Hos oss får du som har diagnosen KOL regelbunden uppföljning, genomgång och instruktioner av andningsteknik, slemmobilisering och hostteknik. Vid erbjuder även träning anpassad efter dina besvär.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Nynäshamn
Capio Rehab Nynäshamn
Välkommen till din rehab i Nynäshamn. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.
Hur kan vi hjälpa dig?
Chatt & Videosamtal
Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt! Vi ansluter till videosamtal vid behov.
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan.
Vårt utbud
Hos oss kan du som har artrosrelaterade besvär få hjälp med individanpassad träning. Vi erbjuder även information kring artros i form av deltagande i en artrosskola. Artrosskolan utförs som ett samarbete med Reumatikerförbundet BOA (Bättre Omhändertagande vid Artros). Skolan infattar två föreläsningstillfällen med information från arbetsterapeut och fysioterapeut kombinerat med träning.
Hos oss kan du med nedsatt arbetsförmåga få en bedömning av din arbetsförmåga i teambesök med arbetsterapeut och fysioterapeut. För att utföra en arbetsförmågebedömning behövs en remiss ifrån din läkare.
Bedömningen kan syfta till att hjälpa personer att antingen hitta ett arbete, återgå till ett tidigare arbete eller att kunna vara kvar i sitt nuvarande arbete.
Hos oss på Capio Rehab Nynäshamn genomförs bedömningar av skallasymmetrier hos spädbarn samt generella motoriska bedömningar på barn.
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Hos oss kan du med nedsatt förflyttningsförmåga få hjälp med intyg till ansökan om Bostadsanpassning. Vi kommer hem på besök, gör en bedömning och skriver sedan ett intyg som ni skickar till kommunen tillsammans med er ansökan. Vid behov kan vi vara behjälpliga med att fylla i blanketten: ansökan om Bostadsanpassning.
Vi kan även göra hembesök där vi ger råd och tips för att förebygga fall och fallskador.
Det är vanligt att minnet försämras när man blir äldre och orsakerna kan vara många. Om du under längre tid har upplevt problem med minnet kan det vara bra att genomgå en minnesutredning för att ta reda på vad det beror på. Utredningen går ut på att skilja demens från andra sjukdomar med likartade symptom. För att påbörja en minnesutredning är första steget att kontakta läkaren på din vårdcentral
Fallolyckor är vanliga bland äldre och kan orsaka skador, förlorad självständighet och även dödsfall. Vid risk för fall eller tidigare fall gör vi ett teambesök för att se över hemmiljön och risker för fall och kommer därefter med förslag på åtgärder.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller fysioterapeut. Vi har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig.
Hos oss kan du som har graviditetsrelaterade besvär få tips och råd samt hjälp med specifik träning. Vi erbjuder även smärtlindrande behandling.
Hos oss kan du som har en hjärt- eller kranskärlsjukdom, hjärtsvikt eller har genomgått en hjärtoperation få hjälp med anpassad träning i den inledande rehabiliteringsfasen.
Hos oss kan du som har idrotts- eller motionsrelaterade problem få hjälp av utbildade fysioterapeuter. Vi vägleder och behandlar motionärer och tävlingsidrottare genom att utnyttja fysisk aktivitet och träning i rehabiliteringen efter sjukdom eller skada. Vi understödjer och anpassar fysisk aktivitet och idrott för personer med funktionshinder.
Hos oss kan du som har en neurologisk diagnos få hjälp med bedömning och behandling av dina besvär. Vi erbjuder individuellt anpassad träning som styrs efter den neurologiska diagnosen du har.
Hos oss kan du med neuropsykiatriska svårigheter få hjälp, råd samt stöd av vår arbetsterapeut med inriktning mot neuropsykiatri. Vid psykiatrisk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan det innebära att du har olika problem i vardagen. Vanliga svårigheter är att lätt bli störd av att vara i röriga eller stökiga miljöer, svårigheter att komma igång med vissa uppgifter om de inte känns motiverande, svårt att bli klar med uppgifter eller svårt med koncentrationen och tidsuppfattningen. En arbetsterapeut kan då stödja dig att få bättre kontroll och struktur i vardagen.
