Kontakt inom 15 minuter 7-22 alla dagar. Rådgivning, hjälp och receptförnyelse.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Vårdcentraler
Capio Vårdcentral Högdalen
Capio Vårdcentral Högdalen
Välkommen till din vårdcentral i Bandhagen. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud, digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.

Hur kan vi hjälpa dig?
Chatta med oss
Vi svarar i vårdcentralens chatt på vardagar. Du kan också få hjälp av vår heldigitala tjänst Capio Go 7–22 årets alla dagar.
Välkommen till oss
Vi har öppet mån–fre kl. 8–17. Du hittar oss på Önskehemsgatan 22 i Bandhagen och når oss via telefon 08-120 00 880.
Lista dig hos oss
I Sverige har vi fritt vårdval, vilket betyder att du kan välja vilken vårdmottagning du vill tillhöra.
Sök vård via vår app
Vårt utbud
Vaccination säsongsinfluensa
Årets influensavaccination startar 8 november för dig som är 65+ eller tillhör någon riskgrupp och är helt kostnadsfritt. Läs mer på 1177.se om vilka riskgrupper som vaccineras kostnadsfritt. Två veckor efter vaccinationsstart är icke-riskgrupper välkomna att vaccinera sig.
I år sker all vaccination med tidsbokning och du bokar din tid via vår chatt eller telefon.
Vaccination Covid-19
Du bokar vaccination i första hand via Region Stockholms app Alltid Öppet eller via telefonnummer 08–428 429 30. För mer information kring aktuella vaccindoser för olika grupper, se 1177.se
Om du behöver vaccinera dig hos oss på vårdcentralen kontaktar du oss via chatt eller telefon.
Misstänker du att du lider av allergi? Hos oss kan du få hjälp med undersökning och diagnos, läkemedel samt rådgivning.
Om du under längre tid har upplevt problem med minnet kan det vara bra att genomgå en demensutredning för att ta reda på vad det beror på. Utöver utredningen kan vi bistå med information om olika typer av behandlingar, samt läkemedel vid behov.
Du som har diabetes och är patient hos oss blir kallad till besök hos diabetessköterska och läkare. Här tar vi hand om dig genom regelbundna kontroller av dina värden och samtal om hur du mår.
Om du på grund av medicinska skäl eller funktionshinder har behov av varaktiga hälso- och sjukvårdsinsatser som kvarstår under minst två veckor kan du få hjälp av hemsjukvården. För att beviljas hemsjukvård behöver du genomgå en medicinsk bedömning eftersom uppdraget hemsjukvård enligt landstinget måste uppfylla vissa kriterier.
Vi kan hjälpa dig med olika typer av hudbesvär, såsom irriterad hud, akne, utslag, klåda och psoriasis.
Prickmottagning
På vår prickmottagning tar vi emot patienter för undersökning och bedömning av hudförändringar med så kallad dermatoskopi (undersökning med mikroskop). Oftast handlar det om pigmenterade hudförändringar, men även andra hudförändringar förekommer.
Alla patienter i olika åldrar är välkomna, barn som vuxen. Patienten ska ha ett eller flera födelsemärken, hudfläckar eller prickar på huden som ändrat färg, form eller storlek, sticks eller kliar.
Läkaren gör en första bedömning. Eventuellt kan fotografier och mikroskopiska bilder överföras till hudspecialister för vidare bedömning. Operationen (borttagningen av hudförändringen) görs vid ett uppföljande tidsbokat återbesök om det behövs. I vissa fall kommer vi att remittera till hudklinik eller plastikkirurg.
Inga andra ärenden kommer tas om hand under besöket, då besökstiden är begränsad.
Öppettider: Helgfria tisdagar kl. 13.00-14.00
Obs! Du måste ringa och boka en tid hos innan ditt besök.
Hos oss kan du som har högt blodtryck (hypertoni) få hjälp med blodtrycksmedicin och mätning av ditt blodtryck. Vi kan också erbjuda information och råd om hur du själv kan påverka ditt blodtryck genom att förändra din livsstil.
En infektion innebär att din kropp utsätts för angrepp av smittämnen som exempelvis bakterier, virus eller svamp. Kroppens reaktion på en infektion är vanligtvis en inflammation. Om du inte märkt någon förbättring på en vecka eller om dina symptom blir värre är det aktuellt att söka vård.
Vi hjälper dig med injektioner av läkemedel, provtagning och injektion via (samt omläggning och spolning av) central venkateter (CVK) och subkutan venport.
Upplever du problem med urin- och/eller avföringsinkontinens är du välkommen att boka en tid hos oss för råd, hjälp och stöd.
Hos oss kan du få hjälp med olika intyg. Exempelvis för sjukskrivning, vård av barn, färdtjänst eller inställd resa på grund av sjukdom. Vissa intyg är avgiftsbelagda. Kontakta oss gärna för mer information.
Fotsjukvård riktar sig bland annat till dig som har diabetes och problem med fötterna, dig som har cirkulationsrubbningar som orsakar sår, eller dig som har reumatiska, ortopediska eller neurologiska problem.
Vi hjälper dig, barn och ungdom mellan 0-17 år med mild till måttlig psykisk ohälsa. Även du som förälder kan vända dig hit vid för råd och stöd i ditt föräldraskap, eller om ditt barn besväras av till exempel sömnbesvär, nedstämdhet, oro eller ilska.
Du kan få kontakt med en legitimerad psykolog med barnerfarenhet som kan ge råd, stöd och behandling samt vägleder vidare till ytterligare hjälp om det behövs.
Hur går jag tillväga?
Om du är listad hos oss eller olistad kontaktar du oss via chatt. Du som inte har möjlighet att logga in med BankID och nå chatten kan kontakta oss via telefon.
Om du är listad på annan vårdcentral hör du i första hand av dig till dem för första bedömning.
Vi kan bland annat hjälpa dig som upplever nedstämdhet, sömnproblem, stress, panik, oro, utmattning, likgiltighet, sorg eller koncentrationssvårigheter. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare.
Välkommen att ringa vårt psykosociala team:
08-59 85 88 56
Vi ringer upp dig vardagar kl. 11.00-12.00.
Välkommen till Högdalens barn- och ungdomsmottagning för dig mellan 0 och 17 år som av olika anledningar behöver stöd.
På Högdalens barn- och ungdomsmottagning kan vi bland annat hjälpa:
- Rädda barn eller ungdomar
- Ledsna barn eller ungdomar
- Arga barn eller ungdomar
- Barn eller ungdomar i kris
Vi kan även hjälpa till med:
- Föräldrarollen
- Konflikter mellan förälder/vårdnadshavare och barn
Våra psykologer och kuratorer erbjuder samtalsbehandling utifrån två etablerade metoder, kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamisk terapi (PDT).
Besöken är kostnadsfria och du behöver varken vara listad här eller ha en remiss för att boka tid.
Jag är barn eller ungdom
Som barn eller ungdom behöver du din eller dina vårdnadshavares tillstånd för att få komma hit. En vårdnadshavare är för det mesta en förälder, din mamma eller din pappa, men det kan också vara en annan person. Om du har två vårdnadshavare behöver båda ge sitt godkännande, men om till exempel bara din mamma har vårdnaden om dig räcker det att hon kontaktar oss.
Första besöket brukar vi för det mesta vilja träffa dig och dina vårdnadshavare tillsammans. Detta för att vi ska få en bild av hur ni har det i familjen och hur dina besvär påverkar eller påverkas av de som står dig nära. Under behandlingen kan vi både träffa dig enskilt och ihop med dina vårdnadshavare, beroende på hur era behov ser ut.
Vanligtvis ses vi 1-10 gånger och under dessa möten pratar vi om det som får dig att må dåligt. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta nya sätt att se på och klara av situationer du tycker är svåra.
Ibland kan du få en hemuppgift av oss. Om du till exempel är rädd för något kan en hemuppgift vara att träna på att gå emot din rädsla.
Dina vårdnadshavare kan också få hemuppgifter som handlar om att lära sig att agera eller reagera annorlunda för att hjälpa dig att må bättre.
Jag är förälder eller vårdnadshavare
Första besöket brukar vi oftast vilja träffa dig och ditt barn tillsammans. Detta för att vi ska kunna skapa oss en bild av hela familjesituationen och de problem ni upplever. Under behandlingen kan vi både träffa ditt barn enskilt, dig/er som vårdnadshavare enskilt eller hela familjen tillsammans, beroende på hur era behov ser ut. För att ditt barn ska få komma hit för ett enskilt besök behövs ditt tillstånd. Om ditt barn har två vårdnadshavare behövs bådas tillstånd.
