Capio
Capio
Capio
Vårdpersonal på operationsavdelningen

Inför operation

Har du fått en diagnos som kräver operation? Våra operationsteam med erfarna kirurger och sjuksköterskor ger dig den bästa möjliga vården.

Hur kan vi hjälpa?

Vi värnar om det friska och finns här för att ge dig ett bättre liv i rörelse.

Hur länge du stannar kvar hos oss efter din operation beror på vilken typ av operation du ska göra. Är du inbokad på en dagoperation så får du oftast gå hem samma dag.

Om du ska göra en höft-, knä- eller axelprotes kommer du att få stanna kvar på vår vårdavdelning efteråt och sover oftast kvar över natten. Medelvårdtiden är en dag.

Vi har koll på riskerna

Operationen är ett rutiningrepp för kirurgen, men medför liksom alla kirurgiska ingrepp vissa risker för infektion och blodpropp. Infektionsrisken förebyggs med noggrann hudtvätt och medicinering när det behövs. Risken för blodproppar förebyggs med tidig rörelse efter operation samt i vissa fall mediciner.

Rehabilitering

I vissa fall kan träning/rehab räcka som behandling för dina besvär helt och hållet, i andra fall ses det som en komplettering till din operation. Genom att träna upp styrka och rörlighet har du bättre förutsättningar till ett lyckat resultat av din operation.

Hur kan vi hjälpa?

Vi värnar om det friska och finns här för att ge dig ett bättre liv i rörelse.

Operationsinformation

Viktigt inför din operation

Hälsodeklaration

Det är viktigt att vi vet hur du mår, vilka mediciner du äter, med mera. Därför vill vi att du fyller i en hälsodeklaration inför din operation.

Hälsodeklaration för utskrift

1177 e-tjänster

Här kan du bekräfta din operationstid och även ställa frågor efter din operation. Du får svar inom två vardagar. Vid akuta besvär ring till 1177.

Bekräfta operationstid