Capio
Capio
Capio

Capio Ortho Center Skåne

Vi erbjuder ett brett ortopedkirurgiskt vårdutbud innefattande öppen och artroskopisk axel-, armbågs-, hand-, knä- och fotkirurgi jämte ryggkirurgi, höft- och knäproteskirurgi.

Ortho Centers byggnad

Eurovision 2024 kommer att hållas på Malmö Arena v 19

Detta innebär att det kommer att bli begränsad framkomlighet och färre tillgängliga parkeringsplatser under v.18-19. Under vecka 19 kommer det också att ske personkontroller för alla som skall besöka vår klinik som befinner sig inne i själva evenemangsområdet. Vi kommer att bedriva verksamhet och hälsar alla patienter välkomna precis som vanligt, tänk dock på att vara ute i god tid. 

Här hittar du mer information

Aktuellt hos Capio Ortho Center Skåne

Javier och läkare står bredvid varandra

Besök av FC Barcelonas lagläkare Javier Yangas Leyes

13 december spelades matchen FC Rosengård - FC Barcelona i UEFA Womens Champions Leauge. Det gav oss tillfälle att bjuda in FC Barcelonas lagläkare Javier Yangas Leyes som höll en uppskattad redovisning av ett material med korsbandsskadade fotbollsspelare från FC Barcelonas akademi, damlag och herrlag som man följt i mer än 10 år. I korthet beskrevs att man hade en hel del problem med smärta ifrån stället där man tagit senan för att göra ett nytt korsband, i de här fallen knäskålssena, att man hade en hög återgång i fotboll, över 90%, men att man i de yngre åldersgrupperna såg en ny korsbandsskada i samma eller andra sidans knä i över 20% av fallen och att spelarna i dessa fall ofta hade gått tillbaka till fotboll relativt tidigt, 7-10 månader efter operation. Man rekommenderar därför återgång till fotbollsspel tidigast efter 12 månader, vilket är i linje med Ortho Centers strategi.

 

Kontakta oss