Vanligtvis träffas vi 1-10 gånger och behandlingens syfte är att hitta nya förhållningssätt och metoder för att förändra de situationer som orsakar problem för ditt barn.
Behandlingens utformning varierar mycket beroende på ditt barns ålder och problematik, men oftast handlar besöken om vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska må bättre, eller hur ni ska få det att fungera bättre i familjen. Ibland delar vi ut hemuppgifter i samband med besöken. Om du har små barn kan en sådan vara att ägna ditt barn odelad uppmärksamhet under 15 minuter om dagen, eller att uppmuntra positivt beteende genom beröm.
Om du har ett äldre barn kan även ditt barn få hemuppgifter.
Behöver du hjälp akut?
BUP Kungsholmen
Telefon: 08-541 525 00
Öppet: Måndag-fredag kl. 8.00-16.45 (kl. 8.00-16.00 för akuta besök)
Adress: S:t Göransgatan 106, 112 45 Stockholm
Om du får förhinder – anmäl det på telefon så att någon annan kan få din tid istället.
BUP SÖS
Telefon: 08-616 69 00
Öppet: Helger, kvällar och nätter kl.16.00-08.00
Adress: Sachsgatan 10 (vid Södersjukhuset) 118 61 Stockholm
Internet-KBT ger samma effektiva behandling som vid traditionell KBT men du väljer plats och tidpunkt. Du har en personlig behandlare som i varje behandlingssteg återkopplar och ger dig stöd digitalt. Din läkare eller psykolog berättar gärna mer!
Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga efter skada eller sjukdom. Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och vården komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med din arbetsgivare eller olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.
Rehabkoordinatorns roll
Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del i din rehabilitering. Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.
Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:
- Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
- Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
- Att i samarbete med dig och behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal komma fram till en plan för din rehabilitering.
- Att samordna kontakter med olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen, och vid behov ta arbetsgivarkontakt.
Sekretess
Kontakt med en viss myndighet eller organisation kan ibland vara nödvändig för din rehabilitering. Kontakten sker endast med ditt samtycke. Avsikten är att du ska känna dig delaktig i det som händer under din rehabiliteringstid.
Om du har skurit dig så illa att plåster inte räcker, eller har ett sår som är djupt eller inte vill läka är det viktigt att du besöker oss. Likaså om du upplever rodnad, svullnad, värmeökning och smärta i sårområdet.
Hos oss kan du bland annat få hjälp med information om tobak och beroende, motiverande samtal och metoder för att förändra dina tobaksvanor.
Vi vaccinerar gammal som ung från 1 års ålder. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen. Välkommen att kontakta oss vid frågor kring vårt vaccinationsutbud.
När det gäller nybesök för resevaccination kan du boka tid direkt på nätet. När du bokat din tid kommer du att slussas över till ett vaccinationsformulär som vi ber dig fylla i. Det används sedan som underlag för ordination inför ditt besök så att du slipper fylla i all information vid besöket. Via mail får du även en länk till formuläret.
Pneumokocker är en av våra vanligaste bakterier och orsakar besvärliga sjukdomar såsom luftvägs-, öron- och bihåleinflammation. De kan även orsaka mycket allvarliga sjukdomar som lunginflammation, hjärnhinneinflammation och blodförgiftning och kan i värsta fall vara livshotande.
Spridning
Pneumokocker sprids genom nysningar, hosta eller nära kontakt mellan människor som bär på bakterien i näsa och svalg. Särskilt vanligt är det att barn bär på pneumokocker och smittspridningen sker lättare när barn samlas i stora grupper som på förskola. Därifrån sprider sig sedan smittan till föräldrar och anhöriga, och vidare ut i samhället.
Vaccination mot pneumokocker
Alla som rekommenderas att vaccinera sig mot säsongsinfluensan bör också vaccinera sig mot pneumokocker. Du bör dock inte vaccinera dig om du är gravid.
Du tillhör en riskgrupp om du:
- Är över 65 år
- Har hjärt-, kärl- eller lungsjukdom, oavsett ålder
- Har svårinställd diabetes
- Har kronisk lever- eller njursvikt
- Är kraftigt överviktig
- Har neuromuskulär sjukdom, till exempel MS, som påverkar andningen
- Har kraftigt nedsatt infektionsförsvar på grund av till exempel immunbristsjukdom eller cellgiftsbehandling
- För de flesta räcker det att vaccinera sig en gång. Det finns flera typer av vaccin att välja mellan – vi på vaccinationsmottagningen hjälper dig välja det bästa för dig.
