Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Farsta
Capio Rehab Farsta
Välkommen till din rehab i Farsta. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Chatta med oss
Få rådgivning och hjälp av vårdcentralen direkt via vår chatt. Vid behov kan vi ansluta till video.
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Ring oss
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud. Återbud kan lämnas på vår telefonsvarare dygnet runt alla dagar i veckan.
Aktuellt

Vårt utbud
Vi kan erbjuda videobesök med fysioterapeut vid nytillkomna besvär. Exempel på lämpliga ärenden:
- plötsligt uppkommen ryggsmärta med/utan utstrålning i ben
- stukning i knäled
- stukning i fotled
- axelsmärta
- musarm/tennisarmbåge
Ring oss om du vill veta mer eller se lediga tider på Capio Rehab Farsta - 1177
När passar fysiskt besök bättre?
- om du har ont/besvär från flera leder eller muskler
- om du haft ont/besvär i 3 månader eller längre
Du som har artros i knä, höft eller hand är välkommen att delta i vår artrosskola. Det krävs inte att du varit på läkarbesök för din artros tidigare, eller att du genomgått röntgen, men det är bra om du träffat en sjukgymnast, kiropraktor eller arbetsterapeut på mottagningen som undersökt dig innan du startar gruppen.
Artrosskolan är uppbyggd enligt BOA-konceptet (Bättre Omhändertagande av patienter med Artros) som grundas på forskning om artros och bidrar med information till ett kvalitetsregister för fortsatt forskning.
Det finns många olika riskfaktorer eller diagnoser som på något sätt är kopplade till kosten. Våra dietister kan bland annat hjälpa dig som behöver anpassa matvanorna på grund av sjukdom eller allergi, som önskar stöd för viktökning eller viktminskning, förbättrad prestationsförmåga eller ork. Till oss kan både vuxna och barn vända sig för råd utifrån sina förutsättningar.
Temasida: Övervikt och obesitas
Temasida: Ätstörningar
Temasida: Psykisk hälsa
Du som upplever problem med leder och muskler kan boka tid hos en kiropraktor. Vi undersöker dig och bedömer och behandlar dina besvär.
Hos oss kan du bland annat få hjälp med:
- Värk i rygg, höfter, knän, fötter, nacke, axlar och armar
- Spänningshuvudvärk
- Arbetsrelaterad värk
- Dålig hållning
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.
Bedömning och behandling vid problem i fingrar, hand och handled, så som:
- Ledbesvär
- Smärta
- Överbelastningsreaktioner
- Stickningar och/eller domningar
- Frakturer
- Senskador
- Neurologiska diagnoser
Behandlingen kan till exempel handla om:
- Träningsråd
- Information om ledskydd/ergonomi och avlastande hjälpmedel
- Utprovning och anpassning av stödjande ortoser
- Paraffinbad
Vi avgipsar efter finger- och handskador.
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Om du har skrivits ut från sjukhuset och är i behov av fortsatt rehabilitering är du välkommen att vända dig till oss. Vårt hemrehabteam består av sjukgymnast och arbetsterapeut.
Rehabilitering i hemmet erbjuds dig som bedöms ha bättre möjlighet att uppnå målen för din rehabilitering genom insatser i hemmet än på mottagningen.
Vi kan bland annat hjälpa dig med:
- Träning och aktiviteter i vardaglig miljö
- Strategier/alternativa sätt att utföra aktiviteter
- Råd om ergonomi i vardagen
- Fallprevention
- Utprovning och förskrivning av hjälpmedel
- Intyg för bostadsanpassning
- Kostrådgivning hos dietist
Våra besök hos dig
Tillsammans ser vi över din situation och vi tar gemensamt fram en individuell plan för din återhämtning. Rehabiliteringen kan till exempel innebära träning av rörelseförmåga och balans. Vi tränar i vardagliga situationer i och kring din bostad. Behöver du hjälpmedel eller bostadsanpassning ser vi tillsammans över ditt behov.
Målet är att få din vardag att fungera på bästa sätt trots den sjukdom eller skada du drabbats av.
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Träning är den vanligaste behandlingen hos oss och passar för många olika typer av besvär. Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans.
Efter vi har gjort en bedömning av dina besvär väljer vi ut övningar som passar just dig och dina behov. Tillsammans med dig sätter vi upp en plan för träningen och vilka långsiktiga mål du har med behandlingen.
På Capio Rehab Farsta erbjuder vi även olika typer av gruppbehandlingar som:
- Artrosskola
- Balansgrupp
- KOL-skola
- Capio Aktiv Rehab Träning.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Ulrika Olsson Jansén
Verksamhetschef
Rebecka Norrman
Enhetschef Rehab, Fysioterapeut
Linda Boström
Dietist
Annette Lundgren
Arbetsterapeut
Andrea Frayssinet
Arbetsterapeut
Mia Jernman
Kiropraktor
Nicholas Stålhammar Smith
Fysioterapeut
Katarina Larsson
Fysioterapeut
Cecilia Tunberg
Fysioterapeut
Anton Sundberg
Fysioterapeut
Stefan Fröberg
Sjukgymnast
Karl Persson
Fysioterapeut
Under samma tak
Vårdcentral
Praktisk information
Få rådgivning och hjälp av en fysioterapeut direkt via vår chatt. Vid behov kan i ansluta till video.
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud.
Nummer till växel:
Telefontider:
Helgfria vardagar kl. 8.10-12.00 och 13.00-16.00.
Återbud kan lämnas på vår telefonsvarare dygnet runt alla dagar i veckan.
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Munkforsplan 37, 3tr, 123 47 Farsta
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-16.00
Receptionen har lunchstängt kl. 12-13.
Avvikande öppettider:
Röda dagar är rehabmottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
