Capio
Capio
Capio

Camilla Fagerberg, sjuksköterska Capio Vårdcentral Orust

“Det finns så mycket möjligheter här. Vi är ett team, vi uppmuntrar och stöttar varandra. Vi gör det här jobbet ihop.”

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!

Berätta lite om dig själv! 

Jag jobbar som sjuksköterska på Capio Vårdcentral Orust. Här har jag varit sedan hösten 2019, men totalt har jag jobbat som sjuksköterska i sju år.  

Jag började jobba med människor tidigt, på äldreboende och inom hemtjänsten. Då sa alla “Åh du borde bli sjuksköterska, du har det rätta tänket!” Och det levde kvar i mig när det var dags att börja fundera på utbildning.  

Jag gillar bredden i yrket. Från att hjälpa någon med enklare åtgärd, som att byta inkontinensskydd - en liten grej som kan göra jättemycket, till att ta hand om någon i en akut situation. Eller att bara lyssna. Oavsett vad man gör, så är det meningsfullt. 

Hur är det att jobba som sjuksköterska på Capio?

Vi har en väldigt vänlig, fin kultur och en bra ledning. Det finns så mycket möjligheter här. Att jobba som sjuksköterska är tufft ibland – såklart. Men vi är ett team, vi uppmuntrar och stöttar varandra. Vi gör det här jobbet ihop.

Sen har vi till exempel våra fredagsfrukostar som också bidrar till en väldigt god stämning. Det ger oss tid till att skratta och ha kul ihop.

Hur känner du att du gör skillnad i ditt jobb? 

Vi sjuksköterskor är verkligen spindeln i nätet, utan oss hade verksamheten inte fungerat. Vi är patientens budbärare, vi stämmer av, vi ser till att information kommer fram.  

För mig är det viktigt att ha ett holistiskt synsätt. Jag vill alltid försöka se hela personen och inte bara en diagnos. Att göra skillnad tror jag kommer genom att se hela människan. 

Vill du göra skillnad?

Kom och bli en del av vårt team!