Capio
Capio
Capio
Barn vid julgran

Insamling av julklappar till utsatta barn

9 december 2022

Alla har inte råd eller möjlighet att köpa julklappar till sina barn. Därför arrangerar Capio Barnavårdscentral och Barnmorskemottagning Bromma Blackeberg en julklappsinsamling där alla är välkomna att bidra med en gåva att lägga under granen.

Mer om verksamheten

Här kan du läsa mer om Capio Barnavårdscentral Bromma Blackeberg.

Capio Barnavårdscentral och Barnmorskemottagning Bromma Blackeberg gör skillnad för utsatta barn och samlar varje år in julklappar till barnfamiljer med ansträngd ekonomi.

– Vi har gjort det här i flera år nu och det är en fin tradition som vi håller hårt i, säger Victoria Serrander, enhetschef på Capio Blackeberg BVC och BMM.

Gåvorna som tas emot är till barn mellan 0–6 år och behöver inte vara inslagna. Med över en kvarts miljon ekonomiskt utsatta barn i Sverige är detta mer än nödvändigt.

– Gåvor som lämnas in brukar vara allt ifrån dockor till lego, bilar, gosedjur, pyssel och spel, berättar Victoria Serrander.

Var med och slå in julklapparna

Nytt för i år är att barnavårdscentralen och barnmorskemottagningen även anordnar en kväll där det finnas möjlighet att anmäla intresse för att hjälpa till att slå in alla julklapparna.

– Tanken är att vi slår in de insamlade gåvorna, dricker glögg, äter pepparkakor och har en fin kväll tillsammans, säger Victoria Serrander, enhetschef på Capio Blackeberg BVC och BMM.

De insamlade julklapparna läggs sedan under den glittrande granen i barnavårdscentralens väntrum och därefter kan vem som helst hämta en julklapp till sina egna eller andras barn som inte har samma möjligheter.

– Vi ser även att fler vårdenheter inom Capio tar efter detta, exempelvis Åkermyntan, vilket vi tycker är väldigt fint, avslutar Victoria Serrander, enhetschef på Capio Blackeberg BVC och BMM.

Kontaktperson för frågor

Press och media är välkomna att kontakta Victoria Serrander för frågor om verksamheten eller om man är intresserad av att göra ett reportage.

Victoria Serrander, enhetschef på Capio Blackeberg BVC och BMM
victoria.serrander@capio.se
Tel: 070-160 28 09

Mer om verksamheten

Här kan du läsa mer om Capio Barnavårdscentral Bromma Blackeberg.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier