Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Jourmottagningar
Capio Alléjouren Göteborg
Capio Alléjouren Göteborg
Välkommen till din jourmottagning i centrala Göteborg. Vi tar hand om dig med akuta besvär som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar.

Hur kan vi hjälpa dig?
Det kan du få hjälp med på jouren
När ska du besöka Alléjouren? Klicka på "Läs mer" för att ta reda på vad vi kan hjälpa dig med när du besöker oss.
Aktuellt

Vårt utbud
Alléjouren är en verksamhet för akuta insatser av sjuksköterska eller läkare som inte kan vänta till nästkommande vardag då din vårdcentral öppnar.
Det är personalen på jourcentralen som fölljer prioriteringsordning utifrån medicinsk behov.
Ibland är det många som söker oss, därför är det viktigt att du ta med dig mobilladdare, mat och dryck, något att läsa eller lyssna på.
Det finns 30 minuters parkering utanför huset eller längre tids parkering i Axesshuset.
När ska jag besöka Alléjouren?
Alléjouren är till för dig med akuta besvär och som inte kan vänta tills nästkommande vardag då din vårdcentral öppnar. Du ska inte ha haft symtom i mer än 1-2 veckor. På jourcentralen görs inga utredningar men du kan få akut bedömning av sjuksköterska och/eller läkare. På jourcentralen arbetar även undersköterskor.
Nedan är besvär som du exempelvis kan få hjälp med:
- Infektioner/inflammationer
- Sårskador
- Fallskador
- Allergiska reaktioner
Icke-akuta besvär
Om ditt sjukdomstillstånd (inkl. psykisk ohälsa) kräver utredning, kontinuitet i vård och behandling hänvisar vi dig till din vårdcentral. Detsamma gäller vid förlängning av sjukskrivning. På jouren förskriver vi ej beroendeframkallande läkemedel.
Tider publiceras kl. 16 varje helgfri vardag. Inför helger publiceras tider kl. 21:00. Avvikelser kan förekomma. OBS! Tider är alltid preliminära och akuta fall ex bröstsmärta går alltid före. Det är personal som är i tjänst som prioriterar. Finns det inga tider då är det fullbokat men du är välkommen på drop in i så fall.
OBS! Tänk på att tiderna är preliminära och att akuta fall alltid kommer först, personer med bröstsmärta kommer till exempel alltid att prioriteras. Ta gärna med dig något att äta och dricka, men även en mobilladdare.
Vid frågor ring 031 725 00 54.
Telefontider: Mån-fre kl. 10:00-12:00, 13:00-15:00 & 17:00-22:00. Lör-sön & helgdagar kl. 10:00-16:00
De laboratoriska undersökningar som kan utföras akut på Alléjouren är:
- Blodvärde
- Snabbsänka
- Sockervärden
- Urinprov (för att få indikation om t ex urinvägsinfektion föreligger, och i vissa fall skicka provet vidare för urinodling)
- Avföringsodling
- EKG
- Blodtryck
- Test för halsfluss orsakad av streptokocker
- Test för körtelfeber
- Prover relaterade till smittskydd, t ex klamydia/gonorré-test
Bra att veta:
Vi tar kontakt med dig endast i de fall dina provsvar visar att du behöver ytterligare utredning eller behandling.
Då vi är en jourmottagning för akuta besvär hänvisar vi dig i första hand till din vårdcentral för förnyelser av recept. Hos oss på Alléjouren utförs endast receptförnyelser i det fall läkaren anser att det kan få direkta medicinska konsekvenser om du inte får ditt recept direkt, till exempel vid diabetesbehandling.
Inga beroendeframkallande mediciner förskrivs här.
Remiss till sjukhus
Om läkaren vid ditt besök här bedömer att du behöver remitteras akut för utredning på sjukhus så får du en remiss med dig i handen för att åka dit direkt.
Remiss till vårdcentral
Om läkaren vid ditt besök här bedömer att vidare utredning krävs utan att det är akut, skriver läkaren en remiss till din vårdcentral. Det kan också vara så att du hänvisas till att själv ta kontakt med din vårdcentral.
Capio Alléjouren skriver inte ut förstadagsintyg.
Ett förstadagsintyg är ett intyg från läkare eller tandläkare som arbetsgivare kan begära av medarbetaren vid särskilda skäl exempelvis vid upprepade korta sjukperioder eller misstänkt fusk. Dessa intyg ska ombesörjes av företagshälsovård och det är arbetsgivarens ansvar att medarbetaren har en mottagning medarbetaren ska vända sig till. Första dagsintyg tillhör därmed ej offentligt finansierad vård.
Vår personal
Veronika Ottosson
Verksamhetschef
veronika.ottosson@capio.seJasper Daemen
Specialist i allmänmedicin/Medicinskt ansvarig läkare
Nadia Halouani
Medicinsk sekreterare
Katarina Pettersson
Medicinsk sekreterare
Nicole Schaeffer
Medicinsk sekreterare
Praktisk information
Ring gärna 1177 för sjukvårdsrådgivning innan du kommer till jourmottagningen. Vid allmänna frågor är du välkommen att kontakta oss direkt.
Nummer till växel:
Telefontider:
Mån-fre kl. 10.00-12.00, kl. 13.00-15.00 & kl. 17.00-22.00
Lör-sön och helgdagar kl. 10.00-16.00
Adress:
Södra Allégatan 6, 413 01 Göteborg
Öppettider:
Vardagar kl. 17.00-22.00
Helger kl. 10.00-16.00
Röda dagar kl. 10.00-16.00
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår heldigitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Denna kontaktväg är till för allmänna frågor. Observera att vi i ett öppet mailsystem inte kan inte garantera sekretessen. Du som kontaktar oss via e-post kan därför inte få råd i medicinska frågor. E-postmeddelanden som skickas under helger/röda dagar besvaras först kommande vardag.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation. Här hittar du våra e-tjänster.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.

På uppdrag av Västra Götalandsregionen