Arbetsterapeutiska åtgärder kan bland annat vara att utreda vanor, rutiner och aktiviteter i vardagen. Ge förslag på struktur för att klara vardagliga aktiviteter, hjälpa till att utveckla rutiner för att hantera vardagen. Andra åtgärder som arbetsterapeut kan hjälpa till med är förskrivning av hjälpmedel som till exempel tids eller minneshjälpmedel samt ge förslag på hur vardagsteknik som mobilen, kan användas som hjälpmedel.
Hos oss kan du som har genomgått en operation få hjälp med råd och specifik träning riktad till just din operation. Vi erbjuder träning inför och efter att operationen är utförd. Vid behov erbjuder vi bedömning och behandling i din hemmiljö.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en fysioterapeut.
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Hos oss får du med psykosomatiska besvär träffa en fysioterapeut som möter dig och din problematik utifrån ett helhetsperspektiv (fysiskt och psykiskt). Vi hjälper dig att hantera kronisk smärta samt stressjukdomar, depression, ångest- och utmattningssyndrom. Behandlingen sker individuellt eller i grupp. Vi använder oss av mindfulness, avspänning/andning, metodik hämtad från kognitiv beteendeterapi (KBT), akupunktur, TENS, motiverande samtal, fysisk aktivitet, basal kroppskännedom och qigong. Vårdplanen utformas individuellt efter dina behov.
Vi erbjuder ultraljud som ett extra verktyg vid bedömning av besvär i muskler, leder och skelett. Ultraljud kan vara ett bra komplement till exempelvis en röntgenundersökning.
Hos oss kan du som har yrsel- och balanssvårigheter få hjälp med specifik träning. Vi erbjuder balansträning individuellt eller i grupp. Hos oss kan du som äldre få hjälp och stöd i träning och smärtlindrande behandling. Vi erbjuder bedömning och träning på mottagningen men även i hemmet om behov finns.
Låt oss ta hand om dig
När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Daniel Cabelduc
Verksamhetschef
Sara Trygg Wredlert
Enhetschef, Fysioterapeut
Helena Svenheden
Fysioterapeut, specialist ortopedi
Susanne Johansson
Sjukgymnast
Tobias Tobiasson
Fysioterapeut
Robin Lundström
Sjukgymnast
Åsa Diffner
Fysioterapeut
Melica Marklund
Fysioterapeut
William Persson
Fysioterapeut
Johanna Holmberg
Fysioterapeut
Gunilla Colbing
Arbetsterapeut
Maria Andersson
Arbetsterapeut
Riguey Barraza
Arbetsterapeut
Madeleine Bergmark Wessely
Dietist
Linda Olsson
Administrativ personal
Praktisk information
Få rådgivning och hjälp av en fysioterapeut direkt via vår chatt.
Nummer till växel:
Telefontider:
Vi har telefontid helgfria vardagar mellan kl 8-9 samt mellan kl 10-11. Övrig tid kan du lämna meddelande eller återbud via vår telefonsvarare
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Idunvägen 1, 149 31 Nynäshamn
Öppettider:
Måndag kl. 7.30-17.00
Tisdag kl. 7.30-17.00
Onsdag kl. 7.30-17.00
Torsdag kl. 7.30-17.00
Fredag kl. 7.30-16.00
Möjlighet till senare tider finns.
Avvikande öppettider:
Röda dagar är vårdcentralen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.
Om du har synpunkter på den vård du fått hos oss tar vi gärna del av dessa. Ange ditt telefonnummer i e-postmeddelandet så kommer du att bli kontaktad av vår verksamhetschef. Vi vill avråda från att skicka känsliga personuppgifter och medicinsk information via e-post, då sekretessen inte kan garanteras.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.