Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Rehab Gävle
Capio Rehab Gävle
Välkommen till din rehab i Gävle. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Aktuellt

Vårt utbud
Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg.
En bostadsanpassning kan till exempel innebära att:
- Ta bort trösklar
- Byta ut badkar mot dusch
- Ordna en ramp vid entrén
Vid behov kommer arbetsterapeuten hem till dig för att göra en bedömning av vilken hjälp du behöver. Kontakta oss gärna om du vill boka en tid för rådgivning,
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Artrosskolan börjar med tre föreläsningar. Efter det påbörjas en träningsperiod på sex veckor då du får ett individuellt anpassat träningsprogram. Du kan välja att träna i vårt gym två gånger per vecka eller träna hemma.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros).
Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel
Det finns många olika sjukdomar och besvär som på olika sätt är kopplade till vår livsstil. Hos sjukgymnasten kan du få hjälp att komma igång att träna på rätt sätt.
Vi kan till exempel hjälpa dig vid:
- Övervikt/obesitas
- Undervikt
- Högt blodsocker eller blodtryck
- Höga blodfetter
Olika typer av neurologiska skador eller sjukdomar kan göra att du får nedsatt balans, muskelfunktion, koordination eller kondition. Då kan du få hjälp med rehabilitering och träning hos en sjukgymnast.
Vi kan till exempel hjälpa dig med rehabilitering vid:
- Stroke (blodpropp eller blödning i hjärnan)
- Hjärnskada
- Parkinsons sjukdom
- MS
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Rehabkoordinatorns roll
Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del i din rehabilitering. Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.
Sekretess
Kontakt med en viss myndighet eller organisation kan ibland vara nödvändig för din rehabilitering. Kontakten sker endast med ditt samtycke. Avsikten är att du ska känna dig delaktig i det som händer under din rehabiliteringstid.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
Tejpning kan till exempel användas vid skador i:
- Axel
- Nacke
- Armbåge
- Handled
- Ländrygg
- Höft
- Lår
- Knä
- Benhinna
- Vadmuskel
- Fotled
- Hälsena
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
TENS kan till exempel användas vid:
- Värk i muskler, rygg, nacke eller skuldra
- Artros
Om du har pacemaker kan det vara olämpligt att få behandling med TENS, därför är det viktigt att du berättar för oss om du har pacemaker.
Prova några tillfällen
Vid behandling med tens får du prova apparaten vid några tillfällen. Om behandlingen har önskad effekt får du råd av oss om var du kan köpa en egen tensapparat. Läs mer om olika tensapparater och se priser på enovisshop.com/se.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att komma igång med lätt träning för att bli allmänt starkare och få bättre kondition. Tränar du redan mycket kan du istället behöva hjälp med specifika övningar efter en skada eller felbelastning.
Vi hjälper också till med träning innan och efter operationer, samt rehabilitering och träning vid neurologiska skador och sjukdomar, till exempel stroke, hjärnblödning, hjärnskador, Parkinsons sjukdom och MS.
Träna på gym
Som patient hos oss har du möjlighet att träna på ett eget utvalt gym med ett träningsprogram du fått av din sjukgymnast på Capio Hälsocentral Gävle. Det kan till exempel vara aktuellt för dig som behöver förebygga eller rehabilitera en skada, komma igång att träna eller gå ner i vikt.
Bassängträning
Vi erbjuder även träning i bassäng - även för dig som inte kan utföra träning på fast mark. Även då har du ett individuellt anpassat träningsprogram utformat av din fysioterapeut efter att en bedömning gjorts vid ett besök på hälsocentralen. Ofta är fysioterapeuten på plats vid bassängen men instruerar flera patienter samtidigt.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Linda Lindquist
Arbetsterapeut
Linda Järlebrant
Fysioterapeut
Olle Brockstedt Engström
Fysioterapeut
Peder Grenmyr
Fysioterapeut
Sebastian Deslot
Rehabkoordinator
Under samma tak
Praktisk information
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår heldigitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och återbud.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Kaserngatan 48, 3 tr, 802 53 Gävle
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Ibland kan du behöva lämna prover i vården, till exempel blodprov eller vävnadsprov. En liten andel prover sparas i biobanker.
Vad är en biobank?
En biobank är en samling av prover, som går att koppla ihop med en individ. Handhavandet regleras i Biobankslagen. Proverna förvaras så att obehöriga inte kan komma åt dem.
På sidan Om prover som sparas i vården hittar du information om vad proverna används till och vad du kan göra om du vill begränsa att de förvaras eller används.
På uppdrag av Region Gävleborg