma pussar på sitt barn.

Välj oss som ditt barns BVC

Vi finns här för dig och ditt barn 0-6 år, på er resa från barnets allra första tid i livet till förskoleålder. Capios barnavårdscentraler arbetar på uppdrag av respektive region och följer de nationella riktlinjerna för barnhälsovård. Vi har även ett nära samarbete med våra hälsocentraler, där du kan få hjälp digitalt eller fysiskt när det behövs.

Vår personal

Under samma tak

Hälsocentral

Om ditt barn blir sjukt är det till hälsocentralen du vänder dig för bedömning, rådgivning och behandling.

Capio Hälsocentral Dragonen

Barnmorskemottagning

Capio Barnmorskemottagning Dragonen följer din hälsa genom hela graviditeten, hjälper till med preventivmedel, cellprov och testar för könssjukdomar.

Capio Barnmorskemottagning Dragonen

Rehab

Välkommen till Capio Rehab Dragonen. Här kan du få hjälp med bedömning och behandling av besvär i exempelvis muskler, leder och skelett.

Capio Rehab Dragonen

Kontakta oss

Capio Barnavårdscentral Dragonen

Ridvägen 12, 903 25 , Umeå

På uppdrag av Region Västerbotten