Capio
Capio
Capio
knä

300 patienter har fått en ny höft eller knäled och gått hem samma dag

16 februari 2024

Capio Ortopediska Huset är en av landets största kliniker för höft- och knäproteskirurgi och är ledande i Sverige på denna teknik i dagkirurgi. Det betyder att patienten går hem samma dag som operationen. 25–30 % av patienterna kan gå hem samma dag som sin operation och slipper därmed inneliggande vård. I veckan opererades patient nummer 300 – med lyckade resultat.

Ortopediska Huset

Här kan du läsa mer om verksamheten på Capio Ortopediska Huset.

Varje år utför Capio Ortopediska Huset 1700 höft- och knäledsplastiker, det vill säga att patienten får en ny höft- eller knäled. För några år sedan var man inneliggande flera dagar efter sådan operation, men tack vare flera kvalitetsarbeten har man nu kunnat minska vårdtiden till under ett dygn.

På alla hjärtans dag kunde tre av åtta patienter gå hem samma dag som operationen, en av dem var Kersti, som alltså var patient nummer 300 i dagkirurgi.

 –  Det här är hur bra som helst. Jag tycker att det är så skönt att få komma hem. Alla här är supertrevliga, man känner sig aldrig lämnad, men hemma är alltid hemma, säger Kersti.

Det här var Kerstis andra höftoperation i dagkirurgi, förra gången var i juli 2023.

Beslutet var enkelt. Jag känner mig helt lugn. Frisq-appen är en bra trygghet och alla har gett bra samstämmig information och jag känner att jag får vara delaktig i vården. Så klart har jag lite ont, men inte på något jobbigt sätt, avslutar Kersti och åker glad och nöjd hem mot tryggheten.

 

Ortopediska Huset

Här kan du läsa mer om verksamheten på Capio Ortopediska Huset.

Presskontakt

Helena Kryssman

Kommunikatör

press@capio.com
Helena Kryssman

Följ Capio i sociala medier