Mamma och barn utomhus. Mamma och barn utomhus.

Välkommen till Capio Vårdcentral Enköping Barnavårdscentral

Boka tid på barnavårdscentralen via något av nedanstående alternativ. 

Kontakta oss via telefon

Helgfria vardagar kl. 8.00-17-00

Samtalen kopplas till en telefonsvarare som vi lyssnar av varje dag. Vi ringer upp dig så snart vi kan.

0171-41 83 30

Minska smittspridningen - sök vård på rätt sätt

Om du har feber eller luftvägs-/förkylningssymtom ska du stanna hemma. Undvik akutmottagningar och vårdcentraler så långt det går. Vid behov av vårdkontakt, kontakta oss då via chatt eller telefon. Ring 1177 när vi eller våra chattar har stängt.

Vi samarbetar med öppna förskolan Pluto

Vi bemannar Pluto öppna förskola med BVC-sjuksköterskor ifrån barnavårdscentralen. Pluto är en mötesplats där barn tillsammans med förälder eller annan vuxen träffas. Hit kan du komma för att leka, måla, skapa och sjunga med ditt barn.

Tillsammans för friskare barn

I samarbete med Generation Pep startar Capio nu ett förebyggande program som handlar om barns hälsa. Med projektet hoppas vi att öka kunskapen bland barn och föräldrar om vikten av bra kost och fysisk aktivitet och att erbjuda konkreta verktyg till stöd för goda mat- och rörelsevanor.

Bebis leker med leksak.

Giftfria leksaker

I vårt väntrum finns bara leksaker som följer Capios riktlinjer för giftfria leksaker. Vill du veta mer om hur du kan undvika skadliga kemikalier i barnens vardag? Klicka dig in på Naturskyddsföreningen hemsida här nedan.

Poddmottagningen, illustration

Poddmottagningen - där sjuka frågor får friska svar

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Kunniga experter gästar och ger tips, råd och nyttig information samt svarar på lyssnarnas frågor.

Funktioner i Capios app

Film - Ladda ner vår app

I appen hittar du Capios digitala tjänster på ett ställe. Du kan chatta direkt med läkare och enkelt hitta din närmsta vårdcentral.

Vanliga frågor

Vi på Capio får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.

Här finner du även: