Capio
Capio

Jennifer Henriksson, vårdadministratör på Capio Vårdcentral Vålberg

”Det går inte en dag utan att skratt hörs i korridoren.”

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om din roll?

Jag är vårdadministratör och arbetar med dokumentation. I rollen skriver och sköter jag hanteringen av patientjournaler och avlastar sjukvårdpersonal med administrativa uppgifter.

Hur kom det sig att du ville jobba inom vården?

Jag är intresserad av sjukvård och hur människokroppen fungerar. Men jag ville inte jobba med det praktiskt så som sjuksköterska eller läkare. Då föredrar jag hellre att öppna upp ett diktat från ett läkarbesök där får jag reda på vad patienten har för besvär och symtom. Läkaren tar sedan över och undersöker patienten samt ställer en diagnos. Det är kombinationen av mitt intresse för sjukvård och att jag tycker om ordning och reda som gör att jag känner att jag hamnat rätt.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Det är ett varierande arbete. Om jag har en skrivdag sitter jag mest och skriver diktat och patientjournaler, men när jag bemannar receptionen kan det vara lite mer varierande. Där får jag mer patientkontakt och hjälper dem med olika ärenden som kommer in till receptionen. När jag bemannar receptionen är det mig övrig personal “ska störa” med sina ärenden. Jag är även schemaansvarig för läkarnas schema och rullar ut det samt delaktig i sköterskornas schema. Listan på en vårdadministratörs arbetsuppgifter kan göras väldigt, väldigt lång.

Hur skulle du beskriva kulturen på din arbetsplats? 

Lite klyschigt att säga men det är högt till tak och en plats där alla hjälper alla. Det går inte en dag utan att skratt hörs i korridoren och det är ett trivsamt arbetsklimat där vi hjälper varandra. Det är väldigt familjärt där jag arbetar nära mina kollegor i min egen yrkesgrupp men även nära mina kollegor i övriga yrkesgrupper. Det finns en stor hjälpsamhet här.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Variationen. Inget är exakt likadant från en dag till en annan. Jag lär mig något nytt varje dag, stora som små saker. Tänk vad tråkigt det skulle vara att gå till jobbet och göra samma saker hela tiden.

Är det något mer som du vill lyfta lite extra?  

Jag har världens bästa kollegor och det bästa jobbet

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!