- Hepatit A, barn (Havrix) (15-17)400 kr
- Hepatit A, vuxen (Havrix)490 kr
- Hepatit A+B, barn (Twinrix)500 kr
- Hepatit A+B, vuxen (Twinrix)650 kr
- Säsongsinfluensa, ej riskgrupp250 kr
- Kolera (Dukoral)400 kr (2 st)
- Pneumokocker (Pneumovax)410 kr
- TBE, barn (Encepur)350 kr
- TBE, vuxen (Encepur)400 kr
På äldremottagningen erbjuder vi dig som är äldre bättre tillgänglighet och en mer sammanhållen vård. Vi kan till exempel hjälpa dig med genomgång och kontroll av dina mediciner eller med förebyggande hälsovård, genom att se över din motion och kost.
Äldremottagningen är öppen för dig som är 75 år eller äldre. Om du hellre vill fortsätta att ringa eller komma till oss som vanligt går det lika bra.
Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa oss på telefon utan tonval.
Direktnummer:: 08-120 010 90
Telefontid: helgfria vardagar kl. 8.30-9.30 samt 15.00-16.30.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient. Capio bedriver vård på uppdrag av flera regioner i Sverige och vårt löfte är att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Hälso- och vårdvalet är fritt och personligt.
Vår personal
Helena Piensoho
Verksamhetschef
Camilla Svensson
Biträdande verksamhetschef/Distriktssköterska
Jennifer Settergren
Medicinskt ansvarig läkare
Fredrik Wang
Specialist i allmänmedicin
Ioannis Delimitsos
Specialist i allmänmedicin
Monica Seving
Specialist i allmänmedicin
Johan Gröndahl
Specialist i allmänmedicin
Shamsun Shuchi
ST-Läkare
Adnan Hassan
Leg.Läkare
Fredrik Vernet
St-Läkare
Bikramjit Singh
Leg.Läkare
Sandra Lai
Distriktsköterska
Angelica Ringblom
Sjuksköterska
Ayten Budkci
Sjuksköterska
Caroline Woolford
Sjuksköterska
Johanna Skyttman
Sjuksköterska
Mia Ekfors
Sjuksköterska
Sinda Arslan
Sjuksköterska
Karin Adolfsson
Sjuksköterska
Cecilia Jonsson
Sjuksköterska
Adriana Roj
Undersköterska
Jessica Sundberg
Undersköterska
Shamsun Khan
Undersköterska
Kristofer Tegström
Kurator/ REKO
Maria Wetterlöv Bäcklin
Psykoterapeut
Mirva Pesonen
Läkarsekreterare
Ann-Cathrine Kvarnås
Läkarsekreterare
Deniz Delen
Receptionist
Karl-Johan Thenström
Receptionist
Kontakta oss
Kontakt med din vårdcentral eller med vår nationella vårdtjänst Capio Go. Här får du rådgivning, hjälp och kan förnya dina recept.
I appen har du tillgång till:
- Vård online via chatt eller video
- Hitta din närmaste Capio-vårdcentral
- Välj oss som din vårdcentral
Du behöver:
- Smarttelefon eller surfplatta
- Mobilt BankID
Digital kontakt utan app
Vi rekommenderar att du laddar ner appen men har du inte tillgång till mobil eller surfplatta kan du starta ett digitalt besök via hemsidan.
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning, återbud och receptförnyelse.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta 1177 eller 112.
Adress:
Önskehemsgatan 22, 124 54, Bandhagen
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
När vårdcentralen är stängd kan du få hjälp med enklare akuta ärenden av oss på Capio alla dagar, året runt, fram till klockan 22. Starta ditt besök hos vår nationella tjänst Capio Go.
Vid akuta besvär, kontakta 1177 eller 112.
När vårdcentralen är stängd kan du få hjälp med enklare akuta ärenden av oss på Capio alla dagar, året runt, fram till klockan 22. Starta ditt besök hos vår nationella tjänst Capio Go.
Vid akuta besvär, kontakta 1177 eller 112.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation. Här hittar du våra e-tjänster.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Om du har synpunkter på den vård du fått hos oss tar vi gärna del av dessa. Ange ditt telefonnummer i e-postmeddelandet så kommer du att bli kontaktad av vår verksamhetschef. Vi vill avråda från att skicka känsliga personuppgifter och medicinsk information via e-post, då sekretessen inte kan garanteras.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
